Home » Groot-Brittannië » Engeland » Steden » Londen » Dé Londen wandeling van 10km

Er is zoveel te zien in Londen dat je niet alles te voet kan doen. Maar mocht je toch een mooie wandeling willen maken waarin je de grootste highlights kan zien is dit dé wandeling. De Londen wandeling is ietsje meer dan 10 km (10,2 om precies te zijn) en is in twee uur dus te lopen. Niet dat je dit gaat lukken, want waarschijnlijk wil je allerlei bezienswaardigheden bezoeken en fotograferen (en genieten kost ook tijd).

Close
Find Nearby Opslaan locatie markering Routebeschrijving

Klik hier als de kaart van de Londen wandeling niet zichtbaar is.

De Londen wandeling begint/eindigt of op Picadilly Circus of bij de St Katharine Docks. De beschrijving begint bij de laatste, zodat je na de wandeling kan gaan shoppen (alsof je daar nog puf voor hebt).

Londen Tower Bridge

St Katharine Docks is een haven aan de Theems midden in Londen. Geniet hier van de dure boten of van een drankje in de bloemrijke The Dickens Inn . Via de fontein met de vrouw en de dolfijn loop je naar de Tower Bridge. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad. Links zie je de City Hall, HMS Belfast en The Shard, rechts o.a. Sky Garden, de Gherkin en de Tower of London. Langs het laatste loop je verder richting het centrum van de stad.

St Paul's Cathedral vanaf Millenium Bridge

Wil je de omgeving beter overzien? Beklim dan The Monument, vermoeiend maar wel de moeite waard. Vanaf hier kun je ook de volgende bestemming al zien: (de koepel van de) St Paul’s Cathedral. Eenmaal daar ga je richting de Theems, die je oversteekt via de Millenium Bridge.

Aan de zuidkant van het water vind je het theater Shakespeare’s Globe en het museum Tate Modern. Vanaf hier loop je langs de Theems, langs de OXO Tower en door naar de London Eye. Het is een lang stuk, maar saai zeker niet.

London Eye

County Hall ligt naast de London Eye en bevat de attracties London Dungeon en Sea Life. Net een rustig stuk gehad, nu ga je vol in het gebied met de bezienswaardigheden. Want als je de Westminster Bridge oversteekt sta je alweer bij Westminster Palace. De meeste zullen denken dat ze de Big Ben zien, maar weet dat je deze alleen kan horen. Het is namelijk de bel die in de Elizabeth Tower van het parlement hangt.

Achter het parlement staat de Westminster Abbey, een prachtige kerk waar o.a. prins William en Kate in trouwde. Waarschijnlijk heb je geen tijd om deze koninklijke kerk van binnen te bekijken en daarom loop je door naar Downing Street, kijk door het hek, je ziet niets, maar hier woont dus de Eerste Minister van het Verenigd Koninkrijk.

Horse Guard

Iets verder kun je echter wel linksaf slaan, tussen de paarden met hun wachters door ga je door de Horse Guard Parade. Je loopt langs St James’s Park richting Churchill War Rooms. Het is hier waar Winston Churchill in de Tweede Wereldoorlog zijn strategieën bepaalde. Loop door het park naar Buckingham Palace. Zwaai nog even naar Queen Elizabeth, of naar haar guards, voordat je The Mall afloopt naar Trafalgar Square.

Op dit plein kun je naar de National Gallery, of kijk omhoog en zie zeeheld Nelson. Van het ene plein lopen we naar het andere, ga naar Leicester Square. Hier vind je de grote bioscopen waar alle premières plaatsvinden en winkels (M&M’s en Lego bijvoorbeeld). De laatste stop is Piccadilly Circus, één van de iconische beelden als je op Londen googled, met zijn neonreclames (tegenwoordig gewoon LED) en de fontein.

Piccadilly Circus, Londen

Dit is het begin van de shoppingstraat Regent Street (waarna je verder kunt winkelen in Oxford Street), maar er zijn ook genoeg pubs en restaurants in de buurt om de honger en dorst te lessen. Nog genoeg te doen, want je vervelen in Londen kan gewoon niet….

*Klik op de camera-icoontjes op de kaart voor meer informatie bij deze Londen wandeling.


Geschreven door:


2 reacties op “Dé Londen wandeling van 10km”

 1. Beste Janie,

  Ik en mijn vrouw zijn weer bevangen geraakt door Londen. Maar na de toeristische highlights volgen wat ons betreft ook het echte Londen en dus de buitenwijken. Welke wijken zijn nu interessant om de echte Londenaren te ontmoeten, daar rond te lopen en het leven aldaar te ervaren. Wellicht heb je wat tips, eventueel gidsen die met je op pad gaan.

  • Beste Robert, Londen is heel groot en er wonen miljoenen mensen, het is dus lastig om ‘dé Londenaar’ te ontmoeten. Dat gaat namelijk van beroemdheden tot de achterstandswijken. De beste manier om de locals te ontmoeten is de pub. En dan niet de pub in de toeristische straten, maar neem een willekeurige zijstraat en je zult waarschijnlijk al een gezellige pub vinden. Vooral op vrijdagmiddag is het daar zeer druk met locals.
   Je kunt ook naar de lokale markten gaan. Ik vond Brick Lane Market heel erg leuk, maar ook daar komen al veel toeristen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook naar Broadway Market (weekend), South Kensington Saturday Farmer’s Market, Brixton Village Market en Tooting Market.
   We hebben ook een wandelroute door Notting Hill, Portobello Road is toeristisch, maar de rest van de route loopt je door rustige straatjes. Wel door het rijkere deel van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer Londen

Ben je je reis naar Londen aan het plannen?
Of gewoon inspiratie aan het opdoen?
Kijk hier voor meer reisinspiratie naar Londen.

Nieuwsbrief
 • 6X per jaar informatie over het Verenigd Koninkrijk ontvangen?
 • Nooit meer zonder reisinspiratie 
 • Leuke winacties
 • De verrassendste bestemmingen
 • Zonder reclame
Social Media
Zoeken