Home » Nieuws » Evenementen » Cultureel Liverpool – 10 jaar na Culturele Hoofdstad van Europa

Het mag dan 10 jaar geleden zijn dat Liverpool Culturele Hoofdstad van Europa was, maar dat wil niet zeggen dat de stad niet meer de place to be is. Speciaal voor het tinnen jubileum worden er in 2018 een reeks van grote culturele evenementen en tentoonstellingen gehouden. 

Terracottaleger

Armoured infantryman
Armoured infantryman © Mr. Ziyu Qiu

Het hoogtepunt van dit jaar is de komst van het wereldberoemde terracottaleger naar het World Museum . Van 9 februari tot en met 28 oktober kun je in het museum genieten van 180 attributen van het Terracotta Warrior museum in de provincie Shaanxi. Meer dan de helft hiervan is nog nooit eerder vertoont in het Verenigd Koninkrijk. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de vormingsjaren van de Chinese natie (van de pre-unificatie Qin Kings tot de eerste keizer van China), de opkomst van Qin Shi Huang en de erfenis van zijn prestaties in de daaropvolgende Han-dynastie.

Meer informatie: World Museum

Liverpool Biënnale

Van 14 juli tot 28 oktober 2018 is het weer tijd voor de Liverpool Biënnale voor hedendaagse kunst. Om de twee jaar tovert Liverpool openbare plaatsen en ongebruikte gebouwen in de stad om tot expositieruimtes. De Biënnale, opgericht in 1998, selecteerde 305 nieuwe kunstwerken en toonde eerder al werken van 450 kunstenaars van over de hele wereld.

Meer informatie: Biennial

Tate Liverpool

Toeval of niet, Tate Liverpool bestaat dit jaar 30 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Ken Simons, kunsthandelmanager, is al sinds dat de deuren open gingen van de Albert Dock gallery aanwezig en weet dus fijn te vertellen wat de topstukken zijn. Voor de gelegenheid zet hij dan ook de dertig meest speciale kunstwerken op een rij in een speciale tentoonstelling.

Meer informatie: Tate Liverpool

Meer informatie over cultureel Liverpool 2018? Kijk op www.visitliverpool.com/2018 , hier vind je natuurlijk nog veel meer informatie over de stad.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.