Home » Reizen / praktische informatie

Over Groot-Brittannië lezen is mooi, maar er heen en doorheen reizen is nog mooier. De Britten doen veel dingen op hun eigen wijze en daarom is het handig om wat dingen te weten voordat je je reis boekt. Hoe zit het bijvoorbeeld met betaalmiddelen? En met links rijden?

Het Verenigd Koninkrijk is een populaire bestemming voor vele reizigers. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen of een levendige stadscultuur, het Verenigd Koninkrijk heeft iets te bieden voor iedereen. Maar voordat je op reis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hieronder vindt u praktische informatie die u zal helpen uw reis naar het Verenigd Koninkrijk zo aangenaam mogelijk te maken.

Visa & Paspoort

Voordat u het Verenigd Koninkrijk binnentrekt, moet je ervoor zorgen dat u een geldig paspoort hebt. Als je uit een land komt dat niet deel uitmaakt van de Europese Unie, moet je mogelijk ook een visum aanvragen.
Lees meer: Verenigd Koninkrijk, ID-kaart, paspoort of visum?

Vervoer

Het Verenigd Koninkrijk is een goed georganiseerd land met een uitstekend vervoerssysteem. Je kunt kiezen uit treinen, bussen, taxi’s of huurauto’s om je te verplaatsen. In de steden is het openbaar vervoer een goede optie, maar als u het land wilt verkennen, is een huurauto een goede keuze. Let er wel op dat u aan de rijregels moet voldoen en dat het aan de linkerkant van de weg rijdt in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer: Reizen in Britse steden, Reizen binnen Groot-Brittannië en Reizen naar Groot-Brittannië

Accommodatie

Er zijn vele opties voor accommodatie in het Verenigd Koninkrijk, van budgetvriendelijke hostels tot luxe hotels. Je kunt ook kiezen voor een appartement of een B&B. Het is verstandig om uw accommodatie te boeken voordat je vertrekt, vooral in schoolvakanties, zodat je zeker weet dat je een plek hebt.

Eten & Drinken

Het Verenigd Koninkrijk heeft een rijke culinaire traditie en biedt een scala aan smaken en keukens. Of je nu op zoek bent naar traditioneel Brits eten, of de internationale keuken, er is iets voor iedereen. Veel restaurants en pubs serveren lokale bieren en ales en goed en betaalbare pubfood.

Lees meer: Brits eten en drinken

Bezienswaardigheden

Er zijn talloze bezienswaardigheden om te bezoeken in het Verenigd Koninkrijk, waaronder historische monumenten, prachtige kastelen en schilderachtige dorpen. De belangrijkste steden, zoals Londen, Manchester en Edinburgh, bieden ook vele musea, galeries en theaters. Plan je reis zorgvuldig en probeer zoveel mogelijk te zien tijdens je verblijf.

Lees meer: Groot-Brittannië

Meer praktische tips

Lees meer praktische tips op deze pagina.

Alle artikelen over reizen naar/in het Verenigd Koninkrijk

1 2 3