Cardiff, gelegen in het zuiden van Wales, is een prachtige stad met een rijke historie en cultuur. De stad stamt uit de Romeinse tijd en er zijn nog resten te vinden uit die tijd. Een van de meest bezochte plekken in de stad is het kasteel, dat is verbouwd met middeleeuwse en Victoriaanse elementen en daardoor een echte toeristische trekpleister.

Sinds 1955 is Cardiff de hoofdstad van Wales en biedt het bezoekers veel culturele hoogtepunten, zoals de vele musea en gebouwen met uitzonderlijke architectuur. Ooit was het een van de grootste havensteden ter wereld, dankzij de verhandeling van steenkool. De stad speelt nog steeds een belangrijke rol in de industrie en handel, maar de focus is de afgelopen jaren meer gericht op culturele waarde.

Cardiff

Hoewel de stad in 2008 de titel Culturele Hoofdstad van Europa aan Liverpool verloor, is Cardiff sindsdien wel meer culturele waarde gaan vertonen. Dit proef je nog steeds bij een bezoek aan de stad. Je kunt er genieten van concerten en festivals, zoals het Food and Drink Festival, of gewoon ontspannen in een van de vele parken en tuinen van de stad.

Stadswandeling

Een bezoek aan Cardiff is niet compleet zonder een wandeling door het historische stadscentrum en de Victoriaanse arcade’s. Hier kun je de Victoriaanse architectuur van gebouwen als High Street Arcade en het Royal Hotel bewonderen, evenals de prachtige winkels en restaurants die het hart van de stad vormen. Natuurlijk hebben we daarvoor een Cardiff wandelroute voor je gemaakt.

Ook de musea in de stad zijn een must-see, waaronder het National Museum Cardiff en St Fagans National History Museum, waar je alles te weten komt over de rijke geschiedenis van de stad. Voor liefhebbers van natuur is er het Bute Park, waar je heerlijk kunt wandelen. Vanuit hier kun je ook een river cruise nemen over de Taff naar Cardiff Bay.

In de avonduren is er ook volop vermaak te vinden, met een levendige pub- en clubscène. Voor rugbyfans is een bezoek aan het Principality Stadium (Millennium Stadium), het thuisstadion van het Wales nationale rugbyteam, zeker de moeite waard.

De Welshe hoofdstad is ook een geweldige uitvalsbasis om de rest van Wales te ontdekken. De stad is goed bereikbaar via de luchthaven en het spoorwegennet en biedt je de mogelijkheid om de rest van het land te verkennen, inclusief het nabijgelegen Brecon Beacons National Park.

Reizen naar Cardiff

De beste manier om naar de stad te reizen is met het vliegtuig naar Cardiff of vanuit Londen met een rechtstreekse intercitytrein. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina.

Bezienswaardigheden

Artikelen Cardiff