Home » Groot-Brittannië » Ripon Cathedral Revealed

Gepubliceerd op 7 maart 2017 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Dankzij de mensen van de kathedraal van Ripon hebben wij deze beelden gekregen. Bekijk Ripon Cathedral van binnen en buiten en ontmoet de mensen die de kerk draaiende houden. Lees daarna meer over dit fantastische gebouw.

Ripon Cathedral, gelegen in het prachtige Yorkshire, is een van de meest indrukwekkende en historische bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Deze kathedraal, als eerste gebouwd de 8ste eeuw, is een prachtig voorbeeld van de architectuur uit de Middeleeuwen. Daarom is het zeker een bezoek waard voor liefhebbers van geschiedenis en kunst.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Ripon Cathedral is de bijzonder fraaie gevel, rustig maar met prachtige details. Binnen in de kathedraal is het interieur eveneens imposant, met een prachtig plafond en indrukwekkende glas-in-loodramen. Een van de oudste gedeeltes van de kerk is de Angelsaksische crypte. Het grootste gedeelte van de kerk komt uit de 13e tot 16e eeuw. Hierdoor is de kathedraal een waar meesterwerk van de Middeleeuwse architectuur.

Ripon Cathedral

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis, is de Ripon Cathedral een unieke beleving. Het gebouw heeft een rijke en boeiende geschiedenis, die teruggaat tot de 8ste eeuw, toen het werd gebouwd als een klooster. Door de jaren heen is de kathedraal uitgebreid en verbouwd. Tegenwoordig is het een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Noord-Engeland.

Naast de prachtige architectuur en rijke geschiedenis, biedt de Ripon Cathedral ook een aantal interessante activiteiten voor bezoekers. Zo kun je bijvoorbeeld deel uitmaken van een rondleiding door het gebouw, waarbij je meer te weten komt over de historie en architectuur van de kathedraal. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een meditatieve wandeling door de tuinen van de kathedraal. Hierbij kun je in stilte genieten van de prachtige omgeving.

Meer informatie Ripon Cathedral

Officiële website: https://www.riponcathedral.org.uk/

Wij bezochten Ripon als eens, lees erover in Naar ‘Downton Abbey’ Ripon. Of lees meer informatie over Yorkshire and the Humber.


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken