Home » Typisch Brits » Evenementen » Lichtspektakel Lumiere London (18-21 januari 2018)
Lumiere London

In 2016 startte het grootste Londense nachtfestival, Lumiere London, wat zo’n succes was, dat het weer terugkeert. Veertig Britse en internationale kunstenaars laten van 18 t/m 21 januari hun (licht)werk zien op bekende gebouwen en de straten van de hoofdstad. 

De 2018 editie van Lumiere London bouwt verder op het succes van 2016 met de nieuwe locaties Covent Garden, Victoria,
South Bank en Waterloo. Natuurlijk doen de ‘oude locaties’ ook weer gewoon mee, deze zijn: King’s Cross en London’s West End
(Carnaby, Regent Street, Oxford Circus, Leicester Square, Mayfair, Piccadilly, St James’s, Fitzrovia and Westminster).

The Light of the Spirit, Patrice Warrener, Lumiere London 2016. Photo by Matthew Andrews.

Sadiq Khan, burgemeester van Londen: “Lumiere London 2018 zal bigger, brighter en bolder zijn dan ooit tevoren, met meer gebieden in de stad die meedoen en meer bezoekers die worden verwacht tijdens het festival.” In 2016 bezochten 1,3 miljoen mensen Lumiere.

Lichtkunstwerken gaan ervoor zorgen dat je flamingo’s ziet vliegen door Chinatown en er een onderwaterwereld bij King’s Cross ontstaat. Dit laatste project, Waterlicht, is van de Nederlander Daan​ ​Roosegaarde. Op het Granary Square kun je zijn blik op onze relatie met het water en de opwarming van de aarde bekijken.

Nieuwsgierig geworden? Ga van 18 t/m 21 januari gewoon naar Londen en geniet van Lumiere London. De kunstwerken worden gratis tentoongesteld in de eerder genoemde wijken. Tegen die tijd zul je ook meer informatie kunnen vinden op de website van het evenement/Visit London. Daarnaast kun je ook de Visit London app downloaden, hierin staat meer informatie en kun je ook de precieze locaties vinden van de veertig lichtkunstwerken die in januari de stad verlichten.

Wil je toch alvast een voorproefje? Hier is de video van 2016:

Meer informatie over Lumiere London: www.visitlondon.com/lumiere


Categorieën:

Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.