St Katharine Docks, Londen, Engeland

De Theems splitst de stad in tweeën, maar door de vele bruggen is Londen één. En wat voor één. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk heeft ruim 7,5 miljoen inwoners en is één van de populairste toeristische trekpleisters van de wereld. 14 miljoen mensen bezoeken de stad jaarlijks en genieten dan onder andere van de vier Unesco-werelderfgoedlocaties (The Tower, Kew Gardens, Palace of Westminster/Westminster Abbey en St Margaret’s Church). Maar er is nog veel meer te zien dan dat. Londen is de stad waar je je nooit zult vervelen, behalve als je het zelf wilt natuurlijk. Want de stad kent naast zijn vele attracties ook verschillende rustige parken.

Maar kort tijd in de stad? Loop dan dé Londen wandeling van 10 km die je langs de grootste highlights brengt. Onmogelijk om daarna niet nog een keer naar de stad te willen. En dan nog een tip van de (toenmalige) burgemeester Boris Johnson voor als je de grootste bezienswaardigheden van Londen al gezien hebt:

De hoofdstad is groot met vele wijken, waar overal wel iets te doen is. Daarom hebben wij een mooi overzicht voor je gemaakt van de wijken van Londen.

Reizen naar Londen

Er zijn veel manieren om naar Londen te reizen. Zo kun je naar één van de vijf vliegvelden vliegen, met de trein of met de boot. Er zijn ook busmaatschappijen die naar Londen rijden. Voor meer informatie, kijk op onze reisinformatiepagina. 

Wil je een hotel boeken in Londen? Dan kan elke keer een ander hotel voordeliger zijn. Zoek daarom altijd jouw ideale hotel per trip op. Dit kan bijvoorbeeld via sites als booking.com/london .

Bezienswaardigheden

Artikelen over Londen

1 2 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.