Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » Brighton bezienswaardigheden

Brighton en Hove, gelegen aan de zuidoostkust van Engeland, zijn twee steden die samen vormen één van de meest populaire badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk. Beide steden hebben elk hun eigen unieke sfeer, waardoor er voor elk wat wils is. Brighton is bekend om zijn levendige cultuur, vol met theaters, galeries, bars en restaurants. Hove, aan de andere kant, heeft een meer rustige en chique sfeer, met prachtige victoriaanse huizen en groene parken.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Brighton is het Royal Pavilion, een opvallend gebouw in Indische stijl. Dit voormalige paleis van de prins-regent George IV is nu een museum en biedt bezoekers een unieke kijk in de extravagante levensstijl van de prins. Ook The Lanes zijn een bezoek waard. Deze smalle, kronkelende straatjes zijn een juweeltje in het hart van Brighton en staan bekend om hun unieke winkels, cafés en restaurants. Hier kun je heerlijk dwalen door de vele winkeltjes met antiek, kunst en vintage kleding.

Blaker Street, Brighton, East-Sussex

Brighton Pier is ook iconisch, gebouwd in 1899, en biedt nu attracties, winkels en restaurants, evenals een prachtig uitzicht op zee. Ook het Brighton Museum & Art Gallery is een bezoek waard, met een collectie van kunst, geschiedenis en hedendaagse kunst. Wil je meer bezienswaardigheden? Lees ons artikel De 10 must visits in de Britse badplaats Brighton.

Hove is een rustigere optie, met veel groene ruimte en prachtige parken, zoals Hove Park en St. Ann’s Well Gardens. Het Hove Museum & Art Gallery is ook een interessante plek om te bezoeken, met een collectie van lokale kunst, fotografie en archeologie. Daarnaast zijn er veel victoriaanse huizen in Hove, waaronder vele op de bekende Brunswick Square.

Reizen naar Brighton

De beste manier om naar Brighton is met de ferry’s vanuit Calais/Duinkerken met de auto. Met de trein ga je met de Eurostar, waarna je met de rechtstreekse trein vanuit Londen naar de stad kunt reizen. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Brighton bezienswaardigheden en omgeving

  • De pier
  • Sealife Centre
  • Royal Pavilion
  • Museum and Art Gallery
  • North Laine
  • The lanes
  • Booth Museum of natural History
  • Hove Museum

Artikelen