Home » Groot-Brittannië » Online sightseeing: op vakantie in het Verenigd Koninkrijk vanuit huis

In deze tijden van het coronavirus kunnen we niet reizen, wellicht kun je zelfs niet eens je huis uit. Maar onze liefde voor het Verenigd Koninkrijk blijft en we missen de musea en prachtige landschappen. Daarom geven we je wat tips om toch een beetje dat vakantiegevoel te krijgen doormiddel van online sightseeing.

Natuurlijk heb je de hele website van Britblog al uitgeplozen, volg je ons op Facebook , Instagram en YouTube , maar wat kun je daarnaast nog doen? Wij hebben leuke plekjes op Google Maps gevonden, online musea en prachtige YouTube filmpjes.

Ga gelijk naar: Beleef online | Video | Online Musea | Kleurplaten

Wandel/rij online door….

Carisbrooke Castle, Google Maps - online sightseeing
Carisbrooke Castle, Google Maps

Google Maps is je grootste vriend in deze tijden. ‘Rijd’ door de Cotswold of ‘wandel’ door de straten van Londen. Wellicht een manier om je volgende vakantie, wanneer die dan ook mag zijn, alvast te plannen.

Maar er zijn ook binnenlocaties en attracties te bezichtigen op Google Maps/Street View of soortgelijke websites. Ga met ons mee op online sightseeing naar:

YouTube/Video

Britblog op YouTube
Britblog op YouTube

Natuurlijk kun je Britblog op YouTube volgen, maar helaas vul je daar nog geen uren mee. Daarom zetten wij een paar mooie YouTube filmpjes/series voor je op een rij:

Online Musea

Museum of the World - British Museum - online sightseeing
Museum of the World – British Museum

Veel musea hebben hun collectie ook online staan. Wat vind jij de mooiste attributen?

Google heeft een pagina ‘Arts and culture’, waar je de collectie van 135 Britse musea/organisaties kan bekijken. Wij maakten een selectie voor je:

In totaal zijn er 135 musea te vinden, genoeg online sightseeing plezier dus. Nieuwsgierig naar de rest? Kijk op de website van Google Collections .

Kleurplaten

Niet echt online, maar je kunt ze wel online vinden, maar daarna moet je ze toch echt printen. Wij zetten de leukste kleurplaten voor je op een rij.

Tip: We hebben ook nog een aantal boekrecensies online staan, en geven een boek weg op onze Facebook pagina.

Weet jij nog leuke plekken om aan online sightseeing te doen? Deel ze met ons en geef meer mensen het vakantiegevoel vanuit huis!


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.