Home » Typisch Brits » Britse tv-series en films

Op onze website kun je terecht voor een overzicht van de meest interessante Britse films en tv-series. Naast een bingewatch-lijst van Netflix voor iedere anglofiel, gaan we ook in op de locaties waar filmopnames hebben plaatsgevonden. Want wie houdt er nou niet van een beetje reisinspiratie gecombineerd met film en televisie?

Van James Bond naar Mr. Bean, de Britse filmindustrie levert pareltjes af. Hoe serieus de film of serie ook is, de Britse humor zit er bijna altijd wel in. Al zijn er ook genoeg films en series waar je niet anders kan dan erbij lachen. Want wie kent Fawlty Towers en ‘Allo ‘Allo! niet? Daarnaast zijn de Britten ook geroemd om hun detectives, zoals Inspector Morse, Midsomer Murders en Sherlock Holmes. Wij hebben daar de filmlocaties al voor je op een rij gezet.

Van de gezellige straten van Londen tot de schitterende Highlands van Schotland, het Verenigd Koninkrijk heeft een scala aan filmische locaties te bieden. Onze artikelen nemen je mee naar de meest iconische locaties en laten je achter de schermen kijken van enkele van de meest populaire Britse producties.

Of je nu een fan bent van de klassieke Britse tv-series zoals ‘Father Brown‘ of juist van de nieuwere hits als ‘Peaky Blinders‘ of ‘The Crown‘, wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Bovendien zetten we ook de meest bijzondere filmlocaties in het zonnetje, van historische monumenten tot moderne architectuur.

Dus of je nu op zoek bent naar filmische inspiratie of gewoon lekker wilt wegdromen bij de mooiste plaatjes uit je favoriete Britse producties, onze artikelen over de film- en tv-industrie in het Verenigd Koninkrijk zijn zeker de moeite waard om te lezen. Dus blijf op onze website voor meer updates en ontdek nog meer over de verhalen die het Verenigd Koninkrijk te vertellen heeft.

Artikelen Britse tv-series en films