Manchester

Manchester is al lang niet meer de stad zoals we die kennen als ‘industriestad’. Met vooral textiel als handelsmerk. Het is trouwens de op 4 na grootste stad van Engeland. Net als veel andere grote steden heeft de stad een positieve facelift gekregen. Met mooie musea, nieuwe winkels en een vernieuwde binnenstad met veel oud en mooi nieuw. En natuurlijk zijn er de twee voetbalclubs, waarvan je de stadions kunt bezoeken. Veel cultuur ook in de vorm van theater en muziek (The Hollies maakten er ooit furore. Maar ook de BeeGees, 10CC, Oasis, Simply Red en TakeThat komen er vandaan of hadden er hun thuisbasis).

Een must is het bezoeken van het stadhuis, met een spectaculair uitzicht over de stad. En natuurlijk is Manchester ook de startplaats om de omgeving te verkennen, naar de Potteries te gaan bijvoorbeeld.

Reizen naar Manchester

De beste manier om naar Manchester te reizen is met het vliegtuig (naar Manchester zelf of naar Leeds) of met de (snelle) treinen vanuit Londen. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Bezienswaardigheden

·         Old Trafford
·         John Rylands Library
·         Museum of Science and Industry
·         National Football Museum
·         Manchester Museum
·         People’s History Museum
·         Imperial War Museum North
·         Chinatown
·         Manchester Arena
·         Granada Studio’s
·         Cathedral
·         Townhall
·         Museum of Transport

Artikelen Manchester