Home » Groot-Brittannië » Engeland » Regio’s » East England » Slapen in een hobbit-verblijf in Suffolk

Gepubliceerd op 27 november 2018 | Laatst aangepast op 5 juli 2024

Ook dol op Lord of the Rings? De Britse schrijver J.R.R. Tolkien nam ons in zijn boeken mee in een prachtige fantasiewereld. In de films zagen we een prachtige wereld, wie wil daar niet ook in verblijven? Dat kan in het hobbit-verblijf Pod Hollow van West Stow Pods .

hobbit-huis

In West Stow (Suffolk, Engeland) hebben Jan Lengyel en zijn vrouw Ed van West Stow Pods een prachtig hobbit-huis neergezet. Bilbo Baggins had zo je buurman kunnen zijn en je waant je in Gouw te Midden-aarde. Gelukkig is het formaat van het huis wel aangepast aan aan de mens (hobbits worden maar zo’n één meter groot). Britblog spotte dit leuke verblijf online en wij delen graag deze unieke locatie met jullie.

Hobbit-verblijf

Om het hobbit-verblijf binnen te komen moet je eerst door een schattig rond deurtje wat je in het appartement onder een met gras begroeide heuvel brengt.
In de onderaardse woning is alles aanwezig; twee tweepersoons slaapkamers, een zitkamer, een keuken en een douche. En om toch een beetje op aarde te blijven is er ook gewoon verwarming, elektriciteit, wifi en een tv.

Je kunt dit leuke verblijf boeken via de website van West Stow Pods .

Hobbit-huis

Suffolk

Het verblijf ligt in Suffolk, waar genoeg te doen is. Natuurlijk kun je genieten van de prachtige natuur en de glooiende heuvels. Maar je kunt natuurlijk ook naar het nabij gelegen Bury St Edmunds en Ipswich. Vlakbij Suffolk ligt ook nog Norwich en Cambridge, beide zeker het bezoeken waard. Mocht je tenminste nog uit je Hobbit-hol willen komen. Bekijk onze pagina over East England voor meer tips.

Wil je terug in de tijd? Neem dan een kijkje in het vlak bij gelegen West Stow (Anglo-Saxon village & Country Park), waar ze regelmatig Lord of the Rings evenementen hebben. De Angelsaksen waren voor J.R.R. Tolkien een grote inspiratiebron.
Je kunt er sowieso het Angelsaksisch dorp en het museum bezoeken. Het natuurpark rondom het museum is gratis te bezoeken.

Een video-impressie van het hobbit-verblijf:


Geschreven door:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Engeland

Ben je je reis naar Engeland aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Engeland.

Nieuwsbrief
  • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
  • Nooit meer zonder reisinspiratie 
  • Leuke winacties
  • De verrassendste bestemmingen
  • Zonder reclame
Social Media
Zoeken