Engeland, kaart

Vele noemen Groot-Brittannië ‘Engeland’, echter gaan we het hier over het echte Engeland (zie kaartje) hebben. Er wonen daar meer inwoners (ruim 53 miljoen) dan in de andere drie gebieden van het Verenigd Koninkrijk bij elkaar. Maar let op, de Schotten zullen het niet waarderen als je zegt dat ze Engels zijn. Engeland is ook het grootste gebied van het eiland en trekt vele Nederlandse en Belgische toeristen met zijn prachtige regio’s en steden.

Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Londen, waar je alleen al weken kan vermaken. Of aan de andere historische Engelse steden zoals Chester, Bath en York. Maar ook aan de Cotswolds met zijn pittoreske dorpjes, die er trouwens door heel het land te vinden zijn. Wij zijn ook dol op de kust met zijn kliffen, badplaatsen en pieren. En vergeet ook niet de industriesteden in het noorden, zoals Manchester en Newcastle, die tegenwoordig echt wel de moeite waard zijn om te bezoeken.

Engeland is ook tradities. Het land waar mensen achter een kaas van een berg afrollen. Waar men nog netjes in de rij staat voor de bus. Of waar cream tea wordt gereserveerd. Bekijk deze Engelse tradities hier.

Engelse steden

Natuurlijk kun je naar de Engelse hoofdstad Londen waar altijd iets te beleven valt. Maar denk ook eens aan andere steden in Engeland zoals de muziekstad Liverpool, shoppen in Newcastle, baden in Bath of naar het voetbal in Manchester. Engeland is zo divers dat er voor ieder wat wils iets is.

Engelse regio’s

Buiten de steden om is er ook genoeg te doen in het prachtige Engeland. Je kunt prima surfen en onder de palmen genieten in Cornwall (South West) of genieten van de tuinen in Kent (South East). Heerlijk Yorkshire Pudding eten in de Yorkshire Dales (Yorkshire) of het diepste meer en hoogste berg van Engeland bezoeken in het Lake District (North West). Genoeg te ontdekken tussen de glooiende heuvels van dit land. Bezoek bijvoorbeeld één van de tien nationale parken van Engeland, of allemaal natuurlijk.

Artikelen over Engeland

1 2 3 4 5 9 10 11 12