Home » Typisch Brits » Boeken over Groot-Brittannië

Groot-Brittannië heeft heel wat grote schrijvers voortgebracht. Jane Austen, J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien, Charles Dickens en natuurlijk Shakespeare. Zou het komen omdat het land zoveel inspiratie geeft? Natuurlijk zijn er ook veel boeken over dit prachtige land, met daarin tips over uitjes of complete vakanties. Of gewoon om bij weg te dromen…

Het Verenigd Koninkrijk is natuurlijk een land met een lange en rijke geschiedenis. Boeken over zijn historie zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over deze geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in de politiek, de cultuur, de geschiedenis, of de mensen van het Verenigd Koninkrijk, er zijn veel boeken die je kunnen helpen meer te weten te komen over dit land. Hieronder vind je een lijst met boeken die wij hebben gelezen over Groot-Brittannië.

Populaire onderwerpen zijn het Britse koningshuis, Londen en de Brexit. Ook de Britse tradities zijn erg populair onder de schrijvers. Natuurlijk hebben wij daar ook informatie over, maar deze boeken gaan veel dieper op het onderwerp in. Wij behandelen vertaalde leesboeken, maar er zijn ook boeken van Nederlandstalige auteurs. Want wij zijn natuurlijk niet de enige liefhebbers van Groot-Brittannië, ook onder schrijvers is het land erg populair.

Wij hebben al deze boeken gelezen, waarna we jullie erover informeren. We hopen dat deze recensies je helpen om een leuk boek voor jezelf uit te zoeken, of wellicht als cadeau voor een bevriende Anglofiel.

We wensen je veel leesplezier!

De boekrecensies bevatten een link naar bol.com , mocht je het boek kopen, kost het je niets extra’s, maar krijgen wij een klein percentage. Hiermee financieren we een klein gedeelte van onze website. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan onze About Britblog pagina.

1 2 3