Home » Typisch Brits » Overig » Het perfecte cadeau voor een anglofiel (Groot-Brittannië liefhebber)

Als je een vriend, familielid of geliefde hebt die dol is op het Verenigd Koninkrijk en alles wat daarmee te maken heeft, dan heb je geluk! Het vinden van het juiste cadeau voor een echte anglofiel kan een leuke en opwindende taak zijn. Of ze nu een fan zijn van de Britse cultuur, geschiedenis, literatuur of gewoonweg geobsedeerd zijn door het land, we hebben een lijst met geweldige cadeau-ideeën samengesteld die zeker in de smaak zullen vallen bij elke liefhebber van het VK.

Spelletjes voor de anglofiel

Scotland Yard
Scotland Yard is één van de vele spellen met een Brits tintje.

Voor een snglofiel die van gezelschapsspellen houdt en geïnteresseerd is in het Verenigd Koninkrijk, zijn er verschillende leuke spellen die passen bij hun interesse in de Britse cultuur en geschiedenis. Hier zijn enkele gezelschapsspellen die perfect zijn voor een anglofiel:

  1. Monopoly: Het meest bekende bordspel allertijden is er in vele varianten. Zo zijn er al vele lokale edities uitgekomen, die helaas alleen in het VK te koop zijn zoals Monopoly Lakes Edition , English Heritage Castles Monopoly of London Underground Monopoly . Maar wij kwamen deze versies nog tegen via Bol.com: Monopoly The Beatles , Monopoly Queen , Monopoly Peaky Blinders , Monopoly James Bond 007 , Monopoly Chelsea F.C. en Monopoly EastEnders .
  2. Ticket to Ride: Londen: In dit uitbreidingspakket voor het populaire bordspel Ticket to Ride kunnen spelers het Verenigd Koninkrijk verkennen en treinroutes bouwen in Londen. Het spel neemt je mee op een avontuurlijke reis door de prachtige stad.
    Er is ook een Ticket to Ride: United Kingdom uitbreiding voor degene die al Ticket to Ride of Ticket to Ride Europe in bezit hebben.
    Bekijk op Bol.com: Ticket to Ride: Londen , Ticket to Ride Europe , Ticket to Ride: United Kingdom (uitbreiding)
  3. Next Station: London: In de Next Station London probeer je het best mogelijk stelsel metrolijnen uit te tekenen voor de stad. Over 4 rondes zul je met potloden in 4 verschillende kleuren 4 metrolijnen tekenen volgens de instructies van de omgedraaide kaarten. O.a. te koop via Bol.com .
  4. 221b Baker Street – Het Master Detective Spel: Dit spel is geïnspireerd op de avonturen van Sherlock Holmes en neemt spelers mee op een speurtocht door Londen om mysterieuze zaken op te lossen. Verzamel aanwijzingen, ondervraag verdachten en gebruik je deductieve vaardigheden om de mysteries op te lossen, net als de beroemde detective. O.a. te koop via Bol.com .
  5. Rory’s Story Cubes – Harry Potter: Rory’s Story Cubes zijn een creatief en leuk spel waarbij spelers met behulp van dobbelstenen verhalen bedenken. Met de Harry Potter-editie kunnen fans creatieve verhalen bedenken. O.a. te koop via Bol.com .
  6. Scotland Yard: Scotland Yard is een iconisch gezelschapsspel dat perfect past bij een anglofiel. Het spel is geïnspireerd op de beroemde Londense politiedienst en biedt een spannende speelervaring waarbij spelers de rol van detectives aannemen om een mysterieuze crimineel genaamd “Mister X” te vangen in de straten van Londen. O.a. te koop via Bol.com .
    • Er is ook een Scotland Yard kaartspel. Oa. te koop via Bol.com .
  7. Mr. Jack Londen Detective bordspel: Blijf als Mr. Jack uit de handen van de detective en andere verdacht maken. Maar als detective moet jij zoveel mogelijk mensen ontmaskeren. O.a. te koop via Bol.com .
  8. Crime Scene: London: Londen wordt beheerst door angst sinds de moorden van Jack de Ripper en nu lijkt dat opnieuw te gebeuren.
    Je onderzoekt de spookachtige plaats delict En er lijkt iets…. te zijn wat helemaal niet klopt. O.a. te koop via Bol.com .
  9. Queen Games – Old London Bridge: Om te helpen bij de geplande wederopbouw kruip je in de rol van architect. De nieuwe fundering wordt van steen gemaakt, waardoor bebouwing op de brug zelf kan worden ondersteund. Je moet strijden om het meest ongerepte deel van de nieuwe brug. O.a. te koop via Bol.co m .
  10. Key to the City – London: In Key to the City: London hebben spelers als doel om hun eigen Londense wijk rond hun thuistegel te ontwikkelen, met behulp van grote zeshoekige locatietegels. Elke locatietegel levert punten op en kan middelen (verbindingen die twee locatietegels verbinden) en vaardigheden genereren. O.a. te koop via Bol.com
  11. Letters from Whitechapel: Maak je klaar om de arme en sombere wijk Whitechapel in Londen 1888 binnen te gaan – het toneel van de mysterieuze Jack the Ripper-moorden – met zijn drukke en stinkende steegjes. Eén speler speelt Jack the Ripper en zijn doel is om vijf slachtoffers te maken voordat hij wordt gepakt. O.a. te koop via Bol.com
  12. English Heritage Risk Game: In dit Risk-spel is het jouw beurt om deel te nemen aan gevechten die nog nooit eerder op zo’n grote schaal zijn vertoond, in een poging Engeland te veroveren en de kroon te veroveren! Te koop via English Heritage .

Lego

Het ideale cadeau voor een Anglofiel (Groot-Brittannië liefhebber): Londen in Lego
Lego is leuk voor jong en oud, zeker als het een Brits tintje heeft.

Lego is voor jong en oud, en er zijn vele leuke bouwsetjes voor een anglofiel te vinden. Wij zetten ze voor je op een rijtje. Lego brengt sommige sets maar tijdelijk uit, en deze zijn daarom nu ‘uit de handel’. Deze producten zijn soms nog wel te koop, maar kunnen hierdoor duurder zijn dan de Lego adviesprijs. Je kunt natuurlijk ook altijd nog naar de Lego Store op Leicester square. 

  1. LEGO Creator Expert – Tower Bridge (10214, via Bol , uit de handel): Deze indrukwekkende LEGO-set stelt de iconische Tower Bridge in Londen voor. Het is een gedetailleerd model met beweegbare delen en wordt geleverd met een voetgangersbrug, torens en zelfs een dubbeldekkerbus. Het zal zeker een geweldige aanvulling zijn op de LEGO-collectie van een anglofiel.
  2. LEGO Creator Expert – Londense bus (10258, via Bol , uit de handel): Bouw een ode aan een wereldberoemd ontwerp met deze fraaie Londense dubbeldekker boordevol authentieke details zoals een felrood kleurenschema, brede voorruit, speciaal gemaakte banden met profiel, bestemmingsbord en een open instapplatform achter inclusief grijpstang, prullenbak voor gebruikte kaartjes, brandblusser en een halve wenteltrap naar het bovendek.
  3. LEGO IDEAS – Rode Londense telefooncel (21347, via Lego of via Bol ) De bekende telefooncel kwam begin 2024 uit. Je kunt zelf kiezen of je voor een ouderwetse telefooncel gaat of een moderne, en je kunt de set ook gebruiken om je mobiel in te zetten.
  4. LEGO Creator – Londense bus (40220, via Bol , uit de handel): Er is ook een kleine versie van de Londense bus.
  5. LEGO Architecture – London Skyline (zie foto, 21034 via Lego of via Bol ): De LEGO Architecture-reeks biedt een verzameling bouwsets die wereldberoemde gebouwen en stadsgezichten weergeven. De London Skyline-set bevat onder andere de Big Ben, de Tower Bridge, de London Eye en de National Gallery. In het bouwgidsje staan nog leuke details over de gebouwen.
  6. LEGO Minifigures – Britse Thematische Serie: LEGO brengt soms thematische minifigurenreeksen uit, en een Britse serie zou ideaal zijn voor een anglofiel. Deze minifiguren kunnen personages bevatten zoals een Londense wachter (Hamleys Royal Guard (5005233) via Bol ), een tea lady, een bakker, een cricket-speler, en andere typisch Britse figuren zoals Lester (40308, via Bol ).
  7. LEGO Ideas – The Beatles Yellow Submarine (21306 via Bol , uit de handel): Voor liefhebbers van muziek en de Britse popcultuur is deze LEGO-set gebaseerd op het iconische Yellow Submarine-album van The Beatles. Het bevat de leden van de band als LEGO-figuren en biedt een kleurrijke en unieke bouwervaring.
  8. LEGO Architecture – Buckingham Palace (21029 via Bol , uit de handel): Buckingham Palace is een van de beroemdste koninklijke residenties ter wereld. Met deze LEGO-set kunnen anglofielen hun eigen miniatuurversie van dit majestueuze paleis bouwen.
  9. LEGO Ideas – Doctor Who (21304, alleen nog tweedehands): Voor de fans van de gelijknamige langlopende Britse sciencefictionserie is deze LEGO-set een must-have. Het bevat de TARDIS (Time and Relative Dimension in Space) en minifiguren van de 12e Doctor, Clara Oswald, en enkele iconische vijanden.
  10. LEGO Disney – Peter Pan (Lego: 43232 ): Vlieg mee over Londen met Peter Pan en Wendy
  11. LEGO Creator – Ansichtkaart van Londen (40569 via Lego of via Bol ): Breng een eerbetoon aan een van de meest indrukwekkende steden ter wereld met deze fantastische bouwbare ansichtkaart van Londen.
  12. LEGO Creator – MINI Cooper (10242 via Bol , uit de handel): Deze iconische wagen komt natuurlijk uit het prachtige Oxford en is een echte toevoeging aan een mooie Lego collectie.
  13. LEGO Iconic – Londen Magneet (854012 via Bol ): plak de Londense iconen Big Ben en de London Eye op je koelkast met deze magneet
  14. LEGO Creator Expert – Titanic (10294 via Lego of via Bol ): Bouw de iconische Titanic na, de boot die oorspronkelijk in Belfast in elkaar is gezet. Maar laat hem daarna niet zinken. Een cadeau dat voor vele uren Lego plezier gaat zorgen.
  15. LEGO Icons – Vanaf december 2023 is ook de Natural History Museum (Lego: 10326 ) te koop als Lego.
  16. Of bekijk het hele LEGO Harry Potter assortiment , van Zweinstein, Harry Potter sleutelhanger, Dobby, Zwerkbal hutkoffer en veel meer.

Boeken

Boeken over het Verenigd Koninkrijk, een perfect cadeau voor een Anglofiel
Genoeg keuze qua boeken om cadeau te geven

Britse Boekenklassiekers: Voor de literatuurliefhebbers onder ons is er niets beters dan een verzameling van Britse literaire klassiekers. Denk aan auteurs als Jane Austen, Charles Dickens, en William Shakespeare. Kies een mooie hardcover-editie van hun favoriete roman of een verzamelbox met verschillende werken.

Maar er zijn ook genoeg boeken over het Verenigd Konininkrijk te vinden, denk maar eens aan geschiedenisboeken, reisboeken en zelfs kookboeken. Wij zetten hieronder onze favorieten voor je op een rijtje. Meer boekentips vind je op Boeken over Groot-Brittannië.

Tijdschriften

Geef eens een Brits tijdschrift cadeau
Cadeautip: geef eens een tijdschrift cadeau

Niets zo leuk als een cadeau waar iemand nog lang van kan genieten. Met een tijdschrift wordt de ontvanger regelmatig getrakteerd op een nieuw cadeau op de deurmat.

DVD’s

Britse TV-series en Films: Breng het Verenigd Koninkrijk naar hun scherm met enkele van de beste Britse tv-series en films. Denk aan bekende series zoals Downton Abbey, Sherlock of Doctor Who, of kies een klassieke film zoals James Bond. Is degene ook een enorme treinliefhebber? Dan zijn de dvd’s van Rail Away een aanrader als cadeau.

Voor in/bij huis

Deze Engelse brievenbussen zijn een perfect huisje voor elke vogel, en het perfecte cadeau voor een liefhebber van Engeland.
Dit perfecte cadeau voor een Groot-Brittannië liefhebber hebben we gezien op sjeintjeboterkoek.nl

Er zijn gelukkig heel veel spullen te vinden voor in en rondom huis met de Britse vlag, of die gerelateerd zijn een het Verenigd Koninkrijk. Denk aan posters van Londen of Schotland (voor binnen of buiten), of alle memorabilia van het Britse koningshuis. Je kunt natuurlijk een kussen of tas kopen met de Union Jack erop, maar denk ook eens aan Harris Tweed spullen die je cadeau kunt geven.

Enkele specifieke tips:

  • Theeservies: Niets zo Brits als een heerlijk kopje thee. Gelukkig zijn er genoeg Britse kopjes en schotels te koop (o.a. te koop via Sjeintjeboterkoek.nl )
  • Vogelhuisje Engelse brievenbus: Wie wil er nu geen mooi huisje? Geef de vogels in jouw tuin een prachtig huisje met deze Engelse brievenbus. (gezien op sjeintjeboterkoek.nl , wat sowieso een goede plek is voor (Britse) cadeau’s)
  • Klassieke wereldkaart VK: Eens iets anders aan de muur dan een landschap of stadsfoto, een kaart van het VK en Ierland. Wij hebben ooit een oude schoolkaart gekocht via oudeschoolkaarten.be , maar zagen deze op Bol.com .
  • London Underground dekbedovertrek: Er zijn veel dekbedden met Britse prints, maar deze vonden we toch wel erg cool. Slaap heerlijk onder de de kaart van de Londense metro, dan kun je straks de plattegrond dromen… (gezien op Bol.com )

Games

  1. Assassin’s Creed: Syndicate (PS4): Deze game speelt zich af in het Victoriaanse Londen en neemt spelers mee op een avontuurlijke reis door de straten van de stad. Als Assassin’s Creed-personage verkennen spelers iconische locaties, ontmoeten ze historische figuren en ervaren ze het leven in het 19e-eeuwse Londen. O.a. te koop via Bol.com .
  2. Football Manager-serie: Als je van voetbal houdt en een fan bent van de Britse Premier League, is de Football Manager-serie een must-have. Deze games bieden een diepgaande simulatie van voetbalmanagement en stellen je in staat om je favoriete Britse voetbalteam naar de top te leiden. O.a. te koop via Bol.com .
  3. Hidden Mysteries: Titanic (Nintendo & PC): Verken het meest beroemde schip ter wereld! Voel het scheepsdek kraken, terwijl je naar verborgen voorwerpen zoekt, geheime puzzels oplost en het grootste mysterie ontrafelt dat ooit op zee plaats gevonden heeft. O.a. te koop via Bol.com .
  4. Agatha Christie: Murder on the Orient Express: Niet in het VK, maar wel met een Brits tintje doordat het is gebaseerd op het verhaal van Agatha Christie. Los jij de moord op? O.a. te koop via Bol.com .

Eten & drinken

Britse lekkernijen, altijd een goed cadeau
Brits eten is altijd een goed cadeau voor een anglofiel (of eigenlijk voor iedereen, jammie!)

Niets lekkerders dan Brits eten en drinken! Helaas is niet alles even makkelijk te krijgen hier. Gelukkig zijn er Britse winkels in Nederland en België waar je wel een hoop lekkers (en leuks) kan kopen.

Producten die wel op veel plekken te koop zijn: (Schotse) whisky en thee, met britse koekjes van bijvoorbeeld McVitie’s kun je zo toch nog een leuk pakketje samen stellen.

Hobby

Heeft iemand naast het Verenigd Koninkrijk nog een andere hobby? Denk eraan om deze twee te combineren. Hieronder enkele cadeau-ideeën.

Puzzels

Puzzels, het ideale cadeau voor iemand die dol is op het Verenigd Koninkrijk
Puzzelen in Britse sferen

Heerlijk voor de wintermaanden: puzzels. Een ideaal cadeau dus, want iedereen kan het. Of de ontvanger er ook geduld voor heeft, is de volgende vraag…

Legpuzzels

Er zijn zoveel legpuzzels gebasseerd op typisch Britse spullen en landschappen, een (hele kleine) selectie die wij vonden op Bol.com:

3D puzzels

Ga je liever ook de hoogte in met de puzzels, dan zijn deze 3D-puzzels wellicht leuk om cadeau te geven (via Boekenvoordeel.nl).

Puzzelboekjes

Helaas hebben we niet veel Nederlandstalige puzzelboekjes gevonden (behalve onze eigen gratis puzzelboek dan), maar hierbij ook wat Engelse puzzelboekjes (via Bol.com):

Speelgoed voor kinderen

Een goede opvoeding is het halve werk. Er zijn daarom ook genoeg cadeau’s voor kinderen te vinden met een Brits thema. Een aantal ideeën op een rij (via Bol.com):

Reisjes

DFDS naar Newcastle,
Op reis gaan is altijd een cadeau

Als je op zoek bent naar een onvergetelijk cadeau, overweeg dan om ze tickets te geven voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk. Of het nu een stedentrip naar Londen is, een avontuur in de Schotse Hooglanden of een ontspannen vakantie in het Engelse platteland, het zal een ervaring zijn die ze nooit zullen vergeten. Natuurlijk zijn dit niet de meest goedkope cadeautips, maar het voordeel is dat je zelf ook mee mag genieten. De meest betaalbare reistips zijn de mincruises naar Newcastle (DFDS ), Londen (Stena Line ), York of Hull (P&O )

Conclusie: Het perfecte Britse cadeau

Met deze geweldige cadeau-ideeën voor de anglofiel in je leven, zal je zeker een glimlach op hun gezicht toveren. Of ze nu genieten van een kopje thee, een goed boek lezen of dromen van een reis naar het VK, deze geschenken zullen hun liefde voor het land versterken. We hopen dat je iets hebt gevonden waar je deze persoon (of stiekem jezelf) blij mee gaat maken. Veel plezier met het geven van het perfecte cadeau!

Verschillende cadeau tips voor Groot-Brittannië liefhebbers.

Deze pagina bevat een affiliate links. Hierdoor betaal jij niets meer voor je product maar krijgt Britblog wel een klein percentage als je iets aanschaft. Deze linkjes hebben nooit invloed op onze mening.


Tags:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Verenigd Koninkrijk

Ben je je reis naar het VK aan het plannen? Of gewoon inspiratie aan het opdoen? Kijk hier voor meer reisinspiratie naar het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken