Home » Typisch Brits » Evenementen » Yorkshire’s 2018 Dark Skies Festival (9 t/m 25 februari)
Dark Skies Fest - Milky Way above Young Ralph's Cross © Steve Bell
© Steve Bell

In februari 2018 zal voor de derde keer het Dark Skies Festival worden gehouden, ditmaal niet negen maar maar liefst veertien dagen vol met events. Raas onder de sterrenhemel door aan een 200 meter lange draad of geniet van een heerlijk diner onder het genot van diezelfde sterrenhemel. Zomaar twee van de activiteiten tijdens deze versie van het 2018 Dark Skies Festival in Yorkshire.

Meer dan vijftige evenementen sieren het Engelse festival wat van 9 tot en met 25 februari 2018 wordt gehouden.

Onderneem een hemelse safari op het terrein van Bolton Castle bij Leyburn (Yorkshire Dales). Je bent in het gezelschap van astronoom Richard Darn en er wordt getrakteerd op glühwein en innovatieve hapjes (gemaakt met lokale producten door chef-kok Guy Fairhurst).
Er zijn ook genoeg activiteiten waarbij je kunt gaan lopen, rennen of fietsen. Dat wordt dus zweten onder de sterren. Zo is er een nieuw grind-fietsevenement dat wordt gerund door Yorkshire True Grit in Newburgh Priory nabij Easingwold.
Op stap met het gezin? Ga met een astronoom sterren kijken terwijl de kinderen raketten, telescopen en planeetlantaarns maken

Ribblehead viaduct

Elk nationaal park heeft drie Dark Sky Discovery-locaties waar de hemel voldoende donker is om mogelijk de Melkweg met het blote oog te kunnen bekijken. De North York Moors-locaties zijn in The Moors National Park Centre in Danby, Sutton Bank en Dalby Forest. De locaties van de Dark Sky Discovery in Yorkshire Dales bevinden zich in Hawes, Malham en Buckden. Daarnaast kun terecht in Nidderdale en Howardian Hills (beide Area of Outstanding Natural Beauty).

Meer informatie Yorkshire’s 2018 Dark Skies Festival

Het festival kent meerdere evenementen die deels gratis zijn of anders tegen een kleine vergoeding. Kijk op de website van de organisatie voor meer events en informatie: www.darkskiesnationalparks.org.uk. Let op: voor sommige activiteiten moet je van te voren reserveren.


Categorieën:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.