You are here
Home > Nieuws > Piccadilly Circus op zwart…

Piccadilly Circus op zwart…

Piccadilly CircusDat is even wennen als je op Piccadilly Circus loopt, de wereldberoemde reclameborden staan namelijk op zwart. Vanochtend om half acht werden de reclames één voor één uitgezet. Dit gebeurd maar zelden, maar de borden zijn aan vervanging toe.

We zullen tot de herfst moeten wachten voordat de reclamezuil ons weer verlicht op dit plein. Dan zullen het niet meer zes losse schermen zoals nu zijn, maar één groot scherm. Dan is het ook mogelijk om uit te zenden vanaf het bord en live-updates te laten zien van bijvoorbeeld het weer en sportresultaten. Jaarlijks zien zo’n honderd miljoen mensen het bekendste reclamebord ter wereld.

Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat de lichten werden uitgezet, naast technische mankementen en speciale gelegenheden dan. Tijdens de oorlog gingen ze in 1939 uit, het duurde nog tot 1949 voordat Piccadilly Circus weer werd verlicht door het bord. De lampen gingen ook op zwart bij de dood van Prinses Diana en Winston Churchill.
Daarnaast ging de lichtbak ook regelmatig uit voor milieu-acties, waarbij op meerdere plekken in het land of in de wereld het licht uit wordt gedaan. Ook tijdens de besparingen in de jaren 70 werd het regelmatig donker op het plein.

In 1819 werd Piccadilly Circus aangelegd om Regent Street met Piccadilly te verbinden. Perrier werd in 1908 de eerste adverteerder met een verlichte advertentie. Waar eerst nog neonverlichting werd gebruikt is vanaf 2011 alles met LED verlicht.

Een tijdelijke advertentiebanner zal nu ter vervanging worden opgehangen. Na de herfst zijn Samsung en Coca-Cola weer gewoon op hun oude vertrouwde plek te zien.

 

 

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top