P&O Ferries komt hier via de Humber aan met de boot vanaf Europoort. Voor velen is het een doorgang naar Yorkshire of zelfs verder Engeland in. Maar je kunt ook de historische havenstad zelf bezoeken. Kingston upon Hull, kortweg Hull, was in 2017 Culturele hoofdstad en is daarvoor enorm opgeknapt. Ondanks dat de stad zwaar gebombardeerd is in de Tweede Wereldoorlog staan er nog prachtige oude gebouwen in het centrum en heeft het gezellige winkelpassages. Fijn om te weten is dat alle musea, op The Deep na, gratis te bezoeken zijn. En ze liggen nog vlak bij elkaar ook. Als dat nou nog geen goed begin is van je citytrip.

Bezienswaardigheden Kingston upon Hull

Bezienswaardigheden in Hull

Hull is een compacte stad, ideaal voor een minicruise of een kort bezoek aan het prachtige Engeland. De stad biedt uitstekende winkelmogelijkheden, variërend van charmante passages tot grotere winkelcentra. Bovendien is er voor elk wat wils op het gebied van musea, waarvan de meeste zelfs gratis toegankelijk zijn. Dit maakt Hull tot een ideale bestemming voor gezinnen. Let als je er toch bent ook eens op de telefooncellen, deze zijn namelijk niet de standaard rode kleur, maar wit!

Lees hier over ons bezoek aan de stad: Hull, de stad met het (onterechte?) slechte imago.

Kaart

Enkele hoogtepunten zijn onder andere:

Hull, Engeland

Reizen naar Hull

De handigste manier om Hull te bereiken is met P&O Ferries vanuit Europoort . Hierdoor kom je nabij het centrum aan, op slechts 5,5 km afstand. Vanaf deze aankomstplek kun je met je auto eenvoudig naar het centrum reizen (slechts 10 minuten rijden). Als alternatief kun je ook kiezen voor een minicruise, waarbij je met een bus naar het stadscentrum wordt gebracht.

Voor reizigers die de voorkeur geven aan vliegen, is Humberside Airport een optie, gelegen vlak bij de stad. Meer informatie hierover is beschikbaar op onze reisinformatiepagina.

Humber Bridge

Kom je vanuit het zuiden naar de stad? Dan kom je wellicht al over een bezienswaardigheid de stad in. Toen de Humber Bridge in 1981 openging, was het de langste hangbrug ter wereld met één overspanning, een indrukwekkende 1410 meter lang. Nu behoort de brug nog steeds tot de top 10 van langste hangbruggen wereldwijd. De brug is een lokaal icoon geworden met monumentale status, haar indrukwekkende aanwezigheid is al van ver te bewonderen.

Accommodatie in Hull

Wij verbleven in Hull al eens in het Doubletree by Hilton Hotel , wat ideaal gelegen is aan de rand van het centrum. Natuurlijk kent de stad nog meer hotels en B&B’s, bekijk ze op booking.com .

Artikelen over Hull