Home » Typisch Brits » Evenementen » Spectaculaire oud & nieuw 2021 in het Verenigd Koninkrijk
oud & nieuw 2021

Het was me een jaar wel, dat 2020. Naast corona was er ook nog de Black Lives Matters beweging en de Brexit. Een reden om het groots af te sluiten, maar door de coronamaatregelingen was dat lastig. Toch lieten ze zich in het Verenigd Koninkrijk niet voor één gat vangen en dat leverde spectaculaire beelden op. Niet alleen boven Londen, maar ook werd het Schotse Hogmanay groots gevierd. Bekijk hier de beelden.

Vuurwerk Londen

In Londen is er normaal altijd een groots vuurwerk bij de Londen Eye. Dit jaar werd er op verschillende plekken vuurwerk afgestoken, o.a. bij de Tower Bridge en O2-arena. Bij deze laatste was er ook nog een indrukwekkende drone show, met extra veel aandacht aan de NHS (gezondheidsorganisatie).

Edinburgh’s Hogmanay

In Edinburgh wordt normaal Hogmanay gevierd, oud en nieuw maar net iets anders. Oud & nieuw 2021 was het natuurlijk helemaal anders, maar ook weer zeer mooi gedaan. We kunnen namelijk genieten van een grootse droneshow over heel Schotland. De nieuwe technologie van drones werd gecombineerd met de oude kunst van gedichten. En dat verdeel over drie shows van ‘Fare Well’, die in de dagen voor oud & nieuw 2021 online kwamen. De eerste twee shows keken terug, het laatste gedeelte van ‘Fare Well’ kijkt vooruit. Op nieuwjaarsdag is er nog één lange versie gemaakt, geniet mee van Hogmanay 2021:

Oud & nieuw 2021 in het Verenigd Koninkrijk

We zijn erg nieuwsgierig wat het oud & nieuw van 2022 ons gaat brengen. Want ondanks de beperkingen vonden wij deze Britse oud & nieuw 2021 prachtig!

Wat denken jullie, zou dit de trent zetten voor het nieuwe oudejaarsfeest in het Verenigd Koninkrijk? Of gaan we hierna weer terug naar de grote vuurwerkshows op één plek (Londen & Edinburgh)?

Hierbij wensen we de lezers van Britblog ook een gelukkig, gezond en reislustig 2021. Vergeet ook niet onze Ouderjaarsquiz 2020 om kans te maken op een leuke prijs.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.