Home » Nieuws » Twee tijgertjes geboren in London Zoo (video)

Afgelopen maandag is, na 108 dagen zwangerschap, de Sumatraanse tijger Melati bevallen van een tweeling. Het is nog niet duidelijk welk geslacht de kleine tijgers hebben maar dat ze schattig zijn is wel een feit. Doordat de verzorgers de bevalling zagen aankomen hebben ze alles kunnen vastleggen met de camera’s die in het verblijf hangen.

De eerste cub kwam om 9:19 en de volgende om 10:02 uur. Na een grote schoonmaakbeurt mogen ze bij moeder wat drinken. Ook vader komt zo af en toe kijken naar zijn nieuwe kroost. De tijgers worden nu natuurlijk goed in de gaten gehouden door de dierenverzorgers, dat gebeurt 24/7. Natuurlijk komen er in het verloop van de zomer nog meer beelden online.

In het wild leven nog maar 300 Sumatraanse tijgers, waardoor dit een extra mooie gebeurtenis is. De dierentuin (onderdeel van ZSL) heeft ook een project in Indonesië om de wilde exemplaren te beschermen. “ZSL zit al meer dan 14 jaar in Sumatra, werkt daar samen met de regering om het aantal Sumatraanse tijgers te verhogen. De geboorte van deze twee tijgerwelpen brengt ons hoop voor hun voortbestaan op lange termijn,” aldus Andjar Rafiastanto van ZSL.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.