Home » 2016: Het Jaar van de Engelse tuin

Een van de beroemdste typisch Britse ‘producten’ zijn de Engelse tuinen. Dan bedoelen we niet de 5 m² die de meeste Engelse voor of achter hun huisje hebben, maar die grote statige bij bijvoorbeeld kastelen en landhuizen. Daarom werd het wel eens tijd om deze in de spotlights te zetten. Dat vonden ze in Groot-Brittannië ook, en hebben daarom 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Engelse tuin.

Chatsworth Gardens

2016 is niet zomaar uitgekozen voor dit thema, maar er is een zeer goede reden voor. Het Jaar van de Engelse tuin markeert de 300ste verjaardag van landschapsarchitect Lancelot ‘Capability’ Brown. Naar schatting was Brown verantwoordelijk voor het ontwerp van meer dan 170 tuinen van de mooiste landhuizen en landgoederen in Groot-Brittannië. Van het wereldberoemde Chatsworth House in het noorden van Engeland tot het zuidelijker gelegen Blenheim Palace. Vandaag de dag wordt er door heel Groot-Brittannië nog volop genoten van de tuinen van ‘England’s Greatest Gardener’.

Ook Prince Charles, Prins van Wales, geniet van de Engelse tuinen. Hij benadrukt in een speciale video zijn liefde voor de gardens. Prins Charles: “De prachtige Engelse landschapstuinen zijn plekken van ongeëvenaarde schoonheid.” “Ze zijn aangelegd om een integraal onderdeel van de woon- en werkstructuur op het Engelse platteland uit te maken.”
De Prins, ambassadeur van English Tourism Week, is trots op de lokale gemeenschappen om hoe ze zijn omgegaan met de recente overstromingen en zegt ‘verheugd’ te zijn dat VisitBritain in een campagne bezoekers aanmoedigt om ‘deze prachtige gebieden te bezoeken en daarmee de lokale economieën te steunen.’

De gehele video (Nederlands ondertitelt):

https://youtu.be/V7Sh_Iec4mg

Voor meer informatie over het Jaar van de Engelse Tuin, bezoek: www.visitengland.com/gardens  (Engels)Eén reactie op “2016: Het Jaar van de Engelse tuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.