You are here
Home > Groot-Brittannië > COVID-19/corona: reizen naar het Verenigd Koninkrijk

COVID-19/corona: reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vanwege het COVID-19, beter bekend als het coronavirus, zijn er veel reisadviezen en/of verboden. Deze wisselen per dag, dus verwijzen wij ook door naar de officiële websites waar deze informatie geüpdate wordt zodra er nieuwe maatregelen zijn in het Verenigd Koninkrijk of Nederland.

Vakantie in het Verenigd Koninkrijk wordt weer langzaamaan mogelijk! Het land is uit strenge lockdown, maar reizen vanuit Nederland en België wordt nog wel afgeraden door de overheid. Internationale vakantiereizen naar Engeland, Schotland en Wales zijn vanaf 17 mei alleen mogelijk vanuit groene landen of met een quarantaineplicht. Zie hier de regels voor na 17 mei. De verplichte quarantaine vervalt op 2 augustus om 4 uur Engelse tijd voor EU-bewoners die zich volledig hebben ingeënt. Dit gaat in ieder geval tellen voor Engeland, Wales en Schotland. Of Noord-Ierland strengere regels gaat stellen is nog onduidelijk.

Dit wil dus niet zeggen dat we vanaf 2 augustus zonder verplichtingen naar het Verenigd Koninkrijk kunnen. Volledig ingeënte EU-bewoners moeten nog wel twee keer testen op de heenreis.
En het Verenigd Koninkrijk is bestempelt als hoog risicogebied. Vanaf dinsdag 15 juni moet je bij terugkomst uit het VK verplicht in quarantaine in Nederland. Ook in België moet je in quarantaine en je laten testen op dag 1 en 7! Of en wanneer deze regels vervallen is nog onduidelijk.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Via onze nieuwsbrief zullen we grote veranderingen delen.

Ook noodzakelijke reizen zijn nu lastig omdat het verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland en België zo veel mogelijk wordt beperkt. Twijfel je over je reis? Neem dan contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 (0)247 247 247, Whats App (+316 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier.

Nederland/België ➡️ Verenigd Koninkrijk

Vanaf 18 januari 4 uur moet je een negatieve testuitslag (max 72 uur oud, niet de gratis testen die worden aangeboden) kunnen laten zien bij aankomst (in het Engels/Frans of Spaans en op naam). Daarnaast moet je ook nog 10 dagen in quarantaine (dus naast de negatieve test!). Voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk moet je een afspraak maken voor een PCR-test op (of voor) dag 2 en dag 8 van de quarantaine.
De test moet gedaan worden bij een commercieel bedrijf (zie deze lijst), kijk voor meer informatie op: www.gov.uk.
De verplichte quarantaine vervalt op 2 augustus om 4 uur Engelse tijd voor EU-bewoners die zich volledig hebben ingeënt. Dit gaat in ieder geval tellen voor Engeland, Wales en Schotland. Of Noord-Ierland strengere regels gaat stellen is nog onduidelijk. De testen voor vertrek en op (of voor) dag 2 blijven. Reis je via Frankrijk? Dan telt nog steeds de quarantaine tot maandag 9 augustus.

Verenigd Koninkrijk ➡️ Nederland/België

Bij het uitreizen moet je kunnen laten zien dat je reis essentieel is. Je moet ook een negatieve corona PCR-test kunnen laten zien om naar het vastenland te kunnen reizen vanaf het Verenigd Koninkrijk. Deze mag maximaal 24 uur zijn als je aan boord gaat! Of een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het boarden en een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Ondanks een negatieve testuitslag ben je verplicht om nog 10 dagen in quarantaine te gaan en een quarantaineverklaring in te vullen. De quarantainetijd kan verkort worden met een negatieve test op dag 5. Meer informatie: rijksoverheid.nl.
Vrachtvervoer uit het Verenigd Koninkrijk is in Nederland uitgezonderd van de verplichtingen, wel moeten zij een quarantaineverklaring invullen.

In België ben je verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan en je te laten testen op dag 1 en 7. Bij een negatieve test op dag 7 mag je uit quarantaine. Vul het Passagier Lokalisatie Formulier in voor terugkomst. Vrachtverkeer is niet uitgesloten van deze regels!

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk in coronatijd

Coronavirus - Reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf augustus 2020 tellen er al quarantaine maatregelen voor het reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf eind dat jaar werd het zelfs verboden voor niet essentiële reizen. Daarnaast moet je als reizigers uit Nederland en België naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland je contactgegevens bij binnenkomst delen met dit formulier.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er verplichte PCR-testen die je moet doen. Deze mogen alleen gedaan worden bij de door de Britse overheid geselecteerde (particuliere)bedrijven. De kosten zijn altijd voor jezelf. Let er ook op dat je toegangstest tot het Verenigd Koninkrijk op naam moet staan en in het Engels, Frans of Spaans moet zijn.

Vanaf 13 oktober 2020 geldt er een quarantaine van 10 dagen in Nederland voor reizigers vanuit de Britse eilanden.

Mocht je toch naar het Verenigd Koninkrijk gaan of er al zijn: Houdt er rekening mee dat er verschillende coronamaatregelen (bekijk de maatregelen per regio) tellen en dat het virus nog steeds niet is verdwenen! Let op je eigen gezondheid en op die van een ander. En bedenk van te voren of je nu wel veilig op vakantie kan en of je wel op reis wil (het is niet de vakantie van normaal).

Reizen vanaf 17 mei: coronastoplicht

Het plan om Groot-Brittannië weer open te stellen voor internationale reizen werkt met het stoplichtsysteem. Vanaf maandag 17 mei gaat het land weer gedeeltelijk open. Er hangen nog veel regels aan vast, vooral omdat Nederland en België nog oranje landen zijn. Vanaf 2 augustus telt voor volledig gevaccineerde EU-bewoners de groene lijst. Let op: Het gaat er ook om of je 10 dagen voor aankomst in een rood of oranje+ land (zoals Frankrijk tot 9 augustus) bent geweest, dan tellen namelijk deze eisen. Daarnaast is het VK nu oranje voor België en Nederland (met bijbehorende maatregelen).

Naar aanleiding van de kleur worden de maatregelen in onderstaand schema van kracht. Ter info: twee testen kosten je per persoon 170 pond, één test kost £88 bij de door de overheid aangesteld bedrijf. Er zijn goedkopere aanbieders (rond de 75 pond). Het niet naleven van de quarantaine kan je een boete van 1000 pond opleveren.

MaatregelGroene landenOranje landenRode landen
Passenger Locator Form (link)JaJaJa
Test voor vertrekJaJaJa
Verplicht quarantaine hotelNeeNee10 dagen
Zelf isolatieNee10 dagenN.v.t.
Test voor eerder uit isolatieN.v.t.Op dag 5
(Niet in Schotland
en Noord-Ierland!)
Nee
PCR test (link)Op of voor dag 2Op of voor dag 2Op of voor dag 2
Verdere PCR testenNeeDag 8Dag 8

Voor kinderen tot 18 jaar telt (vanaf 2 augustus):

 • Kinderen onder de 18 jaar uit de EU, zijn vrijgesteld van isolatie
 • Kinderen jonger dan 5 jaar hoeven niet te testen
 • Kinderen tussen de 5 en 10 jaar hoeven alleen op dag twee na aankomst een PCR-test af te leggen
 • En kinderen tussen de 11 en 18 jaar hebben voor vertrek een test en vóór of op dag twee een PCR-test nodig

Op dit moment zijn Nederland en België nog beide oranje landen. Daarnaast moet je bij terugkomst ook weer 10 dagen in quarantaine. Of Nederland en België naar groen gaat hangt af van het aantal besmettingen en het aantal gevaccineerde bewoners.

Vanaf 2 augustus 4 uur Engelse tijd telt dat volledig gevaccineerde EU-bewoners in Engeland, Wales en Schotland niet meer in quarantaine moeten. Dan tellen dezelfde inreisbeperkingen als voor een groen land. Let er wel op dat je niet in een rood land of een oranje plus land (op dit moment tot 9 augustus Frankrijk) bent geweest in de 10 dagen voor vertrek. Dan telt dit niet, alsook niet voor Noord-Ierland.

Voor het reizen naar het Verenigd Koninkrijk zal (als we weer mogen) er voorlopig een inreisformulier en test voor vertrek verplicht blijven. Let er op dat deze testen aan voorwaarden moet voldoen (o.a. testuitslag op naam en in het Engels, Spaans of Frans). Daarnaast moet je op of voor dag 2 nog een test laten doen. Deze test moet je van te voren regelen (ook de eventuele vervolg testen). Daarna ligt het aan welke kleur we op dat moment hebben of we nog in verdere isolatie moeten. Bij rood moet je sowieso 10 dagen in quarantaine in een door de overheid aangewezen hotel. Bij oranje moet je zelf 10 dagen in isolatie, behalve als je een test laat doen op dag 5 en deze is negatief. Dan mag je zodra je de uitslag hebt uit isolatie. Dit telt dan weer niet voor Schotland en Noord-Ierland, daar moet je sowieso 10 dagen in zelfisolatie.

Websites voor testen

Zoek hier een testbedrijf: www.find-travel-test-provider.service.gov.uk

Een selectie door de Britse overheid goedgekeurde bedrijven:

Belangrijkste websites m.b.t. reizen tijdens de coronacrisis

Voor vragen over gezondheid in het Verenigd Koninkrijk kun je naar Public Health England en Department of Health and Social Care.

Voor informatie over het virus in Nederland kijk je op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) of kijk op de website van de World Health Organization.

De ANWB reiswijzer heeft een overzicht per land gemaakt over de maatregelen, dus ook van het Verenigd Koninkrijk.

Heb je vragen over je geplande reis/vakantie? Neem dan contact op met je reisorganisatie/vervoerder en/of accommodatie.

Maatregelen per regio

Natuurlijk tellen ook in de UK dezelfde maatregelen als hier in Nederland:

 • Was je handen regelmatig en goed met water en zeep.
 • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf binnen, zodat je niemand kan aansteken.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek (en gebruik deze niet opnieuw).
 • Schud geen handen.
 • Houdt afstand

Engeland | Wales | Schotland | Noord-Ierland | Guernsey | Jersey | Isle of Man | Gibraltar

Engeland

Vanaf 19 juli zijn de meeste restricties weggevallen, echter kunnen op sommige locaties nog wel eisen worden gesteld (bijvoorbeeld een mondkapje). Bij ziekte moet je je nog steeds laten testen en in quarantaine. Vanaf 16 augustus vervallen bijna alle corona-regels.

 • Quarantaine: ja 10 dagen en je moet dit formulier invullen. Je moet ook twee coronatests (link voor testen) ondergaan nadat je in Engeland bent aangekomen. Met een derde test kun je na dag 5 wellicht eerder uit quarantaine. Je moet deze boeken voordat je op reis gaat.
 • Mondkapje: Vanaf 19 juli vervalt de verplichting van het dragen van een mondkapje, het gebruik is op eigen verantwoording. Echter wordt een mondkapje op sommige locaties nog wel vereist (denk aan het openbaar vervoer).
 • Afstand houden: ‘Gebruik je gezond verstand’ is nu het devies.
 • Groepsvorming: Vanaf 19 juli geen regels hier meer over.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Vanaf 19 juli geen restricties meer, behalve indien anders aangegeven, check hiervoor de desbetreffende attractie.
 • Accommodatie: Vanaf 19 juli geen restricties meer, behalve indien anders aangegeven, check hiervoor de desbetreffende accommodatie.
 • Restaurants/pubs: Open. Clubs vereisen vanaf september een dubbele vaccinatie.

Wales

7 augustus worden de regels meer losgelaten

 • Quarantaine: ja 10 dagen en je moet dit formulier invullen. Je moet ook twee coronatests (link voor testen) ondergaan nadat je in Wales bent aangekomen. Met een derde test kun je na dag 5 wellicht eerder uit quarantaine. Je moet deze boeken voordat je op reis gaat.
 • Mondkapje: Verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en openbare binnenruimten (3-laags-mondkapje). Wordt aangeraden waar sociale afstand niet mogelijk is.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming: Tot 6 mensen mogen binnen elkaar ontmoeten, 7 augustus komt dit te vervallen. Geen restricties voor buiten.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties (kijk op de website van de attracties om te zien of ze ook werkelijk open zijn)
 • Accommodatie: Vanaf 17 mei is dit weer geopend (met de bekende restricties, bekijk de website van je accommodatie).
 • Restaurants/pubs: Open, met restricties.

Schotland

9 augustus worden de regels losgelaten

 • Quarantaine: ja 10 dagen en je moet dit formulier invullen. Je moet ook twee coronatests (link voor testen) ondergaan nadat je in Schotland bent aangekomen. Je moet deze boeken voordat je op reis gaat.
 • Mondkapje: verplicht in openbaar vervoer en in winkels
  Uitgezonderd:
  – Kinderen jonger dan 5 jaar
  – Mensen met ademhalingsmoeilijkheden en mensen met een fysieke aandoening waardoor het moeilijk is om een ​​masker op zijn plaats te houden
  – Bestuurders achter een beschermend schild
 • Afstand houden: 2 meter (ruim 1 meter waar het niet anders kan)
 • Groepsvorming: Tot 8 mensen uit 4 huishoudens thuis. Tot 10 mensen uit 4 huishoudens in openbare gelegenheden (zoals café). Buiten mogen er 15 mensen bij elkaar komen. Kinderen onder de 12 worden niet meegeteld met deze regels.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties (kijk op de website van de attracties om te zien of ze ook werkelijk open zijn en of je een tijd moet reserveren)
 • Accommodatie: Open (met de bekende restricties, bekijk de website van je accommodatie).
 • Restaurants/pubs: Open, met restricties.

Noord-Ierland

Let op! Noord-Ierland heeft strengere regels, versoepelingen vanaf 26 juli

 • Quarantaine: ja 10 dagen en je moet dit formulier invullen. Je moet ook twee coronatests (link voor testen) ondergaan nadat je in Noord-Ierland bent aangekomen. Je moet deze boeken voordat je op reis gaat.
 • Mondkapje: Verplicht in het openbaar vervoer en winkels.
 • Afstand houden: Ruim 1 meter
 • Groepsvorming: Maximaal 6 personen van 2 huishoudens (kinderen tot 13 niet meegerekend) kunnen binnen elkaar ontmoeten. Buiten mogen 15 mensen van maximaal 3 huishoudens (inclusief kinderen) elkaar ontmoeten.
  Vanaf 26 juli wordt het binnen 10 mensen uit 3 huishoudens, buiten 15 mensen (geen max. huishoudens).
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties, verdere opening vanaf 26 juli (theaters etc).
 • Accommodatie: Open met restricties.
 • Restaurants/pubs: Open met restricties.

Guernsey en Alderney

 • Quarantaine: ja, Iedereen die uit categorie 4-regio’s en -landen komt, moet nu zichzelf isoleren totdat ze een negatief resultaat hebben ontvangen van een dag 1- en een dag 13-test. Als je een dag 1- of dag 13-test afwijst, moet je je gedurende 21 dagen isoleren. Je moet een Travel Tracker account aanmaken voordat je naar deze eilanden reist.
 • Mondkapje: Niet verplicht, maar wel geadviseerd in overdekte publieke ruimtes en transport.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming:
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Check de website om te weten of een tijdslot moet reserveren
 • Accommodatie: Kijk altijd op de website van je accommodatie
 • Restaurants/pubs: Bekijk de website. Houdt afstand en volg de aanwijzingen en reserveer vooraf

Jersey

 • Quarantaine: ja, met een test bij aankomst en op dag 5 en dag 10. Zelfisolatie van 14 dagen, wellicht minder bij negatieve uitslag van de dag 10 test. Iedereen die naar Jersey wil reizen, moet voor vertrek een online registratieformulier invullen. Vanaf 28 mei gaan ze over op het stoplichtsysteem.
 • Mondkapje: In het openbaar vervoer en publieke ruimtes.
 • Afstand houden: Ruim 1 meter
 • Groepsvorming: Niet meer dan 10 personen in je huis of tuin.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties.
 • Accommodatie: Open met restricties. Kijk altijd op de website van je accommodatie
 • Restaurants/pubs: Open met restricties.

Isle of Man

 • Quarantaine: Het eiland is dicht voor bezoekers. Vanaf 28 juni gaan ze waarschijnlijk over op het stoplichtsysteem.
 • Mondkapje: Verplicht in het openbaar vervoer, en ten zeerste aanbevolen als op openbare plaatsen.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming: Niet meer dan 10 personen buiten, binnen nog niet toegestaan.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Gedurende april en mei gaan de attracties langzaam weer open.
 • Accommodatie: Alleen open voor noodzakelijke reizigers.
 • Restaurants/pubs: Bekijk de website, alleen voor afhalen.

Gibraltar

 • Quarantaine: Dagtrips vanuit oranje landen (Nederland en België) zijn toegestaan zonder testen, wel moet je continu je mondkapje op.
  Voor langere verblijven: Vanaf 17 mei gaat Gibraltar weer een beetje open. Je moet van te voren het COVID-19 locator form invullen wanneer je met het vliegtuig aankomt. Bij aankomst en op dag 5 moet je (vanaf 12 jaar) een PCR-test doen, tot de uitslag van de laatste test moet je in zelfisolatie.
  Wanneer je volledig gevaccineerd bent moet je een Lateral Flow Test (sneltest) doen bij aankomst en dag 5 (bij een verblijf van 7 dagen of langer) en hoef je niet in quarantaine.
  Testen voor Gibraltar zijn hier te boeken. Testen kosten 30 pond.
  Je mag de afgelopen 10 dagen echter niet in een rood land zijn geweest, dan moet je 10 dagen in zelfisolatie.
 • Mondkapje: verplicht in openbaar vervoer en openbaren ruimtes (winkels, attracties etc). Verplicht in een gedeelte van de stad, maar ook daarbuiten zeer gewenst.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming: Niet meer dan 16 personen.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: De meeste zijn open, check de website om te weten of een tijdslot moet reserveren
 • Accommodatie: Open, kijk altijd op de website van je accommodatie
 • Restaurants/pubs: Open. Houdt afstand en volg de aanwijzingen en reserveer vooraf.

40 thoughts on “COVID-19/corona: reizen naar het Verenigd Koninkrijk

 1. wij, 2 personen, willen met nog 2 andere personen op vakantie naar Engeland.. dus met 4 personen in 1 auto, mag dat ?

 2. Wij willen eind augustus/begin september op de motor naar noord Ierland. We hebben een groot vakantiehuis geboekt, we zijn met 12 personen, afkomstig van meerdere huishoudens.
  Mag dit volgens de huidige regels? Of is dit groepsvorming binnenshuis? Volgens de verhuurder is het geen probleem, maar ik vind weinig info over het verblijf in vakantiewoningen… Bvd voor de reactie

 3. Dat formulier wat je moet invullen is best verwarrend. Je wordt alsnog ‘gedwongen’ om in quarantaine te gaan. Vragen als: woon je in Londen, werk je daar, heb je een essentieel beroep, etc.. zorgen hiervoor.

 4. Beste , 2 kinderne (11-16j ) zouden volgende week op bezoek b-willen gaan naar hun tante in oxford voor 5 dagen .
  Moeten zij in quarantaine of het gezin van mijn zus?
  of is een corona test een vrijgeleide?

  1. Reizigers vanuit Nederland hoeven niet in quarantaine, reizigers vanuit België wel. Dit telt ook als je hier de 14 dagen voor aankomst in de UK bent geweest.
   Deze regel telt zo ver wij weten ook voor kinderen. Een test brengt hier geen verandering in.
   Meer informatie: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk

  1. Beste Sascha, Dit is niet de bedoeling. Je zou dan in quarantaine moeten in Engeland. Dat betekent dat je niet naar buiten mag en ook geen contact mag hebben met je familie (tenzij noodzakelijk). Lees er hier meer over.

 5. Ik heb voor een jaar mijn ouders niet gezien. Ze zijn oud, 80 plus en mijn vader heeft Parkinsons en gaat bijna niet meer de deur uit. Mijn moeder zorgt voor hem.. ik wil hun heel graag zien. Ik ben nu 4 weken vrij door de horeca lockdown en vind het een goede kans om te gaan. Ik overweeg om met de boot te gaan met mijn eigen auto en gelijk naar mijn ouders toe rijden. Thuis blijven daar is geen probleem. Ik hoef verder niets te doen. Ik wil alleen met mijn ouders zijn. Ze wonen in Bolton, Noord Engeland en mogen volgens de regels geen thuis bezoek. Maar ik zou wel met hun mogen blijven toch? Ik vind het al moelijk om daar de goede info over te vinden.

  1. In Bolton tellen nu de zwaarste maatregelen, zie https://www.bolton.gov.uk/coronavirus-support-1/local-restrictions-can-cannot/1 daarvoor. Hierin staat dat een huishouden alleen zijn support bubble mag zien.
   Wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk gaat moet je 14 dagen in quarantaine. (https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk)
   En wanneer je in Nederland terug komt word je ook weer geacht om 10 dagen in quarantaine te gaan.
   In de UK zijn ze zeer strikt en kunnen ze je hoge boetes opleggen.

 6. Ik moet voor muziek 2 dagen in Birmingham zijn. En zijn maar daar met zn 3én in totaal inclusief ik. Kan dat want ik hoor en zie dat er gewoon 2 vluchten per dag gaan naar Birmingham omdat het een klein luchthaven is.

  1. ik weet niet wat je precies bedoelt met ‘voor muziek’, maar reizen naar het Verenigd Koninkrijk zonder essentiële reden (belangrijk werk en belangrijke familieaangelegenheden) zijn verboden. Ook in het Verenigd Koninkrijk zelf mag je nu niet naar buiten als je daar geen reden voor hebt. Je mag hooguit met één vreemde op straat zijn (waar je 2 meter afstand van moet houden)

   1. Ik ben een artiest en heb een studio sessie daar. voor 2 dagen (totaal zijn we met 3 man) dat is ik van hier en de 2 die daar wonen. Want hun zeggen ook dat er gewoon vluchten binnen komen vanuit Amsterdam naar Birmingham 2x per dag.

  1. Goedemiddag Hugo, neem voor dit soort vragen contact op met Buitenlandse Zaken via 0247 247 247, Whats App (06 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier (linkjes bovenaan in dit artikel).

 7. Ik wil maandag naar london en vrijdag terug gekomen. Met de auto. Dus vanaf hier via belgie en frankrijk naar engeland. Het is een zakelijke reis.
  Ik ga daar vloer en wand tegels leggen en breng levensmiddelen voor een supermarkt mee en voor mijn broers supermarkt hier in nederland neem ik van uit london spullen mee. Moet ik dan nog steeds in quarantaine met een negatieve covid test

  1. Beste Gabri, neem voor dit soort vragen contact op met Buitenlandse Zaken via 0247 247 247, Whats App (06 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier (linkjes bovenaan in dit artikel). Let er ook op dat je voor het invoeren en uitvoeren van producten tegenwoordig ook papieren nodig hebt. Zie https://www.brexitloket.nl/onderwerpen/export.

 8. Ik heb een relatie met iemand uit Engeland, is het toegestaan om elkaar op de AirPort te zien en dezelfde dag terug?

  1. Goedemiddag Elizabeth. Wij raden je aan om contact op te nemen met Buitenlandse Zaken voor dit soort vragen. Dit kan via 0247 247 247, Whats App (06 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier (linkjes bovenaan in dit artikel).

  2. Hi Elizabeth, ben benieuwd wat jij als reactie hebt gehad van Buitenlandse Zaken? Ik krijg ze niet te pakken en zit in dezelfde situatie

 9. Hey,

  Super fijn om ergens een overzicht te hebben, bedankt daarvoor!
  Ik heb net een ticket geboekt voor begin juni. Ik ga gewoon met volle fingers crossed afwachten & in het slechtste geval verzet ik mijn tickets naar een later moment. Goedkope tickets is soms maar risico nemen.

  Hoop dat het wat zal meevallen en ik kan gaan :)!

  Groetjes

  1. Dankjewel Kim. We proberen de pagina zo goed als mogelijk up to date te houden. Hopelijk kun je in juni gaan genieten van het Verenigd Koninkrijk. Hou wel rekening met testen.

 10. Beste,
  Ikzelf ben palliatief en zou graag nog een laatste keer naar m’n familie gaan in Newbury deze zomer, voor een 3-tal dagen, samen met m’n broer en 2 zoons. Aan welke formaliteiten moeten wij voldoen. Wij zijn ondertussen allemaal gevaccineerd

  1. Helaas maakt een vaccinatie niet uit, we moeten ons nog steeds aan het schema uit dit artikel houden. Dus test voor vertrek en daarna in quarantaine. Als je dus 3 dagen wil gaan zit je alleen maar binnen. Helaas is het niet anders.

 11. WE ARE FAMILIE OF 5 TRAVELLING TO LONDON IN AUGUST BY ROAD FOR 5 DATS CAN WE, AND WHAT ARE THE BEST STEPS TO FOLLOW PLEASE
  THANK YOU

  1. Hi Gloria, Where are you travelling from? Things may change, of course, but travel from Belgium/Netherlands to the UK is not currently the intention. You have to spend 10 days in quarantine on the way there and on the way back.

 12. Hallo Britblog, is het een idee om de datum van 19 juli te noemen als de datum waarop Engeland het plan heeft om de grens te openen voor reizigers en ze vrij te laten bewegen zonder quarantaine plicht?
  Dat geeft vragenstellers hier wat beter zicht op de nabije toekomst. Ik volg de situatie in Engeland op de voet en heb er ook belang bij om overzee te gaan, maar dan niet met inbegrip van 1200 euro betalen voor een gevangenis van 10 dagen in een quarantaine hotel. Wie doet zoiets? Niemand toch? Uit vrije wil?

  1. Hoi Devon, wij noemen 19 juli nog niet omdat dit plan nog niet zeker is. Onduidelijk is nog of ook niet Britten dan mogen gaan reizen. Plus dat het sowieso niet volledig open gaat, de coronatesten blijven voorlopig nog zover wij weten.

 13. Hallo, wij zouden op en af willen gaan naar Engeland (dover) voor een vis op te halen. Wat moeten wij hier allemaal voor doen? We zijn binnen de 12uren weer terug in het land.
  Grtjs

 14. Hello
  I’m British and live in NL with dutch husband. When can my adult children come here to see me. Also my youngest is staying with her boyfriend in uk and I need to take her to move into university in Hull uk in September. What tests do I need to do to be able to get on the hoek van Holland ferry to get home.

 15. beste we keren terug van Menorca met vliegtuig en maken tussenlanding in Londen we zijn volledig gevaccineerd.
  Moeten we nog een test laten afnemen in Menorca voor Londen
  in de luchthaven te verblijven
  Dank u

  1. Beste Ingrid, Hier durf ik geen antwoord op te geven, neem contact op met de vliegmaatschappij, zij zullen je vast verder kunnen helpen.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top