Home » Historie » Tradities » Christmas time! Britse kerstcommercials 2020

Wanneer Sinterklaas nog in ons land moet arriveren beginnen ze in het Verenigd Koninkrijk al met het uitzenden van de Britse kerstcommercials. Deze kersttraditie komt elke jaar weer terug, maar wat zijn de mooiste kerstadvertenties van 2020?

Britse kerstcommercials 2020: Tesco

2020 is natuurlijk het jaar van het coronavirus en de ‘black lives matter’-protesten. Iets wat ons samen brengt en iets wat ons samen zou moeten brengen. Dat zie je dan ook terug in de kerstcommercials, naastenliefde is het belangrijkste thema dit jaar.

Wij zetten de mooiste voor je op een rij (en vullen deze aan zodra er weer een mooie nieuw reclamespotje uitkomt).

Waitrose & John Lewis kerstcommercial

John Lewis heeft toch al een lange en mooie traditie van kerst reclamespotjes in Groot-Brittannië. Ook dit jaar ontbreekt hij natuurlijk niet in het lijstje. Waitrose en John Lewis kiezen voor het thema ‘Give a Little Love’. En dan te bedenken dat er misschien geen advertentie zou komen. Ze twijfelde of het wel gepast was vanwege Covid-19. Wij zijn blij dat ze er toch één hebben gemaakt.

https://youtu.be/Juv2c0xgGno

Argos

Argos richt zich op de familie in hun kerstcommercial ‘An Evening with AbracaDaisy & The Incredible Lucy’.

Tesco

Volgens Tesco is een geen ‘naughty list’ dit jaar en mogen we ons laten verwennen (of zelf verwennen).

https://youtu.be/8CfrpexaCwg

Sainsbury’s

Supermarktketen Sainsbury’s heeft de eerste twee delen de drie kerstcommercials uitgebracht met als thema ‘Gravy Song’ en ‘Perfect Portions’. Ze richten zich duidelijk op familie.

DFS

Deze meubelverkoper heeft een korte kerstcommercial met ‘A Comfy Carol’, maar de schaapjes brachten ons wel een glimlach op ons gezicht.

Barbour

Gebaseerd op het ware verhaal dat er wel eens jassen kapot gebeten worden door honden (Dudley was deze keer de dader), maakte Barbour de commercial ‘Father Christmas To The Rescue’.

O2

Het magische van kerst wordt door O2 aangegrepen voor hun kerstcommercial ‘Unwrap the magic of Christmas’.

ASDA

ASDA laat een trouwe fan zien van de supermarkt in ‘That’s an Asda Price Christmas’.

Niet Britse bedrijven

Buitenlandse bedrijven die ook in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd doen ook graag met de Britse kerstcommercial trend mee. Ook daar zetten we er een paar van op een rij.

Disney

Disney richt zich in hun kerstcommercial op familietraditie met als thema: ‘From Our Family To Yours’.

McDonald’s

McDonald’s maakt al een aantal jaar reclames met het thema ‘Reindeer Ready’

Aldi

In Aldi is de vraag of wortel Kevin wel op tijd thuis is voor kerst… Het egeltje deed ons denken aan de Nederlandse Staatsloterij commercial van 2019 .

Lidl

Ook het Duitse Lidl probeert mee te doen met de Britse kerstcommercial traditie, maar naar onze mening is het niet echt geslaagd…wat vind jij?

De versie die ze in Noord-Ierland uitzenden vinden wij leuker:

Het Ierse SuperValu

Een beetje buiten ons straatje, maar te mooi om niet te delen is deze Ierse kerstadvertentie van de supermarktketen SuperValu.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.