Home » Groot-Brittannië en Noord-Ierland » Engeland » North West England / Noordwest Engeland
North West England/ Noordwest Engeland

North West England is een veelzijdige regio in het noordwesten van Engeland die je veel mogelijkheden biedt om indrukwekkende landschappen en inspirerende steden te verkennen. De regio is beroemd om haar steden, zoals Manchester, Liverpool en Chester, en haar prachtige natuur, zoals het Lake District National Park.

Steden

Manchester is één van de meest bekende steden in North West England. De stad staat bekend om haar rijke industriële erfgoed en haar bruisende uitgaansleven. Hier vind je tal van historische gebouwen, musea, theaters en restaurants. Beroemde bezienswaardigheden zijn het Museum of Science and Industry, het Imperial War Museum North en het Manchester Art Gallery. Ook is Manchester een populaire bestemming voor shoppen, dankzij haar vele winkelstraten, waaronder de beroemde Oxford Road.

Liverpool is de tweede grote stad in North West England en staat vooral bekend om haar muzikale verleden en haar verbinding met The Beatles. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan Beatles locaties zoals John Lennon Airport, Strawberry Fields en Penny Lane. Daarnaast biedt Liverpool zeven gratis musea, waaronder het Museum of Liverpool en het Walker Art Gallery. Ook voetbalfans kunnen hier terecht bij de Premier League clubs Everton FC en Liverpool FC.

Natuur

Maar Noordwest Engeland is niet alleen een stedenregio, het biedt ook prachtige natuurgebieden, waaronder het Lake District National Park. Dit gebied is beroemd om haar adembenemende landschappen, meren en bergen. Je kan er genieten van wandelingen, fietsen, kanoën en vissen. Ook kun je er de historische steden Keswick en Windermere bezoeken. In de laatste plaats kun je o.a. The World Of Beatrix Potter Attraction bezoeken, want het Lake District is het leefgebied van Pieter Konijn en zijn vriendjes.

Regio

Noordwest Engeland grenst aan de regio’s West Midlands (zuiden), East Midlands (zuidoosten), Yorkshire and the Humber (oosten) en North East England in het noordoosten. In het noorden grenst het aan Schotland en in het zuidwesten aan Wales.

De regio beslaat vijf graafschappen:

  • Cheshire
  • Cumbria
  • Greater Manchester
  • Lancashire
  • Merseyside

Officiële website van dit gebied: https://www.visitnorthwest.com

Artikelen North West England