Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » South East England / Zuidoost Engeland
South East England / Zuidwest Engeland

South East England (Zuidwest Engeland) is een regio die vol zit met verborgen pareltjes en unieke bezienswaardigheden. Hier vind je historische steden zoals Portsmouth, Brighton en Oxford, de tuinen in Kent, en het prachtige eiland Wight.

De regio heeft een rijke geschiedenis, met de Battle of Hastings als één van de bekendste historische gebeurtenissen. Hier veranderde namelijk de geschiedenis van Engeland voor altijd. Je kunt de regio verkennen door middel van een wandeling, openbaar vervoer of met je eigen auto.

Er is ook voldoende te beleven voor liefhebbers van kunst en cultuur. In South East England vind je tal van musea en galeries, zoals het Ashmolean Museum in Oxford en het Portsmouth Historic Dockyard. Het Bexhill-on-Sea De La Warr Pavilion is een must-visit voor liefhebbers van moderne architectuur. Andere bezienswaardigheden in de regio zijn bijvoorbeeld het Royal Tunbridge Wells en het Normandisch Arundel Castle.

Steden

Oxford, de stad van de universiteiten, is een absoluut een bezoek waard. Hier kun je het historische centrum bezoeken, vol met indrukwekkende gebouwen en monumenten. De Mini, het bekende Engelse automerk, komt oorspronkelijk uit de buurt van Oxford.

Voor een hippe stad aan zee ga je naar Brighton. Hier staat o.a. de Royal Pavilion, voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en geschiedenis.

Portsmouth is dan weer bekend om haar marine- en defensiegeschiedenis. Het is de thuisbasis van het historische schip de Victory, het flagship van Lord Nelson tijdens de Slag bij Trafalgar.

Een bezoek aan de historische stad Rye mag zeker niet ontbreken. De stad is bekend om zijn prachtige huizen en adembenemende omgeving.

Natuur

De prachtige tuinen van Kent zijn natuurlijk een bezoekje waard als je van bloemen en planten houdt. Leeds Castle, hoewel niet gelegen in Leeds, is een andere parel die niet mag worden gemist. Het kasteel staat bekend om zijn prachtige omgeving en indrukwekkende architectuur. Het eiland Wight is ook een prachtige locatie om te bezoeken, met zijn nogal unieke natuur en uitzicht op de zee.

De omgeving van de Seven Sisters en South Downs National Park zijn prachtige gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de indrukwekkende Britse natuur.

Regio South East England

South East England grenst aan de regio’s Greater London en East England in het oosten, East Midlands in het noorden, West Midlands in het noordwesten en South West England in het westen.

De regio beslaat maar liefst twaalf graafschappen:

Bereikbaarheid

Je kunt hier makkelijk met de auto heenrijden via de ferry’s die in Harwich (vanuit Nederland) en Dover (vanuit Frankrijk) aankomen. Of neem de kanaaltunnel van Coquelles (bij Calais) in Noord-Frankrijk naar Folkestone in Engeland.

Ook gaan er regelmatig treinen vanuit Londen deze regio in, daardoor is het goed te doen met het openbaar vervoer.

Officiële website van dit gebied: https://www.visitsoutheastengland.com

Artikelen South East England

1 2