Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » East England / Oost-Engeland
East England/Oost-Engeland

East England (Oost-Engeland) wordt vaak als doorvoerhaven naar Londen gebruikt (via Harwich of Southend Airport), maar heeft zelf ook veel te bieden. En door deze verbindingen is het zelf ook goed te bereiken vanuit Nederland. Ondanks deze verbindingen is het een rustig gebied wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Dit terwijl er genoeg te beleven is. Naast de prachtige steden en natuur is dit ook de plek van de paardenraces (Newmarket). Ook besloeg East Anglia, een van de traditionele zeven Angelsaksische koninkrijken in Engeland, een groot gedeelte van dit gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze hier één van de meest historische opgravingen ooit hebben gedaan in Engeland, Sutton Hoo.

Steden in East England

Je kunt de stad Cambridge bezoeken met één van de oudste universiteiten van de wereld. Huur een punt en ga over de rivier Cam varen (of laat je varen). Southend heeft niet alleen een vliegveld, maar is zelf ook nog een leuke kustplaats. En ook de steden Norwich en Ipswich (in East Anglia) zijn een bezoekje waard. De regio kent genoeg leuke (middeleeuwse) marktplaatsen. Vergeet bijvoorbeeld Peterborough en Ely niet, met hun prachtige kathedralen.

Natuur in Oost-Engeland

Maar ook voor de natuur zit je in East England goed, ga lekker uitwaaien aan de kust of ga naar het kleinste Nationale Park van Engeland, The Broads National Park. Door de hele regio zijn er plekken waar je je met de boot kan vervoeren, maar dit natuurgebied is wellicht de mooiste. In het natuurreservaat Blakeney Point kun je zeehonden gaan spotten met de boot. Maar onderschat de andere natuurgebieden in het oosten van Engeland niet. Zo kun je hier ook genieten van Constable Country, Dedham Vale, de Brecks en Thetford Forest. In alle gebieden is genoeg wildlife te vinden, vooral veel vogels, dus neem je camera/verrekijker zeker mee!

Regio

East England grenst aan de regio’s Greater London en South East England in het zuiden en East Midlands in het noordwesten.

De regio Oost-Engeland beslaat zes graafschappen:

  • Bedfordshire
  • Cambridgeshire
  • Essex
  • Hertfordshire
  • Norfolk
  • Suffolk

Officiële website van dit gebied: www.visiteastofengland.com

Artikelen East England