Game Of Thrones

Games of Thrones is één van de populairste series van dit moment. Binnenkort komt seizoen 4 uit op dvd en seizoen 5 is vanaf april op televisie. Het Verenigd Koninkrijk is vaak het toneel van grote films en series en Games of Thrones is er ook één van. Naast Kroatië en IJsland is de serie vooral in Noord-Ierland gefilmd.

De binnenscenes zijn voornamelijk gefilmd in het hoofdkantoor van Titanic Studios in de Noord-Ierse hoofdstad. Voor de opnames zijn voor televisie begrippen gigantische indoor sets gemaakt. Deze zijn opgebouwd in de studio, welke nu de grootste ter wereld is. Buiten de studio om kun je nog andere Ierse plekken spotten in de serie. De Dark Hedges, ruïnes van kastelen, statige huizen en de natuur van Noord-Ierland passen perfect bij een serie zoals Games of Thrones.

Games of Thrones kaart

In Noord-Ierland wordt dankbaar gebruik gemaakt van deze promotie en er wordt dus ook van alles georganiseerd voor de fans van de serie. Trektochten, fietsroutes, boottochten, Game of Thrones glamping en middeleeuwse banketten zijn enkele voorbeelden. Je kunt ook kasteel Ward Estate in county Down bezoeken waar je kunt boogschieten. Neem een bustour waarmee je langs de belangrijkste filmlocaties komt, of doe de tour met je eigen auto.

Kortom, genoeg te beleven (voor de Games of Thrones-fans) in Noord-Ierland voor een korte of lange vakantie.

TIP: De Titanic Studios (ook wel Paint Hall studio’s genoemd) ligt naast de voormalige scheepswerf waar de Titanic is gemaakt, hier kun je een tentoonstelling van dit schip bezoeken. De studio’s zelf zijn niet te bezoeken.

Sites voor meer informatie:
Over Noord-Ierland en specifieke plekken: http://www.discovernorthernireland.com/gameofthrones/
Voor lunches en tours: www.clearsky-adventure.com/game-of-thrones/
Games of Thrones tour: www.belfastcitysightseeing.com/
Games of Thrones tour: www.gameofthronestours.com/
Via VisitBritain: Game of thrones and castle ward tour of game of thrones and giants causeway tourGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.