Brits eten, wij zijn er dol op! Scones, fish & chips, haggis… oké, niet alles. Maar smaken verschillen. Wij delen graag recepten, tips en de geschiedenis van typisch Brits voedsel.

Hoe Brits is Engelse drop?
Drop is toch iets typisch Nederlands? Waarom hebben ze dan Engelse drop? Waarschijnlijk omdat ze dat een leuke naam vonden ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Recept: Spotted Dick (Engelse gestoomde pudding)
Het is een gerecht dat de meeste niet Britten eerst doet gniffelen, maar wanneer je ontdekt hoe lekker het is ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Recept: (Welsh) Bara Brith / (Yorkshire) Tea Loaf
Wat gaan we nu bakken? Yorkshire Tea Loaf of Bara Brith? Beide! Dit omdat het gewoon hetzelfde is met een ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Brits recept: Welsh cakes voor ontbijt, afternoon tea of gewoon tussendoor…
Wij zijn dol op Brits gebak en maken het daarom ook graag. Deze passie delen we met liefde, vandaar dit ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Schots (millionaire’s) shortbread recept
Na vele positieve reacties op een Facebook bericht over shortbread hebben we besloten ze zelf te bakken en het recept ...
Verder Lezen
Verder Lezen

IJs tijdens de theater pauze, waar komt dit vandaan?
Wie ooit in Groot-Brittannië naar het theater is geweest zal het wel herkennen. In de pauze kun je er vanuit ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Tea Time! De Britse thee tradities
Wat drink je wanneer je in het Verenigd Koninkrijk bent? Thee natuurlijk! De Britten zijn dit, niet zo Britse, drankje ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Gin School: maak je eigen gin in Engeland (Schotland of Wales)
Gin, typisch Engels toch? Stiekem stamt het af van ‘onze’ jenever. Maar dat doet er nu even niet toe, want ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Schotse whisky: distilleerderijen in Schotland en meer
Denk je aan Schotland, dan denk je aan whisky. Er zijn dan ook vele destilleerderijen in Schotland, vele zijn ook ...
Verder Lezen
Verder Lezen

10 feitjes over de Britse pie
Een heerlijke pastei, gevuld met aardappels, vlees en/of groente, oftewel de Britse pie. Heerlijk om te eten, maar ook leuk ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Recept: Volkoren Hot Cross Buns (voor Goede Vrijdag/Pasen)
De Hot Cross Bun is een zoet broodje gemaakt met rozijnen, gemarkeerd met een kruis erop. Traditioneel wordt deze gegeten ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Wereldberoemd in Derby: de pycklets, mmm!
Britblog zoekt ook 'de smaak van Groot-Brittannië': de pyclets. Wij hebben ze al mogen proeven in de Markthal van Derby: Derby ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Het huis (en de broodjes) van Sally Lunn in Bath
Sally Lunn leeft omstreeks 1680 in het bruisende Bath. Haar bakvaardigheid valt op in de stad en ze is zeer ...
Verder Lezen
Verder Lezen

Recept Scones: de lekkernij uit Schotland
Tijdens een heerlijke afternoon tea is dit toch de topper; niet te zoet, niet te hartig, gewoon perfect. Typisch Brits, ...
Verder Lezen
Verder Lezen