Home » Typisch Brits » Evenementen » Autoworld Brussel: British Classic Car Heritage (1 t/m 16 april 2017)
Autoworld

Van 1 t/m 16 april staat Autoworld in het teken van de mooiste auto’s in de wereld, de Britse natuurlijk. Het gaat om de klassiekers uit de jaren ’50 tot ’70 zoals sportwagens van Austin Healey, MG, Morgan, Sunbeam en Triumph. Ruim 35 auto’s brengen een overzicht van de topjaren van de Engelse auto-industrie. Maar waar te beginnen? Want we hebben natuurlijk ook nog de luxe wagens van o.a. de Jaguar, Daimler, Humber, Rover, Mini, Rolls Royce en Land Rover.

The English Drivers Guild (TEDG) en enkele priveverzamelaars hebben hun mooiste exemplaren tijdelijk afgestaan aan het museum voor de tentoonstelling. Er zijn ook twee topmodellen van voor de oorlog te bewonderen, namelijk de Singer Le Mans en MG J2 uit de jaren ’30. Maar ook veel unieke exemplaren van na de oorlog zoals de Healey Silverstone en Arnolt Bristol.

Er zijn altijd al Britse wagens in Autoworld te zien, maar nog nooit waren het er zoveel naast de vaste collectie. Helaas kome
n er weinig meer toonaangevende echt Britse wagens bij. Jaguar-Land Rover, is in Indische handen, Mini zit bij het Duitse BMW.

Praktische informatie Autoworld:

Adres: Esplanade van het Jubelpark – 1000 Brussel
Openingstijden: Iedere dag open van 10.00 u tot 17.00 uur (zaterdag en zondag tot 18:00uur)
Prijs: De toegangsprijs voor het museum bedraagt: € 10/ volwassene – € 8/ senior – € 7/ student – € 4/kind van 6-12 jaar – gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar
Meer informatie: www.autoworld.be

The English Drivers Guild

Meer informatie: www.tedg.beGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.