Home » Nieuws » Evenementen » Schots Weekend | 13 -14-15 september 2019 | Alden Biesen

Het is weer bijna zover, we verhuizen een beetje Schotland naar België. Naar Alden Biezen, net over de grens bij Maastricht, om precies te zijn. Daar is van 13 t/m 15 september voor de 34e keer het Schots Weekend. Dus trek je kilt aan en ga er op uit!

Belgian Pipe Band Competition

Er is weer genoeg te doen, het lijkt elk jaar wel grootser en grootser te worden. En dan is het pas volgend jaar weer een jubileum editie. Er zal, sinds het EK van 2003, dit jaar een record aantal doedelzakbands aan de Belgian Pipe Band Competition deelnemen. Een vast onderdeel van het Schots Weekend, want wat is Schotland nou zonder zijn doedelzak? De competitie volgt de richtlijnen van de Royal Scottish Pipe Band Association. De Drum Major Competitie maakt ook deel uit van het Belgisch Kampioenschap voor Doedelzakbands.

Schots Weekend competities

Naast de doedelzakcompetitie zijn er nog meer Schotse wedstrijden in Alden Biesen. Zo zijn er natuurlijk de Highland Games, waar sterke mannen en vrouwen het tegen elkaar opnemen. Moedig deze moedige sportievelingen aan tijdens het ton heffen of paal werpen. Maar er is dit jaar ook een nieuwe proef: bandflippen. Hierbij moet de deelnemer een band binnen tien minuten zo vaak mogelijk ‘flippen’.

Van iets zachtere aard, maar zeker niet minder sportief, is de strijd om de beste te worden bij Highland Dancing. Daar worden alle dansen opgevoerd volgens het reglement van Scottish Official Board of Highland Dancing. De Highland Dancing gebeurd onder begeleiding van een doedelzakspeler.

Schotse markt

Natuurlijk kun je ook weer je kasten gaan vullen met Schotse kleding en lekkernijen. Zo kun je er de exclusieve Schots Weekend Glenturret whisky kopen, maar ook genoeg andere whisky’s.
Nieuw dit jaar is de Barbier waar je een mooi Schots kapsel aangemeten kan krijgen, wat dat ook mag zijn ;).

En nog veel meer…

Het hele programma krijgen we hier niet besproken, want er gebeurd nog veel meer van 14 t/m 16 september in Alden Biesen. O.a. is, ons favoriete onderdeel, er ook het schapendrijven. Kijk toe hoe de baasjes hun honden achter de schapen aan laat rennen. Echt een kunst!

Daarnaast zijn er nog veel muziek- en theatergezelschappen waar je je goed mee kan vermaken.

Wil je het hele programma weten? Dan kun je kijken op www.schotsweekend.be . Hier kun je ook kaartjes kopen.

Wil je een sfeerverslag lezen? Bekijk dan onze blog over het Schots Weekend 2016. of bekijk hier alvast het filmpje van ons bezoek toen:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.