Londen: dé meest veelzijdige stad ter wereld is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en trekt jaarlijks bijna 14 miljoen bezoekers. En dat is niet voor niets. De stad is een waar spektakel vol historie, cultuur, attracties, natuur en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een avontuur, een ontspannen vakantie of een beetje van beide, Londen is de stad die aan al je verwachtingen zal voldoen. Samuel Johnson zei niet voor niets: “When a man is tired of London, he is tired of life”.

St Katharine Docks, Londen, Engeland

Introductie in Londen

De Theems splitst Londen in tweeën, maar door de vele bruggen is de stad toch één geheel. En wat voor één. Londen is een bruisende metropool met ruim 7,5 miljoen inwoners die zorgen voor de nodige dynamiek. En dankzij de vele bezienswaardigheden, activiteiten en parken is Londen ook nog eens een stad waar je je nooit zult vervelen.

Unesco-werelderfgoed

Londen is trots op zijn vier Unesco-werelderfgoedlocaties. De Tower of London, Kew Gardens, Palace of Westminster/Westminster Abbey en St Margaret’s Church en Maritime Greenwich zijn echte must-sees voor elke bezoeker. De Tower of London is bijvoorbeeld een bijzonder fort dat al sinds 1066 staat en door de eeuwen heen allerlei functies heeft gehad. Hier kun je onder andere de kroonjuwelen bekijken. Kew Gardens is een prachtige botanische tuin vol exotische planten en bomen. Palace of Westminster/Westminster Abbey is de locatie van het Britse parlement en de plek waar de monarchie wordt gekroond. St Margaret’s Church is een prachtige kerk die samen met de Westminster’s één Unesco-locatie zijn. Bij Maritime Greenwich bezoek je meerdere musea (waaronder Royal Observatory) en leer je meer over het maritieme leven, tijd en sterrenstelsel.

Rustige parken

Naast de vele attracties en bezienswaardigheden is Londen ook de stad van de parken. Hyde Park, Greenwich Park en St James’s Park zijn slechts een paar voorbeelden van de vele groene oases in Londen. Hier kun je terecht voor een wandeling, een picknick of gewoon om te ontspannen en bij te komen van al het stadsgeweld.

Overige attracties

Een van de bekendste bezienswaardigheden is Buckingham Palace, het residentiële verblijf van de koning en het symbool van de Britse monarchie. Bezoek om 11.30 uur de traditionele ceremoniële wisseling van de wacht voor het paleis. In de zomer kun je er een rondleiding krijgen door het paleis.

Londen is ook beroemd om zijn (gratis!) musea, waaronder het British Museum, Tate Modern en het National History Museum. Of ga eens naar een van de vele theaters en geniet van een prachtige musical. Of loop gewoon door de prachtige wijken, zoals Notting Hill, van de stad.

Wil je de stad van grote hoogte bekijken? Bezoek dan (gratis) de Sky Garden, of betreedt tegen betaling de London Eye of The Shard. Meer inspiratie? Scroll dan naar beneden voor meer Londen bezienswaardigheden.

Stadswandeling

Maar kort tijd in de stad? Loop dan dé Londen wandeling van 10 km die je langs de grootste highlights brengt. Onmogelijk om daarna niet nog een keer naar de stad te willen. We hebben ook een wandelroute door Notting Hill voor je, de kleurrijke wijk van Londen.

En dan nog een tip van de (toenmalige) burgemeester Boris Johnson voor als je de grootste bezienswaardigheden van Londen al gezien hebt: “Just hang out at the incredible Olympic Park or in the shade of one of our 20,000 new trees #askboris @Britblog_NL” Hij gaf deze tip aan Britblog via Twitter.

De hoofdstad is groot met vele wijken, waar overal wel iets te doen is. Daarom hebben wij een mooi overzicht voor je gemaakt van de wijken van Londen.

Reizen naar Londen

Er zijn veel manieren om naar de hoofdstad te reizen. Zo kun je naar één van de vijf vliegvelden vliegen, met de trein (Eurostar via NS International ) of met de boot (Stena Line ). Er zijn ook busmaatschappijen die naar Londen rijden. Voor meer informatie, kijk op onze pagina: Reizen naar Londen met vliegtuig, boot, trein of bus?.

Wil je een hotel boeken in Londen? Dan kan elke keer een ander hotel voordeliger zijn. Zoek daarom altijd jouw ideale hotel per trip op. Dit kan bijvoorbeeld via sites als booking.com/london .

Reizen in Londen

Reizen in Londen is een fascinerende ervaring op zich. De uitgestrekte metropool biedt een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk dat reizigers in staat stelt om alle hoeken van de stad te verkennen. Het beroemde metronetwerk, de London Underground of ‘de Tube’ genoemd, is de ruggengraat van het stedelijke vervoer en verbindt iconische bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace. Bovendien kun je gebruikmaken van bussen, waaronder de beroemde dubbeldekkers, en de karakteristieke zwarte taxi’s om Londen te doorkruisen. Met de handige Oyster Cards, Travelcard of contactloze betalingssystemen wordt reizen in de stad een fluitje van een cent. Vergeet niet dat je de rivier de Theems ook kan oversteken met de IFS Cloud Cable Car of traditionele veerboten voor een uniek perspectief op de stad.

Underground Londen: Baker Street

Met de auto de stad doorkruisen wordt sterk afgeraden, al is het maar vanwege de strenge regelgeving omtrent de congestieheffing en Low emission zones.

Bezienswaardigheden

Artikelen over Londen

1 2 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.