Theems

De Theems is de 42 mijl lange aorta van Londen en daar moet af en toe bij stilgestaan worden. Daarom staat deze rivier de hele maand september in de spotlights tijdens het festival Totally Thames. Dit evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden maar er wordt gelijk groots uitgepakt. Onder meer kunst, muziek en de natuur worden in de schijnwerpers gezet  tijdens de ruim honderd evenementen op en rondom de rivier.

Een van de vele evenementen is het volgen van  het water van de bron van de Theems in de Gloucester heuvels naar de monding van de rivier, 200 mijl verder, in de zee. Op 17 augustus is er een fles gevuld met het water bij de bron, deze is in de afgelopen dagen richting Londen gekomen en wordt deze maand door Londen heen gebracht. Wandelaars, zwemmers, roeiers en vele anderen zullen de fles door de hoofdstad voeren, waarna het water op 30 september in de zee komt. Je kunt de reis via de website volgen.

Het festival heeft ook een Nederlands tintje. De Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman – bekend om zijn super grote Rubber Duck – zal zijn allereerste Britse opdracht, een opvallend nieuwe sculptuur presenteren. Hofman sculpturen zijn vaak afkomstig van alledaagse voorwerpen, maar dit ontwerp is geïnspireerd door de voorgeschiedenis van de rivier. Op dinsdag 2 september zal het beeld worden onthult, waarna het stroomopwaarts wordt gesleept vanuit de bouwplaats naar Nine Elms op de South Bank, waar het zal blijven tot en met 29 september.

Tijdens Totally Thames hebben de grote Theems-vervoeroperators verschillende acties (vooral twee voor de prijs van één) tegen inlevering van de actiebon. De specifieke acties en de bon zijn te verkrijgen op de website van het evenement .

Meer over het festival op de site: http://totallythames.orgGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.