Home » Typisch Brits » Evenementen » The Great Exhibition of the North | 22 juni t/m 9 september

Het grootste evenement van het VK, aldus henzelf, zal dit jaar plaatsvinden in het noorden van Engeland. Newcastle en Gateshead zijn gastheren voor de Great Exhibition of the North. Een grote tentoonstelling met kunst, innovaties, cultuur en design uit de regio.

Tyne

Het startsein voor het evenement zal op 22 juni op de Quayside worden gegeven door middel van een brug van verlichte drones over de Tyne. Daarnaast zal een 80 meter lange fontein in de rivier Tyne de hoogte van de Tyne Bridge proberen te halen. Een combinatie van kunst en technologie. De fontein zal worden begeleid door drie speciaal gecomponeerde stukken muziek, waarvan de eerste natuurlijk op 22 juni in première gaat. Deze dag zal ook voor het eerst de film Get North worden geshowd aan de Quayside.
Tachtig dagen lang genieten van technologie, straatoptredens, cultuur en magische ervaringen. Tijdens het evenement brengen drie thematische wandelroutes (het Arts Circuit, het Design Circuit en het Innovation Circuit) bezoekers naar diverse plaatsen en attracties in Newcastle en Gateshead.
De Baltic Art Gallery zal 5 kunstenaars uit het Noord-Engeland en 5 internationale kunstenaars uitnodigen om werk te creëren rond de thema’s van de tentoonstelling.

Inspired by

Er is ook een zogenoemd ‘Inspired by’ programma. Elke stad en dorp in het noorden mogen meedoen met ervaringen en optredens om de grootsheid van de regio te laten zien. “The Great Exhibition of the North mag dan wel plaatsvinden in NewcastleGateshead, maar we willen dat heel Northern England deel uit maakt van deze once-in-a-lifetime event.” aldus Carol Bell, Executive Director bij Great Exhibition of the North. “The Great Exhibition of the North zal laten zien hoe Noord-Engeland ons heden vormgeeft en onze toekomst inspireert.”
Bradford heeft al enkele ‘Inspired by’ events, zoals hun zomer festival, het Bradford Literature Festival en The Bradford Science Festival. In Lancashire kun je drie routes verkennen met de thema’s art and culture, design en innovation.
Je kunt ook een kijkje gaan nemen in het Stephenson Railway Museum in North Shields, waar een speciale tentoonstelling met locomotieven te zien zal zijn. The Rocket en Billy (de derde oudste locomotief die er bestaat), maken hier onder andere deel van uit. Ook wordt er aandacht geschonken aan de houten treinrails die in de regio lag.

Eind februari wordt het gehele programma bekend gemaakt op getnorth2018.com


Categorieën:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.