Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » Yorkshire and the Humber
yorkshire

Yorkshire (and the Humber) herbergt natuurlijk de stad York. Maar wie kent de regio niet van de Yorkshire pudding en Yorkshire dales? Daarnaast zijn plaatsen zoals Leeds en Hull ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

Niet alleen de steden verdienen de aandacht, er liggen ook genoeg pittoreske dorpjes in dit gebied. Denk maar eens aan Robin Hood’s Bay en Staithes. En mocht je hier zijn en het ergens van kennen…dat zou zomaar kunnen. Deze regio wordt vaak gebruikt in opnames van tv-series en films zoals o.a. All Creatures Great and Small, Downton Abbey, Harry Potter en Peaky Blinders.

Ontdek de geschiedenis bij de grootse kastelen en indrukwekkende ruïnes zoals Scarborough Castle, Ripley Castle, Fountains Abbey en Whitby Abbey. Of ga fossielen zoeken langs de kust, er schijnen er genoeg te vinden zijn. Ook leuk om met de kinderen te doen. Of bezoek met hen The Deep, één van de grootste aquariums van Groot-Brittannië. Of het National Railway Museum in York. Of….ja er is gewoon te veel leuks te doen, vervelen is zeker niet nodig.

Steden Yorkshire

Drie van de steden in deze regio zijn makkelijk te bereiken met een minicruise. De ferry meert aan bij Hull, waarna je eventueel met de bus naar York of Leeds kunt. Waar York je verleidt met zijn middeleeuwse centrum zal Hull en Leeds je verrassen.

Natuur in Yorkshire (and the Humber)

Yorkshire kent prachtige glooiende heuvels en maar liefst drie nationale parken: North York Moors, Northumberland en Yorkshire Dales. Genoeg reden dus om voor de natuur de oversteek te maken naar Yorkshire. Je kunt de parken met de auto verkennen, of je trekt er op uit te voet, fiets of paard. Hoe dan ook, je zult genieten van alles wat dit gebied je te bieden heeft. En vergeet ook niet ’s avonds eens omhoog te kijken. Deze regio kent een aantal plekken waar je goed kan sterrenkijken.

Regio

Deze regio grenst aan de regio’s East Midlands in het zuiden, North West England in het westen en North East England in het noorden.

Het gebied beslaat vijf graafschappen:

  • East Riding of Yorkshire
  • Lincolnshire (alleen North en North East Lincolnshire, overig East Midlands)
  • North Yorkshire (behalve the Tees Valley, North East England)
  • South Yorkshire
  • West Yorkshire

Officiële website van deze regio: https://www.yorkshire.com

Artikelen over Yorkshire and the Humber

1 2