Birmingham is de op Londen na grootste stad van Groot-Brittannië. De stad heeft meer dan 1 miljoen inwoners en ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen. Van oudsher was de stad een (grauwe) metaal-industriestad. Maar dat is verleden tijd. Alleen in het Black Country (Living) Museum kun je die sfeer nog voelen. Een groots openluchtmuseum waarbij je je terug waant in een dorp van meer dan 100 jaar geleden: levensecht. Industrie heeft plaats gemaakt voor kunst en cultuur. Veel musea, zelfs in het hart van de stad. Zo is er een miniatuurtreinmuseum, de attractie met het verhaal van de chocolade (Cadbury World) en het National SeaLife Centre. En net als in Londen kun je je eigen nieuws presenteren bij de BBC.

Birmingham

De BBC heeft er trouwens voor gezorgd dat de stad weer op de kaart kwam bij toeristen. De Peaky Blinders serie maakte velen nieuwsgierig naar de stad. Alhoewel de stad niet echt een filmlocatie was, ademt het de serie wel de sfeer van het Birmingham van vroeger. Deze sfeer kun je nog steeds op een aantal plekken tegenkomen. Bezoek daarvoor bijvoorbeeld het Back to Backs van de National Trust. Hier leer je meer over het leven in de stad van de 19e en begin 20e eeuw.

Lees onze blogs over de stad: Verrassend En Vernieuwend BirminghamBirmingham: De Stad Voor Shop- En Chocoholics[

Reizen

De beste manier om naar Birmingham te komen is met het vliegtuig: Birmingham Airport ligt centraal. Vanuit hier kun je zeer gemakkelijk met de trein naar het centrum. Ook kun je eventueel met de rechtstreekse trein vanuit Londen reizen. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Bezienswaardigheden in Birmingham (en omgeving)

Artikelen over Birmingham