Naked-Gardeners_2913055b

Old Sharum, Stonehenge, Lacock Abbey, Salisbury, allemaal liggen ze in Wiltshire. Dit gebied ligt ten zuiden van de Cotswolds en ten oosten van Bath en Bristol. Vanuit Londen ben je er met de trein in een uurtje.

Maar in het kader van het Feestjaar in Groot-Brittannië Tuinen 2016 zijn ook hier de tuinen meer dan een bezoek waard. Van het begin van de lente tot aan de laatste dagen van oktober kun je bijvoorbeeld terecht in de tuinen van Abbey House in Malmesbury. Maar beroemd zijn de Abbey House Gardens, die al sinds 1300 bestaan, ook vanwege de NAKED GARDENERS.

P1030723

Het echtpaar Ian en Barbara Pollard heeft er veel bereikt: de tuinen zijn een lust voor het oog en er komen jaarlijks veel bezoekers. En inderdaad, net als de naked chef lopen ze op geregelde tijden (half)naakt rond, de tuin is dan een soort Garden of Eden dus. Ons ontvingen ze redelijk gekleed in hun prachtige House in het midden van het park.

P1030729

Maar volgens de Engelse media zal het snel gedaan zijn met de naked gardeners en alle ‘nudisten’ in de tuinen. Het echtpaar heeft ruzie (een scheiding betekent het einde van de Naked Gardeners en wellicht ook van de tuinen: the ‘estate’ moet dan waarschijnlijk worden verkocht. Dus wil je er naar toe, bezoeken mag uiteraard met al je kleren aan(!), kijk dan zeker eerst op de site www.abbeyhousegardens.co.uk voor alle verdere informatie.

Foto’s: Visit England en BritblogGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.