You are here
Home > Nieuws > Lonely Planet roept Noord-Wales uit tot één van de must-visit bestemmingen voor 2017

Lonely Planet roept Noord-Wales uit tot één van de must-visit bestemmingen voor 2017

Het is begin 2017, de plannen voor de vakantie worden weer gemaakt. Maar waar moeten we dit jaar weer heen? Niet dat er geen keuze is, maar tussen al die Britse bestemmingen een keuze maken is toch lastig. 

Zip World Titan, Blaenau Ffestiniog - credit Lonely Planet & VisitWalesLonely Planet maakt het daarom makkelijk voor ons, Noord-Ierland is namelijk benoemd tot één van de bestemmingen van dit jaar. De regio dankt zijn plek omdat het zichzelf heruitgevonden heeft. Surfen op de plek waar ooit een aluminiumfabriek stond (Surf Snowdonia) is misschien wel het opvallendste voorbeeld. Of ’s werelds snelste, en Europa’s langste tokkelbaan in leisteengroeve Penrhyn Quarry (Zip World). Maar je kunt ook trampoline springen in de grotten van Blaenau Ffestiniog (Bounce Below), ooit mijnbouw hoofdstad van Wales.

 

Conwy Castle, Wales - credit Lonely Planet & VisitWalesNoord Wales is het goed gelukt om oude industrie aantrekkelijk te maken en heeft daarmee de vierde plek op de ranglijst verdient. Maar naast deze plekken heeft Wales natuurlijk vooral veel mooie natuur te bieden. In Snowdonia National Park kun je sterren kijken, omdat lichtvervuiling (licht vanuit steden of kassen) ontbreekt. Ook de vele kastelen staan natuurlijk open voor een bezoekje.

 

Top 10 regio’s in Lonely Planet’s Best in Travel 2017:

1. Choquequirao, Peru
2. Taranaki, Nieuw-Zeeland
3. De Azoren, Portugal
4. Noord-Wales, Verenigd Koninkrijk
5. Zuid Australië
6. Aysen, Chili
7. De Tuamotueilanden, Frans Polynesië
8. Coastal Georgia, Verenigde Staten
9. Perak, Maleisië
10. De Skellig Ring, Ierland

 

Foto's: VisitWales

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top