You are here
Home > Groot-Brittannië > COVID-19/corona: reizen naar het Verenigd Koninkrijk

COVID-19/corona: reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vanwege het COVID-19, beter bekend als het coronavirus, zijn er veel reisadviezen en/of verboden. Deze wisselen per dag, dus verwijzen wij ook door naar de officiële websites waar deze informatie geüpdate wordt zodra er nieuwe maatregelen zijn in het Verenigd Koninkrijk of Nederland.

Let op!
Vanaf eind vorig jaar was er in het Verenigd Koninkrijk een verplichte quarantaine tot je de uitslag van je dag 2-test (PCR) hebt. Deze quarantaine is vervallen voor degene die volledig gevaccineerd zijn, zij moeten echter wel een test (PCR of lateral flow, ook wel sneltest) laten doen. De dag 2-test moet je op of vóór dag 2 van je verblijf in de UK laten doen, waarbij de dag van aankomst dag 0 is. Dit betekend dat je het ook gelijk bij aankomst mag doen. Je moet de test voor je reis hebben geboekt.
Ongevaccineerde reizigers moeten sowieso 10 dagen in quarantaine. Vanaf 7 december is hier ook een test voor je reis naar het Verenigd Koninkrijk aan toegevoegd. Dit mag een sneltest of pcr-test zijn. Iedereen vanaf 12 jaar en ouder moet dit doen.

Ook als je minder dan 2 dagen in de UK bent moet je deze test boeken en je aan de regels houden.

Vanaf 18 december zijn er strengere regels als u vanuit het Verenigd Koninkrijk via Frankrijk naar België en Nederland reist. Bekijk deze extra regels hier.

Het land is uit strenge lockdown, maar reizen vanuit Nederland en België wordt nog wel sterk afgeraden door de overheid. Internationale vakantiereizen naar het Verenigd Koninkrijk zijn vanaf 17 mei mogelijk met testen en een quarantaineplicht (of volledige vaccinatie vanaf 2 augustus). Zie hier de huidige regels.
Houdt ook rekening met quarantaine en testen bij terugkeer naar Nederland/België.

Ook noodzakelijke reizen zijn nu lastig omdat het verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland en België zo veel mogelijk wordt beperkt. Twijfel je over je reis? Neem dan contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 (0)247 247 247, Whats App (+316 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier.

Nederland/België ➡️ Verenigd Koninkrijk

 • Gevaccineerd (2x Pfizer, AstraZeneca of Moderna of 1x Janssen):
  • Voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk moet je een afspraak maken voor een test op (of voor) dag 2. De dag van aankomst is dag 0. De test (lateral flow of PCR) moet je ook regelen wanneer je korter in het land bent. De test moet gedaan worden bij een commercieel bedrijf (zie deze lijst). Bij het boeken krijg je een code die je moet invullen op je Passenger Locator Form. Kijk voor meer informatie op: www.gov.uk.
  • Vul het Passenger Locator Form in (binnen 48 uur voor aankomst).
 • Ongevaccineerd:
  • Dezelfde regels als voor gevaccineerde reizigers en…
  • Een negatieve testuitslag (De test moet maximaal 2 dagen voor vertrek zijn afgenomen, de test moet voldoen aan de eisen zoals dat de test in het Engels/Frans of Spaans moet zijn en op naam) kunnen laten zien bij aankomst.
  • Daarnaast moet je ook nog 10 dagen in quarantaine.
   • Je kunt de quarantaine verkorten met een negatieve uitslag van een extra test op dag 5.
  • Regel voor je reis naast de test op dag 2 (PCR), ook een test voor dag 8 (of later) van je quarantaine. De testen moet je ook regelen wanneer je korter in het land bent.
   • Je mag uit quarantaine als je dag 8 test negatief is. Dit mag na dag 10, maar pas vanaf dat je de uitslag hebt gehad.

Wanneer je positief test in het Verenigd Koninkrijk moet je daar 10 dagen in quarantaine. De dag van testen is dag 0. Ook als het testresultaat onduidelijk is, maar dan kun je nog een test doen en telt de uitslag van die nieuwe test. Na een negatieve test op dag 5 en 6 mag je uit quarantaine.

Verenigd Koninkrijk ➡️ Nederland

 • Je bent verplicht je te laten testen voordat je naar Nederland reist. Je kunt kiezen uit een NAAT/PCR test van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. (vanaf 12 jaar)
 • Je moet een quarantaineverklaring hebben (ook als je gevaccineerd bent).
 • Verplichte quarantaine bij terugkeer van 10 dagen voor alle reizigers (tot 22 december alleen voor ongevaccineerde reizigers).

Verenigd Koninkrijk ➡️ België

 • Heb je een vaccinatiecertificaat? Laat je testen op dag 1 of 2 nadat je thuiskomt van je reis. Is je test negatief? Dan mag je uit quarantaine als je jouw resultaat hebt.
  • Kinderen onder de 12 hoeven geen test te doen maar gaan wel mee in quarantaine met hun ouders.
 • Heb je geen vaccinatiecertificaat? Je moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en 7 nadat je thuiskomt van je reis. De quarantaine kan worden ingekort als de 2de test op dag 7 negatief is.
 • Je vult het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in binnen de 48 uur voor je aankomt in België

Verenigd Koninkrijk ➡️ Frankrijk ➡️ Nederland/België

Reizen naar Frankrijk vanuit het Verenigd Koninkrijk is nu alleen toegestaan indien noodzakelijk. Een reis terug naar huis (België/Nederland) behoort tot een noodzakelijke reis. Reis je via Frankrijk dan tellen nu deze extra regels (ook als je daar niet stopt):

 • Reizigers van het VK naar Frankrijk moeten bij vertrek een negatieve COVID-test (PCR of antigen) van minder dan 24 uur oud laten zien.
 • Reizigers vanuit het VK naar Frankrijk zijn verplicht zich voorafgaand aan hun reis te registeren op een digitaal platform van de Franse overheid: passager.serveureos.org

Meer over de regels vind je op de website van de Franse overheid.

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk in coronatijd

Coronavirus - Reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf augustus 2020 tellen er al quarantaine maatregelen voor het reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Vanaf eind dat jaar werd het zelfs verboden voor niet essentiële reizen. Sinds de zomer van 2021 is er wel weer iets versoepeld, maar nog niet alles. Lees alle informatie dus eerst goed door. We proberen het zo goed mogelijk bij te houden maar wij zijn slechts een blog en geen officiële instantie. Mocht je ergens over twijfelen? Neem contact op met de overheid.

Vanaf 13 oktober 2020 geldt er een quarantaine van 10 dagen in Nederland voor reizigers vanuit de Britse eilanden. Mocht je toch naar het Verenigd Koninkrijk gaan of er al zijn: Houdt er rekening mee dat er verschillende coronamaatregelen (bekijk de maatregelen per regio) tellen en dat het virus nog steeds niet is verdwenen! Let op je eigen gezondheid en op die van een ander. En bedenk van te voren of je nu wel veilig op vakantie kan en of je wel op reis wil (het is niet de vakantie van normaal).

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 17 mei is Groot-Brittannië weer open voor internationaal reizen. Het begon met het stoplichtsysteem maar vanaf 4 oktober is het voor de gehele wereld gelijk, op de rode landen na (wat Nederland en België niet zijn). Er is vooral verschil tussen gevaccineerd en ongevaccineerd. Helaas telt corona plus één vaccinatie in het Verenigd Koninkrijk niet als volledige vaccinatie. Je moet echt twee prikken hebben gehad (of één Janssen).

Ongevaccineerde reizigers moeten een test doen voor vertrek, deze test mag je 48 uur voor je aankomst doen. Dit mag een antigeen- en pcr-test zijn, zolang die maar aan de voorwaarde voldoet van de Britse overheid.

Ter info: twee testen kosten je per persoon 136 pond, één test kost £68 bij de door de overheid aangesteld bedrijf (NHS). Er zijn goedkopere aanbieders in Engeland, bezoek daarvoor dit overzicht van de overheid. Het niet naleven van de quarantaine kan je een boete van 1000 pond opleveren.

Let op: Het gaat er ook om of je 10 dagen voor aankomst in een rood land bent geweest, dan tellen namelijk deze eisen.

MaatregelGevaccineerdOngevaccineerdRode landen
Passenger Locator Form (link)JaJaJa
Test voor vertrekNeeJaJa
Verplicht quarantaine hotelNeeNee10 dagen
Zelf isolatieNee10 dagenN.v.t.
Test voor eerder uit isolatieN.v.t.NeeNee
PCR test (link)Op of voor dag 2
(lateral flow of PCR)
Op of voor dag 2Op of voor dag 2
Verdere PCR testenNeeDag 8Dag 8

Voor kinderen tot 18 jaar telt:

 • Kinderen onder de 18 jaar uit de EU zijn vrijgesteld van isolatie.
 • Kinderen jonger dan 5 jaar hoeven niet te testen.
 • Kinderen tussen de 5 en 18 jaar hoeven alleen op (of voor) dag twee na aankomst een test af te leggen. In Schotland vanaf 11 jaar.

Voor het reizen naar het Verenigd Koninkrijk zal er voorlopig een inreisformulier verplicht blijven. Daarnaast moet je op of voor dag 2 nog een test laten doen. Deze test moet je van te voren regelen (ook de eventuele vervolg testen).

Let op: door de Brexit dien je vanaf 1 oktober ook in het bezit te zijn van een paspoort, een ID-kaart wordt dan niet meer geaccepteerd.

Verwachte versoepelingen

In het Verenigd Koninkrijk lopen de besmettingscijfers op, net zoals in Nederland en België. Desondanks nemen ze in Engeland geen maatregelingen. In Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn ze wat voorzichtiger, maar ook daar laten ze steeds meer maatregelingen los. De verwachting is dat je vanaf 26 januari geen mondkapje meer op hoeft in Engeland, ook hoef je dan niet meer getest te worden als je je booster hebt gehaald.

Websites voor dag 2 & 8 testen

De dag 2 en dag 8 test kan een test zijn die je bij jezelf afneemt of die je laat afnemen. In het eerste geval kun je de test naar je verblijf locatie (hotel) laten sturen en soms zelfs naar je huis. Deze neem je dan bij jezelf af en stuur je met de post in het Verenigd Koninkrijk op. Vanaf 24 oktober is de PCR-test van dag 2 vervangen door een goedkopere sneltest (antigen lateral flow device (LFD)).

Na het boeken van deze test(en) krijg je een code die je nodig hebt voor je Passenger Locator Form, zonder kom je het Verenigd Koninkrijk niet binnen.

Zoek hier een testbedrijf: www.find-travel-test-provider.service.gov.uk of via covid19-testing.org/travel-testing

Een selectie door de Britse overheid goedgekeurde bedrijven:

Belangrijkste websites m.b.t. reizen tijdens de coronacrisis

Voor vragen over gezondheid in het Verenigd Koninkrijk kun je naar Public Health England en Department of Health and Social Care.

Voor informatie over het virus in Nederland kijk je op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) of kijk op de website van de World Health Organization.

De ANWB reiswijzer heeft een overzicht per land gemaakt over de maatregelen, dus ook van het Verenigd Koninkrijk.

Heb je vragen over je geplande reis/vakantie? Neem dan contact op met je reisorganisatie/vervoerder en/of accommodatie.

Maatregelen per regio

Natuurlijk tellen ook in de UK dezelfde maatregelen als hier in Nederland:

 • Was je handen regelmatig en goed met water en zeep.
 • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf binnen, zodat je niemand kan aansteken.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek (en gebruik deze niet opnieuw).
 • Schud geen handen.
 • Houdt afstand

Engeland | Wales | Schotland | Noord-Ierland | Guernsey | Jersey | Isle of Man | Gibraltar

Engeland

 • Quarantaine: zie hierboven
 • Mondkapje: Vanaf 27 september is het mondkapje weer verplicht in winkels en openbaar vervoer. Aangeraden op drukke plekken en soms verplicht gesteld op plekken. Mondkapjesplicht vervalt 26 januari.
 • Afstand houden: ‘Gebruik je gezond verstand’ is nu het devies. Minimaal 1 meter afstand in ziekenhuizen en bij bijvoorbeeld paspoortcontroles.
 • Groepsvorming: Vanaf 19 juli geen regels hier meer over.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Vanaf 19 juli geen restricties meer, behalve indien anders aangegeven, check hiervoor de desbetreffende attractie.
 • Accommodatie: Vanaf 19 juli geen restricties meer, behalve indien anders aangegeven, check hiervoor de desbetreffende accommodatie.
 • Restaurants/pubs: Open. Clubs vereisen vanaf september een dubbele vaccinatie.

Wales

 • Quarantaine: zie hierboven
 • Mondkapje: Verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en openbare binnenruimten. Wordt aangeraden waar sociale afstand niet mogelijk is.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming: Maximaal 6 personen kunnen elkaar ontmoeten in gelegenheden zoals cafés, restaurants, bioscopen en theaters (“rule of 6”), 30 personen bij evenementen binnenshuis en 50 personen bij evenementen buitenshuis. Een sociale afstand van 2 meter is vereist in openbare gebouwen en kantoren.
  Vanaf 21 januari vervallen de regels voor buiten, 28 januari waarschijnlijk die voor binnen.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties (kijk op de website van de attracties om te zien of ze ook werkelijk open zijn). Vanaf 15 november coronapas nodig voor theater, bioscopen en concerten. Al nodig voor andere evenementen.
 • Accommodatie: Open (met de bekende restricties, bekijk de website van je accommodatie).
 • Restaurants/pubs: Open, met restricties. Nachtclubs zijn gesloten, vanaf 28 januari waarschijnlijk weer open.
 • De coronapas kan op verschillende plekken worden gevraagd (events, bioscopen, theater etc.)

Schotland

 • Quarantaine: zie hierboven
 • Mondkapje: verplicht in openbaar vervoer en in winkels
  Uitgezonderd:
  – Kinderen jonger dan 12 jaar
  – Mensen met ademhalingsmoeilijkheden en mensen met een fysieke aandoening waardoor het moeilijk is om een ​​masker op zijn plaats te houden
  – Bestuurders achter een beschermend schild
 • Afstand houden: 2 meter (ruim 1 meter waar het niet anders kan), vervalt 24 januari
 • Groepsvorming: Maximaal 3 huishoudens kunnen elkaar ontmoeten met een fysieke afstand van 1 meter tussen de groepen in binnen- en buitenlocaties zoals bars, restaurants, theaters, bioscopen en sportscholen. Tafelbediening is nodig als er alcohol wordt geschonken.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties (kijk op de website van de attracties om te zien of ze ook werkelijk open zijn en of je een tijd moet reserveren)
 • Accommodatie: Open (met de bekende restricties, bekijk de website van je accommodatie).
 • Restaurants/pubs: Open, met restricties. Er wordt gevraagd om contactgegevens.
 • Nachtclubs of grote events vereisen coronapas, zijn weer open vanaf 24 januari.

Noord-Ierland

 • Quarantaine: zie hierboven
 • Mondkapje: Verplicht in het openbaar vervoer, winkels, overdekte zitgelegenheden en attracties.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming: Maximaal 30 personen kunnen binnen elkaar ontmoeten, niet meer dan 3 huishoudens.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties.
 • Accommodatie: Open met restricties.
 • Restaurants/pubs: Open met restricties. Maximaal 6 personen kunnen elkaar ontmoeten in pubs, bars en restaurants, of maximaal 10 personen als ze allemaal uit hetzelfde gezin komen. Alleen bediening aan tafel is beschikbaar.
  Staande evenementen binnen zijn niet toegestaan. Nachtclubs zijn gesloten.
 • Bij bijvoorbeeld concerten en theater kan gevraagd worden om bewijs van vaccinatie of negatieve testuitslag.

Guernsey en Alderney

 • Quarantaine: Als je gevaccineerd bent moet je een test bij aankomst (25 pond) doen. Wanneer je niet gevaccineerd bent moet je naast de test bij aankomst in quarantaine, met een negatieve test op dag 8 mag je eruit. Je moet een Travel Tracker account aanmaken voordat je naar deze eilanden reist.
 • Mondkapje: Niet verplicht, maar wel geadviseerd in overdekte publieke ruimtes en transport.
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming:
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Check de website om te weten of een tijdslot moet reserveren
 • Accommodatie: Kijk altijd op de website van je accommodatie
 • Restaurants/pubs: Bekijk de website. Houdt afstand en volg de aanwijzingen en reserveer vooraf

Jersey

 • Quarantaine: Iedereen moet testen bij aankomst, deze test is gratis. Als je niet (volledig) gevaccineerd bent moet je in quarantaine tot de uitslag van de test (+/- 12 uur). Kinderen onder de 10 hoeven niet getest te worden.
  Iedereen die naar Jersey wil reizen, moet voor vertrek een online registratieformulier invullen.
 • Mondkapje: In het openbaar vervoer en publieke ruimtes.
 • Afstand houden: Ruim 1 meter
 • Groepsvorming: Niet meer dan 10 personen in je huis of tuin.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open met restricties.
 • Accommodatie: Open met restricties. Kijk altijd op de website van je accommodatie
 • Restaurants/pubs: Open met restricties.

Isle of Man

 • Quarantaine: Isle of Man is weer open voor gevaccineerde bezoekers. Voor vertrek moet je de Vaccination Exemption Form of Immunity form (tenminste 36 uur van te voren) en een Landing Card (48 uur van te voren) invullen. Meer info op de Visit Isle of Man pagina.
 • Mondkapje: Geen verplichting.
 • Afstand houden: Geen verplichte afstand.
 • Groepsvorming: Geen maximum.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: Open.
 • Accommodatie: Open.
 • Restaurants/pubs: Open.

Gibraltar

 • Quarantaine: Dagtrips zijn toegestaan zonder testen, wel moet je continu je mondkapje op.
  Voor vertrek moet je een COVID-19 locator form invullen wanneer je met het vliegtuig aankomt.
  Voor niet-gevaccineerde reizigers: als je
  met het vliegtuig aankomst moet je voor vertrek een test doen en ter plaatsen een sneltest.
  Gevaccineerde reizigers die met het vliegtuig aankomen moeten bij aankomst een sneltest doen.
 • Mondkapje: verplicht in openbaar vervoer en openbaren ruimtes (winkels, attracties etc).
 • Afstand houden: 2 meter
 • Groepsvorming: Niet meer dan 16 personen.
 • Volg altijd de aangegeven maatregelingen (bv handen schoonmaken/desinfecteren, het dragen van een mondkapje en afstand bewaren)
 • Attracties: De meeste zijn open, check de website om te weten of een tijdslot moet reserveren
 • Accommodatie: Open, kijk altijd op de website van je accommodatie
 • Restaurants/pubs: Open. Houdt afstand en volg de aanwijzingen en reserveer vooraf.

76 thoughts on “COVID-19/corona: reizen naar het Verenigd Koninkrijk

 1. wij, 2 personen, willen met nog 2 andere personen op vakantie naar Engeland.. dus met 4 personen in 1 auto, mag dat ?

 2. Wij willen eind augustus/begin september op de motor naar noord Ierland. We hebben een groot vakantiehuis geboekt, we zijn met 12 personen, afkomstig van meerdere huishoudens.
  Mag dit volgens de huidige regels? Of is dit groepsvorming binnenshuis? Volgens de verhuurder is het geen probleem, maar ik vind weinig info over het verblijf in vakantiewoningen… Bvd voor de reactie

 3. Dat formulier wat je moet invullen is best verwarrend. Je wordt alsnog ‘gedwongen’ om in quarantaine te gaan. Vragen als: woon je in Londen, werk je daar, heb je een essentieel beroep, etc.. zorgen hiervoor.

 4. Beste , 2 kinderne (11-16j ) zouden volgende week op bezoek b-willen gaan naar hun tante in oxford voor 5 dagen .
  Moeten zij in quarantaine of het gezin van mijn zus?
  of is een corona test een vrijgeleide?

  1. Reizigers vanuit Nederland hoeven niet in quarantaine, reizigers vanuit België wel. Dit telt ook als je hier de 14 dagen voor aankomst in de UK bent geweest.
   Deze regel telt zo ver wij weten ook voor kinderen. Een test brengt hier geen verandering in.
   Meer informatie: https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk

   1. Als ik zakelijk naar Engeland moet 14 dagen, om een Ltd op te richten en ik ben ongevaccineerd, moet ik dan in quarantaine? Of volstaat alleen een snel test doen in Nederland voor vertrek?

  1. Beste Sascha, Dit is niet de bedoeling. Je zou dan in quarantaine moeten in Engeland. Dat betekent dat je niet naar buiten mag en ook geen contact mag hebben met je familie (tenzij noodzakelijk). Lees er hier meer over.

 5. Ik heb voor een jaar mijn ouders niet gezien. Ze zijn oud, 80 plus en mijn vader heeft Parkinsons en gaat bijna niet meer de deur uit. Mijn moeder zorgt voor hem.. ik wil hun heel graag zien. Ik ben nu 4 weken vrij door de horeca lockdown en vind het een goede kans om te gaan. Ik overweeg om met de boot te gaan met mijn eigen auto en gelijk naar mijn ouders toe rijden. Thuis blijven daar is geen probleem. Ik hoef verder niets te doen. Ik wil alleen met mijn ouders zijn. Ze wonen in Bolton, Noord Engeland en mogen volgens de regels geen thuis bezoek. Maar ik zou wel met hun mogen blijven toch? Ik vind het al moelijk om daar de goede info over te vinden.

  1. In Bolton tellen nu de zwaarste maatregelen, zie https://www.bolton.gov.uk/coronavirus-support-1/local-restrictions-can-cannot/1 daarvoor. Hierin staat dat een huishouden alleen zijn support bubble mag zien.
   Wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk gaat moet je 14 dagen in quarantaine. (https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-how-to-self-isolate-when-you-travel-to-the-uk)
   En wanneer je in Nederland terug komt word je ook weer geacht om 10 dagen in quarantaine te gaan.
   In de UK zijn ze zeer strikt en kunnen ze je hoge boetes opleggen.

 6. Ik moet voor muziek 2 dagen in Birmingham zijn. En zijn maar daar met zn 3én in totaal inclusief ik. Kan dat want ik hoor en zie dat er gewoon 2 vluchten per dag gaan naar Birmingham omdat het een klein luchthaven is.

  1. ik weet niet wat je precies bedoelt met ‘voor muziek’, maar reizen naar het Verenigd Koninkrijk zonder essentiële reden (belangrijk werk en belangrijke familieaangelegenheden) zijn verboden. Ook in het Verenigd Koninkrijk zelf mag je nu niet naar buiten als je daar geen reden voor hebt. Je mag hooguit met één vreemde op straat zijn (waar je 2 meter afstand van moet houden)

   1. Ik ben een artiest en heb een studio sessie daar. voor 2 dagen (totaal zijn we met 3 man) dat is ik van hier en de 2 die daar wonen. Want hun zeggen ook dat er gewoon vluchten binnen komen vanuit Amsterdam naar Birmingham 2x per dag.

  1. Goedemiddag Hugo, neem voor dit soort vragen contact op met Buitenlandse Zaken via 0247 247 247, Whats App (06 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier (linkjes bovenaan in dit artikel).

 7. Ik wil maandag naar london en vrijdag terug gekomen. Met de auto. Dus vanaf hier via belgie en frankrijk naar engeland. Het is een zakelijke reis.
  Ik ga daar vloer en wand tegels leggen en breng levensmiddelen voor een supermarkt mee en voor mijn broers supermarkt hier in nederland neem ik van uit london spullen mee. Moet ik dan nog steeds in quarantaine met een negatieve covid test

  1. Beste Gabri, neem voor dit soort vragen contact op met Buitenlandse Zaken via 0247 247 247, Whats App (06 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier (linkjes bovenaan in dit artikel). Let er ook op dat je voor het invoeren en uitvoeren van producten tegenwoordig ook papieren nodig hebt. Zie https://www.brexitloket.nl/onderwerpen/export.

 8. Ik heb een relatie met iemand uit Engeland, is het toegestaan om elkaar op de AirPort te zien en dezelfde dag terug?

  1. Goedemiddag Elizabeth. Wij raden je aan om contact op te nemen met Buitenlandse Zaken voor dit soort vragen. Dit kan via 0247 247 247, Whats App (06 8238 7796), Twitter of het Wereldwijd Contactformulier (linkjes bovenaan in dit artikel).

  2. Hi Elizabeth, ben benieuwd wat jij als reactie hebt gehad van Buitenlandse Zaken? Ik krijg ze niet te pakken en zit in dezelfde situatie

 9. Hey,

  Super fijn om ergens een overzicht te hebben, bedankt daarvoor!
  Ik heb net een ticket geboekt voor begin juni. Ik ga gewoon met volle fingers crossed afwachten & in het slechtste geval verzet ik mijn tickets naar een later moment. Goedkope tickets is soms maar risico nemen.

  Hoop dat het wat zal meevallen en ik kan gaan :)!

  Groetjes

  1. Dankjewel Kim. We proberen de pagina zo goed als mogelijk up to date te houden. Hopelijk kun je in juni gaan genieten van het Verenigd Koninkrijk. Hou wel rekening met testen.

 10. Beste,
  Ikzelf ben palliatief en zou graag nog een laatste keer naar m’n familie gaan in Newbury deze zomer, voor een 3-tal dagen, samen met m’n broer en 2 zoons. Aan welke formaliteiten moeten wij voldoen. Wij zijn ondertussen allemaal gevaccineerd

  1. Helaas maakt een vaccinatie niet uit, we moeten ons nog steeds aan het schema uit dit artikel houden. Dus test voor vertrek en daarna in quarantaine. Als je dus 3 dagen wil gaan zit je alleen maar binnen. Helaas is het niet anders.

 11. WE ARE FAMILIE OF 5 TRAVELLING TO LONDON IN AUGUST BY ROAD FOR 5 DATS CAN WE, AND WHAT ARE THE BEST STEPS TO FOLLOW PLEASE
  THANK YOU

  1. Hi Gloria, Where are you travelling from? Things may change, of course, but travel from Belgium/Netherlands to the UK is not currently the intention. You have to spend 10 days in quarantine on the way there and on the way back.

 12. Hallo Britblog, is het een idee om de datum van 19 juli te noemen als de datum waarop Engeland het plan heeft om de grens te openen voor reizigers en ze vrij te laten bewegen zonder quarantaine plicht?
  Dat geeft vragenstellers hier wat beter zicht op de nabije toekomst. Ik volg de situatie in Engeland op de voet en heb er ook belang bij om overzee te gaan, maar dan niet met inbegrip van 1200 euro betalen voor een gevangenis van 10 dagen in een quarantaine hotel. Wie doet zoiets? Niemand toch? Uit vrije wil?

  1. Hoi Devon, wij noemen 19 juli nog niet omdat dit plan nog niet zeker is. Onduidelijk is nog of ook niet Britten dan mogen gaan reizen. Plus dat het sowieso niet volledig open gaat, de coronatesten blijven voorlopig nog zover wij weten.

 13. Hallo, wij zouden op en af willen gaan naar Engeland (dover) voor een vis op te halen. Wat moeten wij hier allemaal voor doen? We zijn binnen de 12uren weer terug in het land.
  Grtjs

 14. Hello
  I’m British and live in NL with dutch husband. When can my adult children come here to see me. Also my youngest is staying with her boyfriend in uk and I need to take her to move into university in Hull uk in September. What tests do I need to do to be able to get on the hoek van Holland ferry to get home.

 15. beste we keren terug van Menorca met vliegtuig en maken tussenlanding in Londen we zijn volledig gevaccineerd.
  Moeten we nog een test laten afnemen in Menorca voor Londen
  in de luchthaven te verblijven
  Dank u

  1. Beste Ingrid, Hier durf ik geen antwoord op te geven, neem contact op met de vliegmaatschappij, zij zullen je vast verder kunnen helpen.

 16. Ik wil twee dagen naar mijn oude vader in Suffolk.
  Nachtboot heen – dag bij vader – tweede dag nachtboot terug.
  Test voor vertrek naar VK is geen probleem, maar hoe zit het met de tweede test ? Zou tussen de tweede en achtste dag moeten zijn – in Engeland. Maar dan ben ik al weer op de terugweg.

  1. De tweede test is op dag 2. Ook als je dan al richting huis gaat moet je deze wel aanvragen. Je moet immers een bewijs van aanvragen hebben als je het land inkomt.

   1. Betekend dat je dan geen test hoeft te doen maar wel de aanvraag? Zitten er dan kosten aan?

    Wij willen namelijk ook met de auto naar Engeland met de auto, vrijdag heen en dan zondagochtend vroeg alweer terug. PCR test in Nederland is gratis en 72 uur geldig kunnen we daar wat mee?

    1. Op dag 2 moet je deze test doen. Plus voor terugkeer naar Nederland moet je ook een test doen. “U moet als u uit het Verenigd Koninkrijk komt een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.”

     1. Ik heb hier een vraag over, ik kom maandag 13 sep aan in Engeland, op dag 2 moet ik testen, dat is
      woensdag de 15e maar donderdag de 16e vlieg ik weer terug. Wat gebeurd er als de test uitslag niet op tijd binnen is?

     2. Je hebt op de terugweg een negatief testresultaat nodig, dan zou je op dag 3 nog een sneltest kunnen doen.

 17. Wanneer ben je volgens de regels van het Verenigd Koninkrijk volledig gevaccineerd? Het lijkt erop dat er tussen de regels van de RIVM en de NHS verschil zit. Volgens de site van gov.uk ben je niet volledig gevaccineerd wanneer je Corona hebt gehad en maar 1 vaccinatie hebt gehad van een middel waarvan je 2 vaccinaties moet krijgen. Volgens het RIVM wel. Klopt dit?

  1. Helaas telt het inderdaad niet: “Those who have had COVID-19 and have only had one dose of a 2 dose vaccine must follow the rules for unvaccinated arrivals.” Check het voor de zekerheid bij de Britse ambassade, omdat een EU-certificaat wel wordt geaccepteerd.

   1. Ik heb dezelfde vraag en maar krijg hier gewoon geen antwoord op. Ik heb de vliegmaatschappij, de UK ambassade, het UK consulaat én de rijksoverheid allemaal al gebeld. Maar ik krijg óf geen gehoor, of er wordt naar de andere partij of algemene websites verwezen. Ik heb een vlucht staan deze week en ik moet zsm weten of ik toegelaten wordt, ja of nee. Ik krijg nergens antwoord op mijn vraag ? Hebben jullie inmiddels al informatie?

    1. Wij kennen alleen het officiële standpunt dat je pas volledig gevaccineerd bent met twee prikken (behalve bij Janssen).

 18. Hallo,
  Ik moet 27-9 naar Wales (Cardiff) afreizen voor mijn werk. Ik moet hier samen met mijn collega een simulator opbouwen. We zijn beide volledig gevaccineerd.

  Ik las dat we de voor dat we gaan een PCR test moeten laten doen van nog geen 72 uur oud. Op de 2e dag daar (Dinsdag 28-9) laten testen, de afspraak hiervoor moet je bij aankomst in Wales kunnen laten zien. En als we weer terug komen naar nederland op vrijdag 1 Okt moeten we een PCR test van maximaal 48 uur kunnen overleggen.

  De bovenstaande info is toch correct? We hoeven bij aankomst in Wales en terugkomst naar Nederland niet meer in quarantaine, omdat we volledig gevaccineerd zijn?

 19. Wij willen een dagbezoek brengen aan Gibraltar vanuit Spanje. Mag dat? Wij zijn beiden volledig gevaccineerd en hebben een QR-code en we gaan te voet de grens over.

 20. wij gaan de eerste week van november naar Londen. heeft er iemand tips voor een goede degelijke tester? want op die site van de britse overheid staan alleen hele dure.
  alvast bedankt

 21. Wij gaan op zaterdag 20/11 naar Londen stansted vliegen voor een voetbal wedstrijd.
  Vliegen op zondagmorgen om 6.40 weer terug
  De rest straat is pas open om 7uur op Londen stansted. Is zondag voor mij dag 2?
  Indien dit toch dag 2is kan/mag ik de pcr test op zaterdag doen na aankomst en dat deze nog geldig is op zondag morgen als ik vertrek.

  1. De test mag op dag 2, maar mag ook eerder. Officieel zou maandag dag 2 zijn, maar u mag dus inderdaad op zaterdag al een test doen die u dan ook kan gebruiken voor de terugweg.

 22. Beste, ik ben op dag 2 positief getest op Corona. Nu zit ik in zelf isolatie in mijn hotel, dit voor 10 dagen. Hoe geraak ik terug naar België als mijn 10 dagen erop zitten. Want ik lees dat je dan niet meer besmettelijk bent maar wel nog steeds positief kan testen? Want ik wil na 20 dagen echt wel terug naar huis.

 23. Een antigeen test is normaal gesproken maar 24 uur geldig, is dit geen probleem bij de 2 dagen voor vertrek naar engeland (regel 7 dec)?

 24. Beste,

  Wij hebben 4 dagen Liverpool geboekt van 25 t/m 28 december. Wat zijn de mogelijkheden voor een PCR test in Liverpool op eerste of tweede kerstdag?

  1. Hi Nygel, Heb je ondertussen al een test geboekt? Wij gaan 29 tm 31 december en ben nog op zoek naar een (snelle) PCR test in liverpool. Ik kom nu op DAM testing of anders Randox (bij randox duurt de uitslag langer maar is ook goedkoper).

 25. Volgens de meest recente regels moet je in zelfquarantaine na de pcr test bij aankomst, tot er een negatieve uitslag bekend is. (we zijn gevaccineerd) Weet iemand hoe lang het over het algemeen duurt tot de uitslag er is? Wij hebben vier dagen Londen geboekt, het zou jammer zijn al die tijd in het hotel op de uitslag te zitten wachten.
  Hoe “bewijs” je in Londen dat de pcr test bij aankomst negatief was, moet je die test gedurende je hele verblijf meenemen?

  PS, fijne duidelijk site!

 26. Terugkomend op mijn eerdere vraag, is het zo dat ik als ik 9 december ga, mijn test nu op 7, 8 of 9 december kan doen of moet dit langer dan 48 uur voor vertrek zijn?

 27. Ik moet voor werk in Londen zijn ivm een belangrijke afspraak en ga er zondag 19-12 heen en kom dinsdagochtend weer terug naar Nederland. Wanneer ik op zaterdag in Nederland een pcr test doe en daar diezelfde dag een negatief resultaat voor ontvang, hoef ik dan niet in quarantaine? Een test kan ik nog boeken in Engeland op dag 2, maar dan reis ik ook weer terug.

 28. Hi,
  wij hebben met mijn 3 dagen Londen geboekt. Achteraf hebben we gezien dat we in quarantaine moeten en een pcr test moeten doen op onze tweede dag. is het nou zou als we na onze aankomst in Londen weer testen en negatief zijn kunnen we dan gerust alle bezienswaardigheden bezoeken. of moeten we in werkelijkheid die 4 dagen in quarantaine en dan weer terug naar ons land :D. dat zou toch wel heel absurd zijn?

  1. Beste Kevin, je niet je testen op of voor dag 2, dit mag dus ook bij aankomst. Tot de uitslag moet je in quarantaine. Sommige aanbieders behouden de uitslag binnen 24 uur.
   Houd er rekening mee dat je terug in Nederland ook in quarantaine moet.

 29. Over de heenreis: ik ben volledig gevaccineerd en heb vandaag de ANWB gebeld om te vragen hoe het nu precies zit. De persoon van de ANWB wist mij te vertellen dat je je dan in Engeland niet meer hoeft te laten testen. Alleen als Nederland op rood komt te staan veranderd de situatie want dan moet uiterlijk op dag 2 wel laten testen. Dit strookt niet met wat ik op deze site zie staan. Begin nu toch weet te twijfelen. Hoe kun je er nu 100 procent zeker van zijn hoe heet zit? Tips zijn erg welkom.

  Verder over de terugreis: Is het echt zo dat je je moet laten testen als je teruggaat naar Nederland? Ik ben dat vergeten te vragen aan de ANWB.

  1. Hoi Mike, op dit moment moet je nog een dag 2 test boeken. Deze gaat wel vervallen dus het ligt eraan wanneer je gaat reizen of dit nog nodig is.
   Voor de terugweg moet je je laten testen en in quarantaine als je terug bent in Nederland. Dit is verplicht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top