Home » Typisch Brits » Brits eten en drinken

Brits eten, wij zijn er dol op! Scones, fish & chips, haggis… oké, niet alles. Maar smaken verschillen. Wij delen graag recepten, tips en de geschiedenis van typisch Brits voedsel.

Als je naar Groot-Brittannië reist, zul je vast ook gaan genieten van typisch Brits voedsel en Britse dranken. Je zult waarschijnlijk gerechten tegen komen die je nog nooit eerder hebt geproefd. Je kunt ook gewoon genieten van een klassieke kop thee tot een royale maaltijd, er is genoeg om uit te kiezen.

Brits drinken

De twee meest klassieke Britse dranken zijn thee en bier. De Britten zijn echte liefhebbers van de kop thee, en je zult veel verschillende variëteiten vinden. Van een sterke, zoete cuppa tot een subtiele Earl Grey, er is voor ieder wat wils. Lees er meer over in Tea Time! De Britse thee tradities.
Als het om bier gaat, kun je ook genieten van een verscheidenheid aan lokale stijlen, waaronder de klassieke biertypen zoals ale, porter, stout, en bitter, maar ook de IPA is er razend populair. Voor iets sterkers kun je gaan voor een gin of whisky. Lees daarover meer in onze artikelen Gin School: maak je eigen gin in Engeland (Schotland of Wales) en Schotse whisky: distilleerderijen in Schotland en meer.

Brits gebak

De Britten zijn ook dol op zoetigheid. Van de klassieke Victoria Sponge Cake, scones, spotted dick tot de heerlijke sticky toffee pudding kun je vinden in de Britse Tea Rooms en pubs.

Brits eten

Daarnaast hebben de Britten een rijke traditie van culinaire gerechten. Er zijn veel klassieke gerechten die Brits eten vertegenwoordigen, zoals fish & chips, cottage pie, en bangers & mash. Deze eenvoudige, maar smakelijke maaltijden worden traditioneel geserveerd met een verscheidenheid aan groenten en stevige aardappelpuree. De Britten genieten ook graag van snacks zoals Scotch eggs, pasties, en bacon sandwiches. Deze gerechten zijn gemakkelijk om mee te nemen en zijn perfect voor een lunch of tussendoortje.

Typisch Brits eten: fish & chips

Als je de kans hebt om het eten en drinken van Groot-Brittannië te proeven, doe het dan. Je zult genieten van de verschillende smaken die je nergens anders kunt vinden. Van traditionele klassiekers tot eigentijdse snacks, de Britse keuken zal je verrassen.
Mocht je in de Lage Landen willen genieten van Brits eten, dan kun je kijken waar een Expat of Britse winkel bij jou in de buurt zit.

Artikelen over de Britse keuken

1 2