Home » Typisch Brits

De Britten zijn uniek. Waarschijnlijk doordat ze op een eiland wonen. Ze hebben ander eten, gewoontes en gebruiken dan wij gewend zijn. Wij zijn dol op alles wat typisch Brits is, maar kijken er soms ook raar van op. Daarom duiken wij graag in de reden waarom ze deze gebruiken hebben.

We zetten een paar typisch Britse dingen voor je op een rij, daaronder zie je alle artikelen in deze sectie.

  • Rode brievenbussen en bussen – Rood lijkt wel de kleur van de Britten te zijn, het zit natuurlijk in hun vlag, maar ook de traditionele brievenbussen en bussen zijn rood. Sir Rowland Hill, de grondlegger van het moderne postsysteem, koos in 1874 voor deze kleur omdat de lak goedkoop en duurzaam was. Daarnaast vallen de brievenbussen hierdoor goed op, wat natuurlijk ook handig is. De dubbeldeksbussen volgde gewoon dit voorbeeld van de brievenbus.
  • Fish & chips – Fish and chips is een typisch Britse maaltijd van gefrituurde vis en friet met tartaarsaus en vaak erwtjes(purree). Je vindt deze maaltijd in iedere pub en er zijn ook vele speciaalzaken voor. Natuurlijk is er nog veel meer typisch Brits eten en drinken, kijk daarvoor op deze pagina.
  • Pubs – Pubs, inns en taverns zijn een belangrijk onderdeel van de Britse cultuur en dus typisch Brits. De pub (en taverne) vind je in ieder dorp, het is de plek waar de samenleving samen komt. Bij een inn ook, maar daar kun je ook blijven slapen.
  • Union Jack – De Union Jack is de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk. Lees meer over zijn ontstaan in Union Jack: de Britse vlag en zijn geschiedenis. Daarnaast hebben alle landen in het VK ook hun eigen vlag, lees bijvoorbeeld hier meer over de vlag van Engeland.
  • Royal Family – De Britse koninklijke familie, ook wel Royal Family, is bekend over de hele wereld. Er zijn dan ook honderden boeken over geschreven. Wij schreven er dit artikel over: The Royal Family: de Britse koninklijke familie.
1 2 3 4 5 6 7 8