Home » About Britblog
Britblog logo

Of het nu scones, Routemasters, koningin Elizabeth of de Hadrian’s Wall is, wij houden er van! Het team van Britblog woont dan wel in Nederland, ons hart ligt over het water in Groot-Brittannië. Ons hartje gaat steeds harder kloppen als we iets horen, proeven, voelen, ruiken of zien dat Brits is. Deze liefde delen wij via de website, Facebook , Instagram , Pinterest en Twitter .

Team Britblog

Waar in het begin alleen Janie achter Britblog zat is sinds 2016 het team verdubbeld en helpt ook Leon mee om de liefde voor alles wat Brits is te delen. Maar wie zijn deze twee anglofielen nu eigenlijk?

Janie

Janie

Janie is een echte Brabantse, maar heeft al vroeg haar grote liefde over de zee gevonden. Het is niet een Brit, maar alles wat Brits is. Er gaat geen jaar voorbij zonder een tripje naar Groot-Brittannië. Zelfs na een grote rondreis van bijna twee maanden is ze er nog niet uitgekeken. Ze wil deze liefde graag delen met iedereen om haar heen. Daarom is ze eind 2014 begonnen met Britblog.
Ze is opgeleid als journalist, vormgever en fotograaf en is werkzaam als vormgever bij een vrachtwagenmerk.

Janie’s favorieten:

Plaats(en): Bath, York en Londen
Heeft zich laten verrassen door: Londen verrast me steeds weer
Wil altijd nog naar: Eilandhoppen in Schotland
Slaapplek: B&B’s, heerlijk die hartelijkheid van de eigenaren
Eten: Scones
Muziek: Muse, Editors, Beatles, The Kooks en nog veel meer.
Product: Mini
Typisch Brits: Ik heb me heerlijk vermaakt tijdens mijn verblijf in hostels net voordat de Britten uitgaan. Ze straightenen hun haar, ook al is er geen slagje in te bekennen, doen vijf lagen make-up op en trekken hakken aan waarop ze nuchter nog niet kunnen lopen.

Leon

Leon blogt al sinds 2011 met zijn TRIPTIPS. Afkomstig uit het onderwijs maar met passie en hart voor ‘radio’ presenteerde hij van 1983 tot 1988 een kinderradioprogramma voor Belgisch en Nederlands Limburg. Daarvoor en erna was hij (freelance) werkzaam voor de ROZ/Omroep Limburg (nu L1), voor Radio Contact en Radio Mi Amigo 192. In 2015 richtte hij samen een oud-collega EUREGIORADIO op. Vanaf februari 2016 deelt hij samen met Janie hun gezamenlijke passie voor Groot-Brittannië via blog en Facebook.

Leon’s favorieten:

Plaats(en): Londen altijd, de Cotswolds maar vooral Bath en Derby
Heeft zich laten verrassen door:
Geen graffiti meer ten noorden van Edinburgh
Wil altijd nog naar: 
Wales en de Kanaaleilanden
Slaapplek: 
Een goede schone rustig gelegen B en B
Eten: 
Typisch Britse lam of de lekkerste fish & chips
Muziek: 
Beatles, Kinks en andere Britse 60-ties muziek
Boek: Boeken over allerlei Engelse zaken
Film/series:
Britse detectives zoals Lewis, Vera en George Gently
Product: 
Engelse thee (bv Harrogate)
Typisch Brits: 
De gereserveerdheid en hoffelijkheid van de ‘echte’ Britten

Leon

Tips?

Zijn er nieuwtjes en tips die je wil delen met Britblog? Stuur dan een mailtje via het contactformulier, dan kunnen wij het wellicht delen via de website, Facebook en/of Twitter.

(Geen) Verdienmodel Britblog

Je zult je waarschijnlijk wel afvragen hoe wij ons geld verdienen. Nou, dat doen we dus niet met Britblog. Deze website is puur hobbymatig en kost ons dus eerder geld dan dat het iets oplevert. Om de kosten een klein beetje te drukken hebben we zogenoemde affiliate links op onze website staan (lees hier meer). Deze staan bijvoorbeeld bij de boekrecensies en onze blogs. Mocht je via deze links iets kopen/boeken dan krijgen wij daar een kleine vergoeding voor en kost het jou niets meer. Wij zullen hierdoor zeker geen andere mening over een boek of attractie hebben. Wat we al eerder zeiden: het is puur een hobby en vinden het leuk om anderen te informeren.

Wil je ons steunen?

Bekijk hier de mogelijkheden om ons te steunen.

Wil je samenwerken?

Neem dan hier contact met ons op.