Hastings is een badplaats en haven in Sussex, het zuidoosten van Engeland aan het Kanaal. De stad telt ongeveer 84.000 inwoners. Of je nu op zoek bent naar avontuur, historie of gewoon een ontspannen vakantie, Hastings biedt alles wat je nodig hebt. In dit artikel leer je de must-see bezienswaardigheden en activiteiten die je tijdens je bezoek niet mag missen.

Historische Bezienswaardigheden in Hastings

In 1066 zette Willem de Veroveraar uit Normandië bij Hastings voor het eerst voet aan wal en versloeg daarmee de Saksische koning Harold II. In het nabij gelegen Battle kun je het museum over de Slag bij Hastings bezoeken. Een bezoek aan het 1066 Battle Abbey en het bezoekerscentrum is een must-do tijdens je verblijf in de stad. Hier kun je meer te weten komen over de historische gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de vorming van moderne Engeland.

Hastings pier, Engeland

Ook de oude stad is zeker de moeite waard voor historieliefhebbers. Hier vind je vele historische gebouwen, waaronder de prachtige St. Clements Caves. Deze grotten werden oorspronkelijk gebruikt als een smokkelparadijs en zijn tegenwoordig een museum dat een uniek inzicht geeft in de geschiedenis van Hastings.

Geniet van kunst en cultuur in Hastings

Het is ook een stad vol kunst en cultuur. Bezoek het Hastings Contemporary om te genieten van een unieke collectie moderne kunst, waaronder werk van lokale en nationale kunstenaars.

Leer meer over de stad in het Hastings Museum & Art Gallery. Of ben je meer geïnteresseerd in de theegebruiken van de Britten? Ga dan naar The British Tea Museum, waar je onder het genot van een kopje thee hier meer over te weten kunt komen. En ken je het schip de ‘Amsterdam’ al? De resten liggen voor de kust, maar er zijn ook overblijfselen te zien in het Shipwreck Museum.

Ontspanning aan zee

Hastings biedt ook een prachtige kustlijn met lange zandstranden en helder water, perfect voor een ontspannende dag aan zee. Ga vissen, wandelen langs de pier of huur een fiets en verken de kustlijn. De meer dan vier kilometer mooie uitgestrekte stranden nodigen uit tot luieren in de zon.

Heel apart is het verhaal over de pier, die al zo veel keren is vernield. Ook de klif-liften zijn met ongeveer 85 meter lengte uniek in Engeland.

Reizen naar Hastings

De beste manier om naar de stad te reizen is met de ferry’s vanuit Calais/Duinkerken. Ga je liever met de trein? Pak dan de Eurostar, daarna met de treinen vanuit Londen, Ahsford of Ebbsfleet. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Bezienswaardigheden in Hastings en omgeving

Artikelen