You are here
Home > Groot-Brittannië > Overig

Eilanden

Kroonbezit Kanaaleilanden en Isle of Man

De Kanaaleilanden en het eiland Man zijn Brits Kroonbezit, wat betekent dat ze noch onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, noch een Kroonkolonie. Het Verenigd Koninkrijk verzorgt voor deze eilanden het buitenlands beleid en de verdediging. Zaken als douane en immigratie worden door deze gebieden zelf geregeld. De gebieden onder Brits Kroonbezit maken geen deel uit van de Europese Unie, maar zijn wel makkelijk te bezoeken.

Kanaaleilanden

Rij in plaats van naar Duinkerken of Calais eens iets verder en steek bij Saint-Malo het water over. De keuze is er dan nog tussen de verschillende eilanden, met Jersey of Guernsey als makkelijkste doel. Natuurlijk is het nog leuker om te eilandhoppen en de vijf eilanden allemaal te bezoeken. Zo dicht bij Frankrijk waan je je toch in Groot-Brittannië (of toch meer in Frankrijk?)

Lees verder over de Kanaaleilanden…

Eiland Man

Midden tussen de grote broers Groot-Brittannië en Ierland ligt het kleine idyllische eiland Man. Een apart volkje met een eigen taal (Manx) en een eigen pond (maar je kunt ook met de Britse pond betalen).  Bezoek Cashtal yn Ard (neolithische graf), het Manx museum of ga de natuur in.

Lees verder over Isle of Man…

Gibraltar

Het is maar 6,8 km² groot, maar heeft al vaak voor een hoop ophef gezorgd. Gibraltar ligt als schiereiland vast aan Europa ten zuiden van Spanje. Je kunt er alleen via zee, lucht (Gibraltar Airport) en het Spaanse Andalusië komen. De Rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het Britse overzeese gebied.

Lees verder over Gibraltar…

Historisch openbaar vervoer op Isle of Man in de 21e eeuw

Wie op Isle op Man met het openbaar vervoer gaat reizen zal een stapje terug in de tijd doen. Al ...
Verder Lezen

Gibraltar, een uniek Brits stukje Europa

Rode telefooncellen, bussen en brievenbussen. Waar ik net nog alleen maar Spaans om me heen hoorde, moet ik nu lachen ...
Verder Lezen
Jersey

Ervaar Jersey in 360°

Dankzij de nieuwe Facebook-functie van het plaatsen van 360 graden foto's kunnen we nu genieten van het prachtige Jersey. Bekijk ...
Verder Lezen
Top