West Midlands

De regio West Midlands in het westen van Engeland, tegen de Welshe grens, is een plek die veel te bieden heeft. Van levendige steden tot prachtige natuur, er is voor ieder wat wils. Het herbergt de tweede grootste stad van Engeland, die vaak, ten onrechte, wordt overgeslagen.

De regio is ook bekend om haar lange geschiedenis op het gebied van productie en handel. De Cadbury (chocolade) fabriek en de auto-industrie (Jaguar en Land Rover) zijn slechts enkele voorbeelden van deze rijke historie. Daarnaast is de Worcestershire sauce een wereldberoemd exportproduct uit de regio.

Het Shakespeare-stadje Stratford upon Avon is een must-visit voor fans van de beroemde schrijver. In Dudley kun je het Black Country Museum bezoeken dat de geschiedenis van de regio uit de doeken doet. Ook het prachtige Warwick Castle is een bezoek waard, vooral omdat het hier dat de industriële revolutie begon. Bezoekers kunnen de oorsprong hiervan ontdekken in Ironbridge, dat nu werelderfgoed is.

Steden

Birmingham is de grootste stad van de regio en de op een na grootste van Engeland. De stad kent een rijke historie en is dan ook vol met interessante musea en historische bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Birmingham Museum & Art Gallery en Museum of the Jewellery Quarter. Daarnaast is Birmingham een echte shoppingstad, met verschillende winkelcentra en boetiekjes.

Wolverhampton is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Bezoekers kunnen hier onder andere het Bilston Craft Gallery bezoeken, waar u kunt genieten van regionale en internationale kunst. Ook is er het Wolverhampton Art Gallery, waar u kunt kennismaken met de rijke kunstcollectie van de stad.

Natuur West Midlands

De natuur in West Midlands is ook absoluut een bezoek waard. De Cannock Chase is een prachtig natuurgebied waar je kunt wandelen en genieten van de schitterende natuur. Daarnaast is het Wyre Forest een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Hier vind je een breed scala aan vogels, zoogdieren en planten.

Regio

West Midlands grenst aan de regio’s South West England (zuiden), South East England (zuidoosten), East Midlands (oosten) en North West England (noorden). Aan de westkant grenst het ook nog aan Wales.

De regio beslaat zes graafschappen:

  • Herefordshire
  • Shropshire
  • Staffordshire
  • Warwickshire
  • West Midlands
  • Worcestershire

Artikelen West Midlands