Gherkin

De Londense wolkenkrabber Gherking (Augurk) wordt te koop aangeboden. Interesse is er waarschijnlijk vooral van Amerikaanse, Chinese of andere Aziatische kopers, aldus makelaarskantoor Savills. De toren in de City of Londen zal naar verwachting biedingen van  650 miljoen pond behalen, zei het bedrijf tegen de BBC. Na een doorlichting proces van de bieders, zal tegen het einde van september of begin oktober ofwel één partij worden gekozen, of een aantal verzegelde biedingen worden geaccepteerd.

Savills en Deloitte Real Estate hebben gezamenlijk de opdracht om 30 St Mary Axe (de officiële naam van het gebouw) te verkopen. De wolkenkrabber werd onder curatele geplaatst in april. De makelaars zijn begonnen met de marketing van het gebouw, met advertenties in de vakpers en een website voor beleggers om een ​​belang te registreren.

De toren werd in april onder curatele geplaatst door zijn schuldeisers nadat een van de eigenaren in insolventie werd geplaatst. Het Duitse IVG Immobilien, die mede-eigenaar is van het gebouw met Evans Randall, heeft vorig jaar de aanvraag tot faillissement gedaan. Hoewel Evans Randall zei dat het bereid was om een ​​groter belang in de toren te kopen, kon het niet eens worden met het plan van eigenaren van het IVG. Deloitte werd benoemd tot curator in april van het 40 verdiepingen tellende gebouw. De wolkenkrabber, die werd ontworpen door Lord Foster, is in 2004 geopend en wordt momenteel verhuurd aan circa 20 huurders, waaronder Swiss Re. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam Gherkin, wat augurk betekend, vanwege zijn ronde vormen en kleur. De vorm heeft de architect gegeven om windturbulentie rond het gebouw te verminderen. In 2004 won het gebouw de Nationale Staalprijs.

Bron: http://www.bbc.com/news/business-28539286


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.