You are here
Home > Reizen > Binnen Groot-Brittannië

Er zijn veel verschillende manieren om je te verplaatsen binnen Groot-Brittannië. Je kunt met de auto, bus, en trein grote afstanden afleggen. Maar ook de fiets en boot zijn bruikbare vervoersmiddelen om van A naar B te komen.  

Vliegtuig

Door de ‘relatief’ kleine afstanden in Groot-Brittannië zijn vliegreizen meestal niet handig. Hooguit van bijvoorbeeld Londen naar Edinburgh.

St Pancras International LondenTrein

De trein is vaak een beter alternatief, maar kan ook vrij prijzig zijn, vooral als je tijdens de spits rijdt. Als je van te voren weet welk traject je wilt bereizen (en ook op welk tijdstip) kun je het beste je treinkaartje online kopen. Hoe eerder je dit doet, hoe goedkoper je kaartje is.
Er zijn ook meerdere kaarten te koop waarop je verschillende reisdagen hebt (Rail Pass).

Bus

Je kunt natuurlijk de bus nemen om een plaats in de regio te bezoeken, maar in Groot-Brittannië rijden er ook veel langeafstandsbussen. Iets minder comfortabel en snel, maar vaak veel goedkoper dan de trein.

Taxi

Taxi’s zijn verkrijgbaar bij alle belangrijke bus- en treinstations. Een goede manier om de drukte van het rijden in een drukke stad te vermijden. Voor langere afstanden natuurlijk een duur vervoersmiddel.

Auto

Als je de oversteek met je eigen auto kun je hier natuurlijk makkelijk mee rondreizen. Vergeet alleen niet links te rijden en je aan de Britse verkeersregels te houden. Zo heb je verplicht stickers nodig die je over je lampen plakt (zodat je je tegenliggers niet verblind) en is het handig weten wat een mijl in km’s is.
Je kunt natuurlijk ook een auto huren, dan zijn sommige problemen gelijk opgelost, al blijft links rijden even wennen. Maar met het stuur aan de andere kant wordt je er wel steeds aan herinnerd.

Boot

Er zijn verschillende mogelijkheden in Groot-Brittannië om de verschillende eilanden te bezoeken per boot. Vaak kan de auto mee aan boord, maar op sommige eilanden komen nooit gemotoriseerde voertuigen. Natuurlijk zijn er ook de boottochten op rivieren en kanalen. Je kunt ook zelf over de kanalen varen met een narrowboat, hier is geen vaarbewijs voor nodig.

Bideford fietsFiets

Groot-Brittannië staat niet echt bekend als fietsland, maar daar komt wel steeds meer verandering in. Er worden steeds vaker fietspaden en routes aangelegd. Ondanks dat de Britten vele bergen kent zijn er nog genoeg gedeeltes waar je je over een lange afstand vlak kan voortbewegen.

Wandelen in Engeland: Lake District

De vijftien mooiste lange wandelroutes in het Verenigd Koninkrijk

Je hoofd leeg maken en genieten van de prachtige natuur? Hoe kan dat beter dan met een wandeling? Daarom zetten ...
Verder Lezen

Historisch openbaar vervoer op Isle of Man in de 21e eeuw

Wie op Isle op Man met het openbaar vervoer gaat reizen zal een stapje terug in de tijd doen. Al ...
Verder Lezen
Hadrian's Wall Path

Hadrian’s Wall Path: wandelen of fietsen langs meer dan alleen maar stenen

Hadrian’s Wall is bij velen bekend, maar wist je ook dat je hem kan afwandelen? Fietsen kan trouwens ook. De ...
Verder Lezen
(Visitor) Oyster Card

Reizen in Londen: Travelcard of (Visitor) Oyster Card?

Het openbaar vervoer in Londen is goed geregeld. Bussen, treinen en de ondergrondse rijden op en aan. Een bezoek aan ...
Verder Lezen
verkeerstest

Britblog’s Britse verkeerstest

In Groot-Brittannië gelden andere verkeersregels dan bij ons. Ook zijn er andere verkeersborden en staan er borden met Engelse teksten. In ...
Verder Lezen
narrowboat

Met narrowboat Wharfedale het Worchester & Birmingham Canal over

Daar liggen we dan, hartstikke vast in het midden van het kanaal. ‘Iedereen kan het’ was me verzekerd. In zijn ...
Verder Lezen
Top