Home » Nieuws » Evenementen » Catfest, het festival voor de kattenliefhebber | 14 juli 2018 – Oval Space Londen

Wie is er nu niet dol op katten? Het internet staat vol met kattenfilmpjes die veelvuldig worden bekeken. Dat is natuurlijk niet voor niets. Helaas zijn er ook veel katten die hulp nodig hebben en daar wilde de organisatoren van CatFest iets voor betekenen. 

Met een gedeelte van de opbrengst van het kattenfestival helpen zij de straatkatten. Plus, er is ook een mogelijkheid om op het festival een geredde kat te adopteren bij Meow Parlour. Hoe het alleen met het vervoer naar het vasteland zit durven wij je niet te vertellen (vaccinaties, paspoort etc). Maar je kunt natuurlijk altijd even gaan kijken bij de schattige harige vriendjes, al is dat wel de kat op het spek binden…

Naast Meow Parlour is er natuurlijk nog veel meer te doen. Je kunt er van alles voor je kat kopen: speeltjes, halsbandjes of een leuke voederbak bijvoorbeeld. Ook aan het huis is gedacht: wil je kattenkunst voor op een plateau of aan de muur? De kattenfilmpjes ontbreken natuurlijk ook niet op CatFest. Daarnaast is er ook genoeg te eten en te koop op Meow Market. Denk aan vegan street food, katachtige cakejes en cocktails.

Literatuur op CatFest

Op een festival zijn er natuurlijk ook optredens. Grote kattenexperts en schrijvers komen spreken: Jeffrey Moussaieff Masson (The Nine Emotional Lives of Cats), Gwen Cooper (Homer’s Odyssey) en ook Britt Collins (Strays , volgend jaar ook in het Nederlands te verkrijgen).

Britt Collins is tevens de bedenkster van dit geweldige festival. “Het is een langdurige droom die ik al twintig jaar koester toen ik muziekjournalist was. Ik ging toen voortdurend naar optredens en festivals. De meeste muzikanten die ik interviewde of ontmoette, van Paul McCartney en Morrissey naar Pete Doherty, waren vaak vegetariërs en kattenliefhebbers. En ik dacht: zou het niet cool zijn als er een festival voor kattenliefhebbers plaatsvond in plaats van de gebruikelijke exploitanten van kattenfokkers. Ik wil iets wat stijlvol en onderhoudend is creëren, waar kattengekken andere kattengekken kunnen ontmoeten terwijl ze katten helpen en veganisme bevorderen.”

Meer informatie CatFest

CatFest wordt op 14 juli 2018 gehouden in Oval Space in Bethnal Green Londen, een deel van de opbrengst gaat naar de liefdadigheid Feline Friends. Tickets voor CatFest zijn te koop online , maar wees er snel bij, het is al bijna uitverkocht.

Website CatFest: www.catfestlondon.comGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.