Home » Typisch Brits » Boeken » Boekrecensie: Met de camper door Yorkshire – Tina Reinders

Gepubliceerd op 26 juli 2024 | Laatst aangepast op 3 oktober 2024

Met de camper Yorkshire verkennen kan een uitdaging zijn, daar kwam Tina Reinders al doende achter. Dit was voor haar de reden om er een boek over te schrijven, zodat andere camperbestuurders een onbezorgde vakantie kunnen hebben. Alle tips lees je in Met de camper door Yorkshire.

Met de camper door Yorkshire – Tina Reinders

Yorkshire is natuurlijk prachtig, er is prachtige natuur en pittoreske dorpjes en historische steden. Je kunt heerlijk door dit graafschap rijden, en genieten van al het moois om je heen. Echter, als je met een camper gaat, is dit een stuk lastiger. Dit ondervond Tina Reinders wanneer ze met haar camper, Lily de Campert, door Yorkshire trekt. Het graafschap heeft haar hart gestolen en de uitdaging van het rijden daar zorgt er niet voor dat ze Yorkshire links laat liggen.

In tegendeel zelfs, ze zorgt in dit boek ervoor dat ook andere camperbezitters hierheen kunnen komen. Want ondanks dat de wegen smal zijn, de hellingen steil en de campings ‘back to basic’, concentreert Tina Reinders zich op wat wel kan. Het boek biedt routes voor campers van maximaal zeven meter lengte met een goede motor.

In het boek krijg je een route door Yorkshire en aanwijzingen met hoe je de smalle en/of steile wegen kan vermijden. Dit wordt vergezeld door foto’s en tips van bezienswaardigheden en overnachtingslocaties.

Met de camper door Yorkshire – Tina Reinders

Tina Reinders

Tina Reinders is dol op haar camper en schrijfster van verschillende boeken hierover. Ze schreef eerder al Met de camper door Portugal (2022), Met de camper door Noord-Duitsland (2023) en Met de camper door Spanje (2024).

Nadat ze al vele malen in Yorkshire is geweest gaat Tina Reinders in de zomer van 2023 met haar camper naar Yorkshire. Daar komt ze erachter dat het graafschap niet zo campervriendelijk is. Ze rijdt met een Fiat Ducato, model 244 (2003) met een Autostar Amical 4p opbouw en fietsenrek. De zes meter lange wagen geeft ze de bijnaam Lily de Campert.

PassePartout

Met de camper door Yorkshire van Tina Reinders maakt deel uit van PassePartout reisgidsen (Edicola Publishing). Dit zijn reisgidsen waarmee je meer de diepte in kan dan bij de meeste ‘standaard’ reisgidsen. Wij schreven al eerder over Historisch Schotland van Jaap Hiddinga. Zo verschenen ook deze Britse bestemmingen:

Conclusie Met de camper door Yorkshire

Onlangs ben ik zelf in Yorkshire geweest, dus de prachtige plekken die ik toen heb bezocht kwam ik ook weer tegen in dit boek. Ik heb echter met een gewone personenwagen gereden en had dus geen problemen met de smalle straatjes en steile hellingen. Wel kwam ik regelmatig de bordjes tegen dat zwaar vervoer ergens niet in mocht. Dus ik begrijp dat een boek als dit een uitkomst is voor mensen met een camper, want Yorkshire is zeker de moeite waard.

De mogelijkheden staan duidelijk in het boek aangegeven. Tina Reinders neemt je mee door Yorkshire met een route die mogelijk is voor campers. Zo kun je het meeste uit het graafschap halen, zonder dat je in problemen komt.  

Met de camper door Yorkshire – Tina Reinders

Win Met de camper door Yorkshire!

We geven een exemplaar van Met de camper door Yorkshire van Tina Reinders weg via onze Facebookpagina (t/m 30 augustus 2024) en onze nieuwsbrief (9 augustus 2024). Dubbel meedoen betekent dubbel kans!

Details Met de camper door Yorkshire

Koop Met de camper door Yorkshire van Tina Reinders o.a. op Bol .

Uitgeverij: Passepartout Reizen
Aantal pagina’s: 160
EAN: 9789493358065
Prijs: € 24,50

Lees meer over boeken over het Verenigd Koninkrijk of over Yorkshire.


Tags:

Geschreven door:


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Verenigd Koninkrijk

Ben je je reis naar het VK aan het plannen? Of gewoon inspiratie aan het opdoen? Kijk hier voor meer reisinspiratie naar het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Volg ons via…
Zoeken