You are here
Home > Blog > The Deep, uniek waterbassin/zeeaquarium in Hull

The Deep, uniek waterbassin/zeeaquarium in Hull

Hull DeepBritblog bezoekt Hull, Culturele hoofdstad 2017. In een andere bijdrage las je over de stadstour die we met Paul Schofield maakten. Nu staat het prestigieuze The Deep op ons programma, voorgedragen als ’s wereld beste attractie (2015):

 

 

 

 

Een erg opvallend (modern) gebouw in Hull is dat van The Deep. Dit beroemde zeemuseum –eigenlijk wordt het submarium genoemd- bestaat nog niet zo lang en is al genomineerd voor de prijs van ’s werelds beste attractie, en op dat moment waren de pinguïns er nog niet eens… Eigenlijk is The Deep een gewoon museum, maar door de toevoeging van een reusachtig ruim 10 meter diep bassin met maar liefst 3500 vissen als haaien, roggen en zeer zeldzame zaagvissen. In het bassin is ook nog eens een lift gebouwd zodat je de dieren van alle kanten kunt bekijken. Adembenemend!

 

Hull DeepEr was destijds (in het kader van diverse millenniumprojecten) geld beschikbaar, ook al om de stad weer op de kaart te zetten. The Deep vertelt, toont en laat ervaren: het leven in de oceanen ervaar je vlakbij. Er zijn veel interactieve en audiovisuele presentaties. Niet alleen over het leven in de oceanen (de dinosauriërs en alle andere vroeg-prehistorische dieren), je ervaart ook eb en vloed, zeebevingen, stormen en andere klimaatinvloeden worden aan de orde gesteld, nooit vervelend, altijd educatief en op een leuke manier. The Deep trok en trekt sinds de opening (in maart 2002) veel bezoekers, meer dan 3 miljoen al. In de lente van 2014 zijn er zelfs ook nog eens de pinguïns gekomen (de VIP-bewoners komen van Antarctica en zijn nergens in een dergelijke omvang en omgeving te zien). Een enorm grote tentoonstellingsruimte dus voor deze groep Gentoo-pinguïns, mag ook iets kosten (1 miljoen euro). Het museumgebouw inclusief de inrichting kostte ruim 60 miljoen euro… Niet alleen vissen en pinguïns zijn er te zien, ook schildpadden, kwallen, kikkers insecten, koraal.

Meer informatie The Deep

Hull DeepHull DeepAdres: The Deep, Tower Street, Hull, HUI 4DP, Groot-Brittannië vlakbij het centrum van Hull (en te voet snel en goed te bereiken).
Openingstijden: The Deep is elke dag geopend van 10u tot 18u.
Website: http://www.thedeep.co.uk/

Leon | 2014

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top