Home » Groot-Brittannië » Lonely Planet – Best in Travel 2018 | Verenigd Koninkrijk

Net als ieder jaar geeft Lonely Planet weer wat tips voor je reislijstje voor het komend jaar door middel van Best in Travel. Natuurlijk heeft het Verenigd Koninkrijk ook een vermelding, zelfs twee. 

Top 10 Regio: Belfast en Causeway Coast

Giant’s Causeway

De top volgens Lonely Planet:
1. Belfast en de Causeway Coast, Noord-Ierland
2. Alaska, Amerika
3. Julian Alpen, Slovenië
4. Languedoc-Roussillon, Frankrijk
5. Kii Peninsula, Japan
6. Aeolian eiland, Italië
7. Zuid-Amerika
8. Lahaul & Spiti, India
9. Bahia, Brazilië
10. Los Haitises Nationaal Park, Dominicaanse Republiek

Britblog ging al eens naar Noord-Ierland en daar werd voor ons al bevestigd dat de regio de moeite waard is. Dankzij de Games of Thrones heeft Noord-Ierland al een boost gekregen qua toerisme. Lonely Planet roemt Belfast voor zijn transformatie in de twee afgelopen decennia. “Een stad die ooit door zwaargewapende troepen werd gecontroleerd en gedekt door sektarisch geweld, is nu vol met hippe wijken die barsten van bars, restaurants en locaties voor alle smaken. De oude dokken behoren nu tot het bruisende Titanic Quarter, de thuisbasis van luxe appartementen en een sensationeel museum. Verder ligt de Causeway Coast, met de tijdloze schoonheid en hoogwaardige afleiding – golf, whisky en enkele van de beroemdste rotsen van de wereld – nu populairder is dan ooit.” Kortweg: Noord-Ierland is een prachtige bestemming voor 2018!

Top 10 Best Value: Verenigd Koninkrijk

York Minster


1. Tallinn, Estland
2. Lanzarote, Canarische eilanden, Spanje
3. Arizona, Amerika
4. La Paz, Bolivië
5. Polen
6. Essaouira, Marokko
7. Verenigd Koninkrijk
8. Baja California, Mexico
9. Jacksonville, Amerika
10. Hunan, China

Wie had dat gedacht? Het Verenigd Koninkrijk als budgetbestemming. Door de komende Brexit en onzekerheid daaromheen is de pond sterk in waarde gedaald. Dit zorgt ervoor dat voor de rest van de wereld een reisje naar de Britse eilanden een stuk goedkoper is geworden. Onzeker is nog voor hoelang, maar zolang er nog onzekerheid is over de Brexit zal de pond niet snel stijgen. Ideaal voor een shopping-trip naar Londen dus. Nog een tip van Lonely Planet: “Laat de wisselkoers nog beter werken door richting Devon, Cornwall en steden zoals Bath, York en Edinburgh (nog goedkoper buiten de schoolvakanties zoals Pasen, juli en augustus).”

Meer informatie over de Best in Travel: www.lonelyplanet.com/best-in-travel


Categorieën:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.