Home » Britse geschiedenis » Britse legendes, van Loch Ness tot King Arthur

Robin Hood, het monster van Loch Ness en King Arthur. Bestaan ze of bestaan ze niet? We zullen het nooit 100% zeker weten, maar zit er niet achter alle Britse legendes een kern van waarheid?

Het Verenigd Koninkrijk is een land met een rijke en boeiende geschiedenis. Vandaag de dag, zijn er nog steeds veel verhalen en mythen die circuleren over het land en zijn beroemde bewoners. Van de legende van de Reus van Anglesey tot de verhalen over King Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel, het Verenigd Koninkrijk is vol met verhalen die het verleden eren en tot de verbeelding spreken.

Vóór de komst van de Romeinen was het Verenigd Koninkrijk bewoond door de Kelten, een volk met een rijke en complexe cultuur. De Kelten waren bekend om hun religieuze praktijken, die werden uitgevoerd door druïden, en om hun magische verhalen en mythen. Hoewel de Kelten uiteindelijk werden verdreven door de Romeinen, blijft hun cultuur een belangrijk deel van de geschiedenis en legenden van het Verenigd Koninkrijk.

De Reus van Anglesey: een mythe uit Wales

Een van de bekendste legendes van het Verenigd Koninkrijk is de Reus van Anglesey, een verhaal uit Wales. Volgens de mythe is de reus een gigantische man die het eiland Anglesey bewoonde en als beschermer fungeerde. Hij was zo sterk dat hij brug over het Menai-straat kon bouwen door twee bergen samen te drukken. Hoewel de reus uiteindelijk is verslagen, blijft zijn verhaal een belangrijk deel van de Welsh cultuur en het verleden.

King Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel

Een andere beroemde legende is die van King Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Hoewel het onduidelijk is of King Arthur een historische figuur is of een verzinsel van verhalenvertellers, is zijn verhaal een van de meest populaire en bekende legendes van het land. Het verhaal vertelt over de avonturen van King Arthur en zijn trouwe ridders, en hoe ze samen de wereld redden van slechtheid en gevaar. Ondanks dat King Arthur Welsh is, claimen de Engelse hem graag.
Lees meer: Tintagel Castle: waar de legende van King Arthur begint…

De Legende van Nessie: de mysterieuze zeedraak van Loch Ness

Een van de bekendste legendes van het Verenigd Koninkrijk is de legende van Nessie, de zeedraak van Loch Ness in Schotland. Volgens het verhaal leeft er een enorm wezen in het meer, dat beschreven wordt als een soort dinosaurus of zeedraak. Het verhaal van Nessie gaat al honderden jaren terug en is een van de meest geliefde legendes in Schotland. Tot op de dag van vandaag blijft het verhaal van Nessie een enigma en worden er nog steeds zoektochten georganiseerd om het wezen te vinden.

De engelen van Glastonbury

Een andere sterk verhaal van de engelen van Glastonbury. Glastonbury is een klein stadje in Somerset, Engeland, en staat bekend om zijn mystieke sfeer en spirituele energie. Volgens de legende hebben de engelen van Glastonbury de stad beschermd tegen slechte invloeden en hebben ze geholpen bij het creëren van een harmonieuze omgeving. Veel mensen bezoeken nog steeds Glastonbury om de magische energie en de mystieke sfeer van de stad te ervaren.

De geest van Ham Hill

De geest van Ham Hill, in het zuiden van Somerset, is angstaanjagende verhaal. Een geest, een heks, terroriseert en zaait angst onder de bewoners van het gebied. De heks leeft aan het einde van de 18e eeuw alleen in een hut op de top van de heuvel. Hier krijgt ze een zoon, maar geeft deze weg. Als hij volwassen is, biecht ze op wie ze is op Ham Hill. Op dat moment onweert het, waarna ze dood wordt aangetroffen. Het spookt er nog steeds…

Meer artikelen over Britse legendes