Home » Britse steden

Wil je op stedentrip? Denk dan eens aan de Britse steden. Er zijn er genoeg, en zo divers dat er voor iedereen wel een stad is waar die zich thuis voelt.

Er zijn veel leuke steden in Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Denk alleen maar aan de hoofdsteden Londen, Cardiff, Edinburgh en Belfast. Je kunt natuurlijk heel goed shoppen in deze steden. Bezoek Harrods in Londen of Marks & Spencer in Cardiff. Er is echter veel meer te beleven in deze steden. Zo hebben wij leuke stadswandelingen voor je uitgezet. Hoe verken je anders een leuke stad?

Het Verenigd Koninkrijk kent echter veel meer leuke steden. En dan bedoelen we niet alleen de grote steden zoals Liverpool en Glasgow. Vaak zijn de wat kleinere steden net zo verrassend en minder toeristisch. Wij zijn dol op de Britse steden Bath en York, maar daarin zijn wij niet de enigen. Ga anders eens naar Norwich, Ipswich en Hastings in plaats van Londen. Daar hoef je niet over de koppen te lopen in de mooiste straatjes en interessante musea.

Sommige steden zijn ook makkelijk met een minicruise te bezoeken. Er gaan ferries (en dan bussen of treinen) naar Londen, York, Hull, Leeds en Newcastle.

York, één van de mooiste Britse steden

Britse steden

Er zijn genoeg steden in het Verenigd Koninkrijk, dit is slechts een kleine selectie uit alle stedentrips die je kan maken. 

Stedentrip Engeland
Stedentrip Schotland

Edinburgh
Glasgow
Inverness

Stedentrip Noord-Ierland

Belfast

Stedentrip Wales

Cardiff
Swansea

Artikelen

1 2 3 4 5 6