Jaarlijks komt de Lonely Planet met een aantal lijstjes voor het komende jaar. Landen waar je heen moet, steden die je gezien moet hebben en ga zo maar door. Het Verenigd Koninkrijk komt natuurlijk regelmatig in deze lijstjes voor en zo ook in de lijstjes van ‘Best in Travel 2015’.

Het jaar van het schaap

British Museum

Het komende Chinese jaar zal het jaar van het schaap zijn. Daarom ging Lonely Planet opzoek naar de meest schaapachtige plaatsen in de wereld. Op #4 staat Schotland met het schaap Dolly, die nog steeds in het National Museum in Edinburgh te bezoeken is. Voor degene waarbij nog geen belletje gaat rinkelen: Dolly is het eerst gekloonde schaap in de wereld. Een andere plek waar je als schaapliefhebber heen kunt volgens de Lonely Planet is de House of Lords in Londen. De stoel van de spreker is namelijk gevuld met schapenwol.
Meer informatie over het jaar van het schaap op de Lonely Planet site.

Top 10 onvergetelijke familie-uitjes: #2 British Museum

Kids vinden musea meestal niet interessant, maar het British Museum doet zijn uiterste best om ook deze doelgroep binnen te krijgen. En volgens Lonely Planet doen ze dat goed. Niet alleen met interessante spullen, maar kinderen kunnen ook hun eigen comicboek maken van de oude Maya- geschiedenis.
De rest van de top op de site van LP.

De stedentoppers: #7 Salisbury

Vlakbij Stonehenge een vaak vergeten stadje, maar zeker de moeite waard aldus Lonely Planet. Al is het alleen maar voor de Salisbury Cathedral, met de oudst werkende klok van de wereld. Daarnaast ligt er in Salisbury het best bewaarde kopie van de Magna Carta, dat dit jaar 800 jaar bestaat.
Meer informatie over waarom je volgens Lonely Planet naar deze stad moet op hun website.

Speciale Jubilea in 2015: #1 Magna Carta

De Magna Carta (grote oorkonde) is het handvest over vrijheden en rechtspraak dat de Engelse koning John op 15 juni 1215 ondertekende. Dit werd door de Engelse leenmannen afgedwongen omdat zij vonden dat de koning zijn macht misbruikte. Het verdrag werd getekend in een weiland bij Runnymede, nabij Windsor aan de rand van de Theems. Het 800-jarige bestaan van dit document wordt in 2015 groots gevierd op verschillende plekken in Engeland.
Meer informatie op de site van Lonely Planet of op de website van de feestelijkheden rondom Magna Carta zelf.

De beste gratis dingen om te doen: #1 Kensington musea

Victoria and Albert Museum

Londen wordt vaak duur genoemd, maar er zijn ook zeer veel gratis dingen om te doen. Dat heeft de Lonely Planet ook ontdekt en daarom staat Londen terecht op één. Als je bij South Kensington uit de ondergrondse stapt heb je de keuze uit drie gratis musea, namelijk V&A, Natural History Museum en Science Museum. Genoeg om je een dag te vermaken. 
Andere gratis uitjes in de top 10. 

Meer ‘Best of..’-lijstjes van Lonely Planet op hun site.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.